26 septembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ÎNTÂLNIRE CU OPERATORII DE TURISM DIN REGIUNEA CERNĂUŢI

17 decembrie 2013 р. | Categorie: Noutăţi

Consulatul General al României la Cernăuţi a organizat, la data de 13.12.2013, întâlnirea trimestrială de lucru, la care au participat reprezentanți ai firmelor de turism din regiunile Cernăuți, Ivano-Frankivsk şi Transcarpatia,  cu scopul intensificării colaborării dintre România şi Ucraina în domeniul  turismului, la nivel regional.

Din partea autorităților locale au participat:

Oksana Leliuc, director adjunct în cadrul Departamentului de Ecologie şi Turism, şeful Secţiei de Turism - Administraţia Regională de Stat Cernăuţi; Igor Kiriev, consilier în cadrul Consiliului Regional Cernăuţi ; Svitlana Himciuk, director al Departamentului în problemele Economice din cadrul Primăriei Cernăuţi; Volodymyr Ustinskyi, director al Departamentului de Turism din cadrul Primăriei Ivano-Frankivsk, Serghei Bostan, director adjunct al Departamentului Relaţii Internaţionale - Primăria Cernăuţi.

Cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin-Ioan Nechifor, la întâlnire au participat,  din partea judeţului Suceava, Iţco Ioan, preşedintele Federaţiei de Turism « ALTUR», Raia Voicu, şeful Compartimentului de Salvamont din cadrul Consiliului Județean Suceava, Nicolae Durnac, preşedintele Asociaţiei ”Pro Natura Rarău”, Câmpulung Moldovenesc.

Expertul Biroului Tehnic de Cooperare Transfrontalieră din Suceava,  Iulia Griţcu-Andrieş, a răspuns la întrebările agenţilor de turism pe problematica implementării proiectelor transfrontaliere şi a prezentat noul Program Operaţional  ”România-Ucraina 2014-2020”.

 În marja întrevederii au fost discutate aspecte ce vizează oportunităţile de conlucrare, proiecte punctuale ce pot fi iniţiate şi implementate cu suport comun precum şi perspectivele dezvoltării de trasee turistice marcate, de o parte şi de alta a frontierei de stat româno-ucrainene.

 Un moment special al întâlnirii l-a constituit semnarea acordului de parteneriat între Asociaţia ”Pro Natura Rarău” (preşedinte Nicolae Durnac, Câmpulung Moldovenesc) şi Federaţia Turismului Sportiv din Regiunea Cernăuţi (preşedinte Victor Scripnik).

Întâlnirea a constituit un prilej util de constatare a problemelor tehnice cu care se confruntă operatorii de turism din România şi Ucraina, au fost propuse soluţii de rezolvare a acestor probleme, respectiv cu privire la formatul viitoarelor întâlniri între reprezentanţi ai firmelor de turism din România şi Ucraina.

 Discuţiile vor continua pe 13 martie 2014, în marja următoarei întâlniri trimestriale a Consulului General cu reprezentanţi ai firmelor de turism din circumscripţia noastră consulară.

Consulatul General al României la Cernăuţi

Fotografii de  Nicolae Hauca