26 septembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CONSULATULUI GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUŢI – LA MULŢI ANI!

10 ianuarie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Ca un balsam tămăduitor, pe rana sufletului românului cu dor de Ţară,  coboară, din misterul Datinii, frumoasele şi  ineditele noastre colinde strămoşeşti ce ne vestesc Renaşterea şi Dăinuirea,  „Pluguşoarele” ce vin să ne tragă o brazdă lată,  cât Bucovina noastră înstrăinată,  ca sămânţa neamului să rodească.

Cu un plug tras de plăvani năzdrăvani, însoţiţi de lumina magicei stele de la Betleem, de la Cupca, raionul Hliboca (Adâncata), cu o veste minunată, a pornit, spre Consulatul General al României la Cernăuţi, o ceată de tineri colindători - românaşi rumeni şi isteţi, însoţiţi de profesori, părinţi şi bunei. De departe venind, drumul fiind lung şi obositor, au ajuns abia ieri,  tocmai de Sfântul Ştefan pe stil vechi. Or, au cam întârziat, căci Excelenţa Sa, dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, era de-acum oaspete drag la ce-a de-a 3-a ediţie a Festivalului de colinde ce s-a desfăşurat în răzăşeasca localitate de vrednici români – Voloca-pe-Derelui.

I-a primit însă, nu numai cu uşile, ci şi cu inimile larg deschise, сu cadouri, viceconsulul, dnul Ionel Ivan, cu întreaga echipă a misiunii diplomatice române, mulţumindu-le din suflet pentru frumoasele colinde, pentru dorinţa de a fi împreună, în cuget şi năzuinţe, în  aceste momente înălţătoare divine, urându-le la fel sănătate şi numai bine, „La mulţi ani!”, sărbători fericite!

Diana TOMA

Fotografii de Nicolae HAUCA