07 februarie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

„INCIDENT” – PE SCENA TEATRULUI DIN BOTOŞANI

18 aprilie 2013 р. | Categorie: Noutăţi

La 24 mai a.c., o trupă de artişti de la Teatrul Muzical-Dramatic „O. Kobyleanska” din Cernăuţi vor prezenta, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, piesa „Incident”  a lui Luigi LUNARI, cunoscut dramaturg, regizor şi critic italian, care la  vârsta de 79 de ani, continuă să scrie opere dramatice şi scenarii de filme pentru Hollywood.

În piesă vor juca 10 actori ai Teatrului Cernăuţean. Rolul principal – Meronia - va fi interpretat de  Marina TIMCU, româncă de la Roşa.

O adevărată surpriză pentru spectatori va fi şi decorul piesei ce reproduce clădirea-corabie de la intersecţia străzii Principale şi Şolom-Aleihem din Cernăuţi, cu toate că, conform scenariului, acţiunea are loc în Italia.

„INCIDENT” este o comedie cu caracter social-economic, acţiunea principală desfăşurându-se în Italia, la o bancă, la deschiderea căreia are loc un „incident”…

Subiectul piesei sunt relaţiile între soț şi soţie -  trădarea, pofta trupească, în timp ce societatea contemporană îşi pierde orice valori morale şi spirituale.

În spectacol sunt supuşi criticii factorii morali şi politici ce sunt actuali şi în prezent, însă piesa, graţie tuturor acelor ce au participat la crearea ei, nu se reduce doar la aceasta, căci în ea se împletesc reuşit culturile a două ţări – conţinutul piesei italiene cu arhitectura Cernăuţiului, muzica şi coregrafia ce accentuează temperamentul italian, contribuind la dezvoltarea acţiunii scenice.

Diana TOMA