07 februarie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

LA HOTIN – ÎN CETATEA LUI ŞTEFAN CEL MARE

30 aprilie 2013 р. | Categorie: Noutăţi

Între 9 şi 12 mai a.c., în Cetatea Hotin, se va desfăşura a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Reconstruire Istorică „Hotinul Medieval”. În acest an, la cunoscuta fortăreaţă vor sosi participanţi nu numai din Ucraina, Rusia şi Belarus, ci şi din Moldova.

Anul precedent, festivalul a adunat pe teritoriul Cetăţii Hotin  20 mii de persoane – participanţi, turişti şi iubitori ai odihnei extremale, în anul curent se aşteaptă la 30 de mii de persoane.

Oaspeţii vor putea urmări diverse competiţii medievale, vor avea posibilitate să-i susţină pe luptători, să ia lecţii de tragere din arc, să participe la diverse master clase, concursuri, la jocuri speciale, să-şi facă o monedă-suvenir, să-şi procure la iarmaroc mărfuri în stil medieval sau suvenire.

În afară de spectaculoasele lupte  medievale corp la corp şi în mase, anul acesta, pentru prima dată se va desfăşura cea mai mare competiţie a luptelor pe cai „Bătălia Capitalelor”, la care vor participa călăreţi din Ucraina (Kameaneţ-Podilsk) şi Rusia (Moscova şi Sankt-Petersburg).

Festivalul va contribui încă odată la consolidarea relaţiilor între cele cinci ţări vecine, la propagarea modului sănătos de viaţă şi interesului faţă de istorie.

În fiecare seară, după încheierea competiţiilor, pe scena de pe teritoriul cetăţii vor evolua colective muzicale şi de dans şi vor avea loc show-uri cu foc.

Vă amintim că intrarea pe teritoriul fortăreţei în timpul desfăşurării festivalului pentru un adult, pentru o singură zi, e de 100 de grn. (9,5 de euro), iar abonamentul pentru toate cele patru zile costă 250 de grn. (23,8 de euro). Pentru copiii de până la 6 ani intrarea e pe gratis, de la 6-14 ani – e de 50 grn. (4,5 de euro). Abonamentele vor putea fi procurate în casele de bilete ale cetăţii.


Diana TOMA