19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Alegeri în Rusia - Regiunea Samara a fost atacată de drone. Rafinăriile de petrol au fost lovite și au izbucnit incendii

16 martie 2024 | Categorie: Politic

Alegeri în Rusia - Regiunea Samara a fost atacată de drone. Rafinăriile de petrol au fost lovite și au izbucnit incendii Dronele au atacat două rafinării de petrol din regiunea Samara, Rusia: acolo au izbucnit incendii. În Rusia, întreprinderile au ars din nou / Foto: Associated Press Autoritățile tac cu privire la consecințe și la victime.

Statele Unite au declarat că nu sunt împotriva plasării de trupe străine în Ucraina

16 martie 2024 | Categorie: Politic

Statele Unite au declarat că nu sunt împotriva plasării de trupe străine în Ucraina Kirby a comentat posibilitatea plasării de trupe străine în Ucraina / Foto: Associated Press Potrivit reprezentantului Casei Albe, acesta este dreptul suveran al fiecărei țări. Statele Unite nu au nimic împotriva altor țări care își staționează trupele în Ucraina

Franța creează o coaliție de țări gata să trimită trupe occidentale în Ucraina - Politico

16 martie 2024 | Categorie: Politic

Franța creează o coaliție de țări gata să trimită trupe occidentale în Ucraina - Politico Trupele occidentale pot efectua unele operațiuni în Ucraina. Franța construiește o alianță de țări potențial gata să trimită trupe occidentale în Ucraina – și în acest proces își adâncește conflictul cu un Berlin mai prudent. Se va aminti că s-a raportat anterior că președintele francez Emmanuel Macron a făcut o altă declarație despre trupele franceze în Ucraina. Președintele francez Emmanuel Macron / Foto: Associated Press

Parlamentul European cere Rusiei să returneze României cele 91,5 tone de aur

15 martie 2024 | Categorie: Politic

Parlamentul European cere Rusiei să returneze României cele 91,5 tone de aur Parlamentul European solicită Federației Ruse să returneze integral României tezaurul național, sechestrat în Rusia în perioada 1916-1917, cu promisiunea că va fi redat proprietarului la cerere. „Parlamentul regretă că Rusia nu a restituit integral României tezaurul său național, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor și cutumelor internaționale”, a precizat joi PE.

Reunirea Ucrainei cu Federația Rusă: Medvedev a propus așa-numita formulă a păcii rusești

14 martie 2024 | Categorie: Politic

Reunirea Ucrainei cu Federația Rusă: Medvedev a propus așa-numita formulă a păcii rusești Președintele adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, D. Medvedev, a propus așa-numita „formulă de pace rusească”, care prevede capitularea Ucrainei, „plata tuturor despăgubirilor Rusiei” pentru fiecare soldat rus mort și „adoptarea unui document cu privire la reunificarea teritoriilor fostei „Ucraine” cu Federația Rusă”.

„Rusia este pregătită pentru un război nuclear” – a declarat Vladimir Putin în preajma alegerilor prezidențiale

13 martie 2024 | Categorie: Politic

„Rusia este pregătită pentru un război nuclear” – a declarat Vladimir Putin în preajma alegerilor prezidențiale Dictatorul rus, Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un război nuclear dacă SUA vor trimite trupe în Ucraina. Acest pas va fi clasificat drept o escaladare a războiului,

Kuleba către Papă: ”Steagul nostru este albastru și galben”. „Nu se poate capitula în fața răului”.

11 martie 2024 | Categorie: Politic

Kuleba către Papă: ”Steagul nostru este albastru și galben”. „Nu se poate capitula în fața răului”. Ministrul de externe Dmytro Kuleba i-a răspuns Papei Francisc după declarațiile sale că Ucraina ar trebui să aibă curajul să ridice „steagul alb” și să negocieze.

Forțele aeriene au lovit postul de control al inamicului, care se afla pe navă

11 martie 2024 | Categorie: Politic

Forțele aeriene au lovit postul de control al inamicului, care se afla pe navă Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene Mykola Olesciuk a mulțumit piloților pentru atacul țintit asupra postului de control rus.

