26 septembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

LA GIMNAZIUL NR. 6 SPOREŞTE NUMĂRUL ELEVILOR CE DORESC SĂ ÎNVEŢE ÎN LIMBA MATERNĂ

4 septembrie 2013 р. | Categorie: Noutăţi

Duminica precedentă, în şcolile de cultură generală din ţinut a început un nou an de studii. Pentru prima dată pragul şcolilor l-au păşit 10 mii 262 de micuţi.

Printre ei se află şi 18 elevi ai clasei întâi de la Gimnaziul nr.6 din Cernăuţi cu limba română de predare, care numără  în prezent 176 de elevi, majoritatea lor fiind din centrul regional, însă sunt şi din satele din apropierea municipiului – din satele Corovia şi Ceahor, raionul Hliboca, Mahala, raionul Noua Suliţă, Ostriţa, raionul Herţa, iar în acest an şi din Cuciurul Mare, raionul Storojineţ. E îmbucurător şi faptul că în ultimii ani numărul elevilor acestei prestigioase instituţii de învăţământ creşte, deci, părinţii îşi manifestă dorinţa ca odraslele lor să studieze în limba maternă – ROMÂNA.

Dispunând de un colectiv pedagogic experimentat, condus cu pricepere de directorul Ion Ignat, având la dispoziţie manualele necesare şi elevi dornici de a obţine cunoştinţe noi, Gimnaziul nr. 6 din Cernăuţi a început cu fermitate un nou an de studii, care, sperăm, va fi tot rodnic.

Diana TOMA

Fotografii de Dan CEUCĂ şi Mihai GROSU