18 mai 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

EU, DE DRAGOSTE ŞI DOR, O SĂ SUFĂR PÂNĂ MOR...

4 februarie 2016 | Categorie: Din poşta redacţiei

Mulţumesc „Zorilor Bucovinei” pentru că mă primeşte aşa cum sunt, aducând la lumina tiparului gândurile şi simţirile mele.

AM UITAT CĂ SUNT BĂTRÂNĂ

28 iulie 2015 | Categorie: Din poşta redacţiei

Bucuria clipelor trăite pe muntele Munşel, la sărbătoarea folclorică de la Crasna, îmi luminează sufletul, îmi face inima să cânte întruna.

TU AI PLECAT DEMULT-DEMULT..

14 ianuarie 2015 | Categorie: Din poşta redacţiei

După Mihai Eminescu

„CASA PĂRINTEASCĂ NU SE VINDE”

6 ianuarie 2015 | Categorie: Din poşta redacţiei

Vorba cântecului: „Satule, satule, vatră frumoasă, /Departe mai sunt de casă” – urmează destăinuirea tristă, jinduită, ca o părere de rău. Auzind cuvintele acestui cântec popular, te furnică parcă ceva în piept. La noi, românii, o astfel de tristeţe se numeşte „dor”, cuvânt introdus în limba Esperanto, alături de cuvântul „doină”. E şi firesc pentru noi – te apucă un dor şi te pui pe doinit.

La MULTI ANI SFANTA BUCOVINA

2 ianuarie 2015 | Categorie: Din poşta redacţiei

Sa iubiti ziarul "Zorile Bucovinei" , care este flacara ce tine luminata si treaza credinta de "ROMAN" in sufletul fiecaruia dintre noi. Dumnezeu sa Aibă in mila Lui si in paza lui MANDRA SI FRUMOASA BUCOVINA !

ZURGĂLĂII SPERANŢEI

1 ianuarie 2015 | Categorie: Din poşta redacţiei

Să citiţi urarea noastră, Care mult vă poate spune Şi de rele, şi de bune, Vă doresc zile senine – Cu „Zorile Bucovinei” Să trăiască, să-nflorească Limba scumpă românească, Ce străbunii ne-au lăsat, S-o schimbăm e un păcat!

Dialog sufletesc

29 decembrie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Se știe că legăturile sufletești dintre nepoței și bunici sunt foarte strânse. Și aceasta-i normal și nici într-un caz nu poate fi o daună în calea educației generației în creștere – bunicii au o mare practică de viață, ei în timpul creșterii propriilor copii n-au avut destulă posibilitate să le acorde atenția necesară și, principalul, ei caută să-i apere, să-i protejeze într-un anumit fel de propriile greșeli, comise în decursul vieții.

Cuiele din uşa inimii

13 octombrie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Se zice că trăia odată, într-un sat îndepărtat, un om care avea un fiu. Şi omul se străduia din răsputeri să-l înveţe pe fecior ce-i bine şi ce-i rău pe lume – îl învăţa să facă fapte bune, să fie de ajutor semenilor şi bătrânului său tată. Dar uite că feciorul nu învăţa nimic, ba din contra, cu fiece zi ce trecea, făcea mai multe fapte rele, amărând inima tatălui său.

I. TRECUT PRIN FOC ŞI SABIE

10 octombrie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Ilie (Iliuţă) Vaipan a trecut prin două războaie mondiale, lăsând o preţioasă amintire – jurnalul personal. Acest mândru bărbat şi trei fii ai săi, falnici ca brazii, au fost nimiciţi de călăii „eliberatori”.

DEPLÂNG ŞI EU VREMURILE CELE BĂTRÂNEŞTI, DE DEMULT...

7 octombrie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

mă înfiorez când cei tineri şi mai în vârstă au o nostalgie după viaţa în comunism, de parcă au dat uitării tot ce a fost al nostru, autentic, nu adus de pe aiurea...

DE-O VIAŢĂ, CU „ZORILE BUCOVINEI”

28 septembrie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

În special, ţin să menţionez atitudinea ziariştilor faţă de actuala situaţie din şcolile noastre, lupta lor pentru menţinerea şi perpetuarea limbii române şi culturii naţionale...

MĂ ROG CU OCHII ÎN LACRIMI ŞI INIMA-N DURERE

16 august 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Mă rog ca duhul de pace să pogoare peste peste neamurile din scumpa noastră Bucovină.

Îmi caut fraţii din nordul Bucovinei

13 august 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

Dragi frati Romani din Ucraina , citesc zilnic acest ziar numit Zorile Bucovinei sa aflu ce se petrece in special in zona Cernautiului, unde si eu am cunoscut doua familii de Romani adevarati si am pierdut legatura cu ei de ceva ani buni si as vrea sa ma ajutati sa-i gasesc , sa pot comunica cu ei (prin e-mail , telefon) si chiar sa ne vizitam .

STRÂNGĂTORI DE SUFLET, ZIDITORI DE IDEALURI…

5 iulie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

„Zorile Bucovinei” nu numai că s-a transformat într-o adevărată tribună a românismului, ci a devenit şi un centru al manifestărilor culturale de mare valoare.

VENEA LA NOI DUPĂ CĂRŢI

22 iunie 2014 | Categorie: Din poşta redacţiei

(Ion Gheorghiţă ar fi împlinit 75 de ani)