O lecție de vitejie din Franța: cum promovează Macron ideea de a trimite trupe în Ucraina

7 martie 2024 | Categorie: Politic

O lecție de vitejie din Franța: cum promovează Macron ideea de a trimite trupe în Ucraina Președintele Franței le-a cerut celor care spun că este imposibil să „depășești limitele” sprijinul occidental pentru Ucraina să apeleze la cel care a început războiul împotriva acesteia. Emmanuel Macron continuă să se implice activ în agenda războiului ruso-ucrainean. Pe 7 martie, președintele francez a discutat cu liderii partidelor parlamentare despre desfășurarea trupelor franceze în Ucraina; în aceeași zi, a avut loc o videoconferință a miniștrilor de externe și ai miniștrilor apărării din 28 de țări care au participat la Conferința de la Paris în sprijinul Ucrainei.

Serghei Lavrov amenință Moldova că „regimul instalat la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”. „Am făcut apel la regimul de la Chișinău, condus de cetățeni români, care nu ascund faptul că vor să anexeze Republica Moldova la România

7 martie 2024 | Categorie: Politic

Serghei Lavrov amenință Moldova că „regimul instalat la Chișinău calcă pe urmele regimului de la Kiev”. „Am făcut apel la regimul de la Chișinău, condus de cetățeni români, care nu ascund faptul că vor să anexeze Republica Moldova la România Mihai Popșoi, ministrul de externe al Republicii Moldova: ”Rusia poate oferi doar sânge și durere”

​Comisia Europeană propune transferarea economiei UE pe „șine militare”. CE intenționează să trateze Ucraina în această chestiune „aproape ca pe un stat membru”

5 martie 2024 | Categorie: Politic

​Comisia Europeană propune transferarea economiei UE pe „șine militare”. CE intenționează să trateze Ucraina în această chestiune „aproape ca pe un stat membru” Comisia Europeană va propune modalități de intensificare a activității industriei europene de apărare pentru a răspunde mai eficient nevoilor războiului din Ucraina și incertitudinii tot mai mari cu privire la provocările de securitate din viitor.

Putin amenință cu „consecințe tragice” dacă trupe țărilor NATO sunt trimise în Ucraina - Forțele nucleare strategice ale Federației Ruse sunt într-o deplină pregătire

1 martie 2024 | Categorie: Politic

Putin amenință cu „consecințe tragice” dacă trupe țărilor NATO sunt trimise în Ucraina - Forțele nucleare strategice ale Federației Ruse sunt într-o deplină pregătire În urma cuvintelor președintelui francez Emmanuel Macron de a trimite trupe în Ucraina, dictatorul rus Vladimir Putin a amenințat cu „consecințe tragice” pentru țările care îndrăznesc să-și trimită trupele în Ucraina.

După 30 de ani de cârmuire, Aleksandr Lukaşenko, Preşedintele Belarusului, vrea un nou mandat de președinte

27 februarie 2024 | Categorie: Politic

După 30 de ani de cârmuire, Aleksandr Lukaşenko, Preşedintele Belarusului, vrea un nou mandat de președinte Preşedintele Belarusului, Lukaşenko, care se află la conducerea ţării de 30 de ani, din 1994, a anunțat că va candida la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Despre aceasta dictatorul a spus duminică, după vot : „Spuneţi-le tuturor că voi candida” în 2025.

Medvedev a spus că invadatorii vor ajunge la Kiev și că Rusia așteaptă și Odesa

22 februarie 2024 | Categorie: Politic

Medvedev a spus că Rusia va lupta întotdeauna împotriva Ucrainei - vor găsi un motiv pentru a ataca în 10 sau 50 de ani.Președintele adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dimitrie Medvedev, a spus că pentru a „atinge obiectivele SVO”, trupele ruse vor trebui să ajungă din nou la Kiev - „dacă nu acum, atunci peste ceva timp” și că Rusia deja „ așteaptă și Odesa”.

Fermierii polonezi împotriva Ucrainei: cine se află în spatele protestelor? Blocarea completă a frontierei: polonezii au vărsat cerealele ucrainene dintr-un vagon de marfă, nu lasă să treacă nici camioanele cu ajutor Forțelor Armate, ucrainenii acționează ca răspuns

20 februarie 2024 | Categorie: Politic

Fermierii polonezi împotriva Ucrainei: cine se află în spatele protestelor? Blocarea completă a frontierei: polonezii au vărsat cerealele ucrainene dintr-un vagon de marfă, nu lasă să treacă nici camioanele cu ajutor Forțelor Armate, ucrainenii acționează ca răspuns Transportatorii ucraineni și-au început propria acțiune de protest la trei puncte de control, ca răspuns la blocarea camioanelor de către protestatarii polonezi. Pe 20 februarie, fermierii pol