01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Torturat şi îngropat în pădure

10 aprilie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

În pădurea Vygraivsk, la 15 km de localitatea Korsun-Şevcenko, regiunea Cercasî, a fost descoperit trupul mutilat al activistului Maidanului local, Vasyl Serghienko.

Trupul activistului din partidul "Свободa"  a fost găsit de membrii Autoapărării locale, care au observat în pădure un loc proaspăt săpat şi acoperit cu frunze, anunţând criminologii. Când aceştia au sosit, au deschis groapa, descoperind corpul neînsufleţit al unui bărbat, întors cu faţa în jos şi cu mâinile încătuşate. Cei din Autoapărarea Maidanului l-au recunoscut pe activistul dispărut vinerea precedentă, Vasyl Serghienko. Trupul mutilat, cu urme îngrozitoare de torturi, era o masă de carne vie – complet sfărâmat capul, fracturate picioarele, cu răni grave în regiunea rinichilor, inimii, spatelui, cu gâtul şi ceafa tăiate, iar groapa unde se afla era plină de sânge. Miliţia a constatat că Vasyl, care era locţiitor al Consiliului Popular din Korsun, a fost omorât în groapa săpată din timp în pădure, fiindcă ţărâna proaspătă era amestecată cu pământ uscat. Cei din "Свободa", după cum informează Gazeta ua., afirmă că Serghienko, membru al Autoapărării locale, a fost răpit, torturat şi omorât pentru „a-i speria pe cei din Autoapărarea Maidanului, care  verifică şi veghează activitatea foştilor şi actualilor conducători ai ţării”.

Şi-a  tăiat  concubina  din gelozie

În noaptea de duminică spre luni, în centrul raional Sarni din Rivne, inspecţia auto de stat l-au reţinut pe un ciclist de 45 de ani, care transporta într-un sac trupul neînsufleţit al unei tinere.

Lucrătorii organelor de drept au constatat că femeia, fosta concubină a bărbatului, în vârstă de 25 de ani, şi-a dat duhul în consecinţa unor răni mortale, aplicate de acesta. Conform cercetărilor miliţiei, în timpul unui acces de gelozie, găsind-o pe concubină, care era cu 20 de ani mai tânără decât el, în pat cu un tânăr, inculpatul i-a aplicat acesteia câteva răni grave de cuţit, iar când a înţeles că ea nu mai dă semne de viaţă, a hotărât să ascundă trupul şi să-l îngroape în afara localităţii. Ciclistul criminal, reţinut de organele de drept, a decedat şi el din cauza unui atac de cord.

T. FELICIA