25 mai 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

DRAGOSTEA LE-A DĂRUIT-O SFÂNTUL VALENTIN

13 februarie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Nu în zadar se spune că dragostea le învinge pe toate. Mai ales în preajma sărbătorii Zilei îndrăgostiţilor – Sfântului Valentin. În prezent, când Ucraina se află într-o acută situaţie economică şi politică, când cetăţenii proeuropeni, în pofida iernii geroase, stau cu stoicism  pe EuroMaidan, departe de casa părintească şi familiile lor pentru a-şi apăra drepturile, pentru a-şi vedea realizate aievea, nu doar în vis, năzuinţele şi aspiraţiile, printre norii grei ce persistă, momentele grave şi dificile, violenţele de care le-a făcut Ianukovyci parte, devenind cel mai mare duşman al acestor mari patrioţi, care doresc să trăiască într-o ţară liberă şi democrată, uneori apare şi soarele fericirii, adus pe aripile dragostei. Înaintea sărbătoririi Zilei Sfântului Valentin, pe EuroMaidanul din capitala Ucrainei, a fost sărbătorită primă nuntă revoluţionară.

În cununa dragostei şi-au unit destinele doi tineri – Iulia din regiunea Rivne, şi Bogdan, din regiunea  Jytomyr, care s-au cunoscut la punctul medical al manifestanților, situat în Administraţia Orăşenească Kyiv şi înaripaţi de focul dragostei, au hotărât să se căsătorească – tânărul căzând în genunchi în faţa iubitei şi propunându-i pe veci inima s-a învăpăiată de iubire, i-a cerut mâna, iar tânăra – la acceptat.

 Şi dacă îndrăgostiţii, modeşti din fire, au dorit să se cunune în paraclisul de pe EuroMaidan, fără pompă, prietenii protestatari le-au organizat, totuşi, o festivă ceremonie în  incinta Administraţiei Orăşeneşti Kyiv, care a fost transformată într-un Palat de Căsătorie – a fost întins covorul roşu, iar coloanele fiind înfrumuseţate. Tinerii luptători din mişcarea „Правий сектор” („Sectorul de dreapta”), în măşti şi cu scuturi, au format un coridor de onoare pentru îndrăgostiţi, specificând că ceremonia căsătoriei a fost organizată doar în 24 de ore. Prietenele au ajutat-o pe mireasă să-şi procure rochie şi voal, iar mirele a fost îmbrăcat în haine de camuflaj. Aceasta a fost primă nuntă revoluţionară, sărbătorită pe EuroMaidan.

Daiana TOMA