01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CINCI RĂNIȚI din Ucraina au plecat acasă. Revoluționarii din Kiev au vizitat Bucureștiul

13 martie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

După ce, luni, cinci dintre victimele conflictelor sângeroase din Kiev, au plecat spre țara lor, astăzi, alți cinci conaționali de ai lor au fost externați din spitalele românești și sunt în drum spre Ucraina. Înainte de a pleca, răniții au vizitat Bucureștiul cu mașina Ambasadei Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a comunicat că cinci dintre răniții aduși în România, din Ucraina, pe data de 1 martie, au fost externați, astăzi. Ei au plecat, deja, spre Vama Siret și sunt în drum spre țara lor.

„Din dispoziția ministrului Gabriel Oprea transportul va fi asigurat cu două mașini de pompieri, până la Vama Siret de unde vor fi preluați de autoritățile ucrainene”, ne-au comunicat oficiali din cadrul MAI.

Oficiali ai Ambasadei Ucrainei la București ne-au declarat că a mai rămas în România un singur tânăr, rănit în timpul protestelor din Kiev, îndreptate împotriva președintelui Viktor Ianukovici.

„Este la Spitalul Municipal și medicii i-au spus că în două săptămâni va putea pleca acasă”, a precizat oficialul ucrainean.

Tânărul internat la Spitalul Clinic Universitar este unul dintre cei patru care au suferit intervenții chirurgicale, ca urmare a rănilor căpătate de la gloanțe și grenade.

Cei cinci care părăsesc, astăzi, România, au vizitat, ieri, Bucureștiul. „Au fost încântați și au spus că vor să se mai întoarcă”, ne-a relatat oficialul ambasadei.

Sursa: EVZ.ro