26 septembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CU SPERANŢA LA O NOUĂ REVEDERE...

4 august 2013 р. | Categorie: Noutăţi

Graţie Patriei noastre istorice, Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), conducerii căruia  îi mulţumim din suflet, fiindcă anual finanţează odihna tinerilor români din afara graniţelor Ţării, hotărârii juste a conducerii Consulatului General al României la Cernăuţi, care anul curent a repartizat locurile pentru odihnă, 40 de tineri din nordul Bucovinei, reprezentanţi ai opt societăţi-naţional culturale româneşti,  printre care şi noi, cinci  membri ai Societăţii Jurnaliştilor Români Independenţi din Regiunea Cernăuţi, pentru prima dată, am avut posibilitatea să petrecem o săptămână de neuitat pe litoralul Mării Negre, în oaza paradisului Deltei Dunării – la Sulina,  unde se desfăşoară Programul „ARC” –  Tabăra studenţilor şi tinerilor români de pretutindeni.

Ca şi în fiecare an, Tabăra „Sulina” şi-a redeschis larg uşile pentru a-i primi ospitalier pe tinerii de etnie română din diverse ţări. Or, în seria a patra, am avut fericirea să trăim câteva clipe de vis, alături de reprezentanţi ai regiunii Transcarpatice, Ucraina, raionului Cahul, Republica Moldova, şi celor din Serbia.

La inaugurare au fost prezenţi, cu un cuvânt de salut, dna Lavinia Zamfir, reprezentantă a DPRRP, Liviu Urlih, directorul Direcţiei de Tineret şi Sport, reprezentanţi ai Institutului Cultural Român.

Astfel, spiritul efervescent al tinereţii s-a manifestat liber şi pe deplin, participând la diverse concursuri, discoteci, competiţii sportive, organizate de  direcţia Taberei. Deci, cernăuţenii au reuşit să se evidenţieze şi aici – la competiţiile de tenis de masă a învins Mihai Şapcă, originar din Iordăneşti, raionul Hliboca, care a fost distins cu o diplomă.

O altă surpriză plăcută i-am organizat-o colegei noastre Ala Chilaru din or. Cernăuţi, studentă la Universitatea Naţională „Iu Fedkovyci”, care în ultima zi a aflării la Sulina, şi-a sărbătorit ziua de naştere.

Am părăsit cu nostalgie Sulina, Ţara. Cu speranţa la o nouă revedere, înmugurită în suflete, ne-am întors Acasă.

Diana TOMA