27 mai 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Cum trebuie sărbătorită Învierea lui Hristos

5 mai 2013 р. | Categorie: Din poşta redacţiei

Domnul nostru Iisus Hristos a venit pe pământ, născut de Fecioara Maria, care era logodită cu Iosif. Iisus Hristos a trăit pe pământ 33 de ani, a predicat Evanghelia, a vindecat bolnavi şi a înviat  morţi. Însă a fost trădat, bătut crunt, scuipat, apoi crucificat pentru păcatele noastre. A înviat a treia zi după Scriptură şi s-a înălţat la ceruri şi stă în dreapta tatălui pentru a ne judeca faptele. Deci, să ne întoarcem cu faţa spre Domnul şi să-l primim în inimile noastre pentru a ne curăţa de păcate.

Fiindcă citesc Sfânta Scriptură de 70 de ani, ca să nu fiu vinovat faţă de Dumnezeu că nu le-am dat sfaturi bune oamenilor, aş dori să le mulţumesc tuturor colaboratorilor pentru munca depusă pe altarul graiului străbun şi iluminarea spirituală, dar mai ales, redactorului-şef, Nicolae TOMA, şi să-i povăţuiesc pe toţi cei care primesc ziarul nostru românesc, „ZORILE BUCOVINEI”, al cărui abonat şi cititor fidel sunt de ani de zile, să le dau un sfat, nu fie cu supărare, cum trebuie sărbătorită Învierea lui Hristos.

Ca să ne putem  apropia cu inima şi duhul de Dumnezeu, în primul rând,  urmează să avem relaţii bune în familie. Să citim Biblia, să ne rugăm Domnului şi să-i mulţumim pentru toate. Nu să-i  prăznuim Învierea în beţii şi chefuri, ci mai smeriţi, cu puţină mâncare trupească şi cu mai multă hrană sufletească, căci mâncarea prea multă, peste măsură, e un mare păcat, la fel ca şi băutura. Nu spun să nu vă pregătiţi, faceţi şi mâncare, dar totul să fie cu măsură.

Amintiţi-vă, cei vârstnici, de timpul foametei, când mâncaţi mămăligă din ciocălăi fără grăunţe, turte din cartofi putrezi, din coajă de cartofi, lobodă fiartă. Spuneţi-le şi tinerilor ca să ştie şi ei de necazurile prin care aţi trecut, pentru a trage învăţăminte.

Pregătiţi-vă să vă întâlniţi cu Dumnezeu, căci după cum oamenilor le este rânduit să moară, după ea vine judecata şi trebuie să fim cu sufletul curat şi gânduri bune. 

Hristos a Înviat!

Filaret JIREADĂ, s. Tereblecea, raionul Hliboca