01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Reprezentanţi ai OSCE – la Cernăuţi

24 aprilie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Săptămâna precedentă, într-o vizită de lucru, în Cernăuţi s-au aflat consilierii Comisarului Superior în chestiunile minorităţilor naţionale al OSCE, care au avut o întâlnire, la Consulatul General al României,  cu liderii societăţilor naţional-culturale româneşti din ţinut, cu redactorii-şefi ai publicaţiilor de limba română, în cadrul căreia au fost discutate chestiuni şi probleme actuale din domeniul învăţământului, culturii, legislaţiei privind folosirea limbilor în Ucraina, cu care se confruntă spiritualitatea românească din nordul Bucovinei.

Mykola  SALAHOR – Noul şi vechiul şef al  Vămii

La sfârşitul săptămânii precedente, a fost numit în post noul şef al Vămii Regionale – Mykola Salahor, deputat în Consiliul Regional Cernăuţi. Noul şi, totodată, vechiul şef al Vămii a informat că va conduce şi în continuare, pe baze obşteşti, Comitetul Regional Anticorupţie. Evident, nu-i va fi uşor, fiind încercat, posibil, de diverse ispite.

Guvernatorul ţinutului şi-a declarat veniturile

Ne bucură, într-o oarecare măsură, faptul că cei care ne conduc nu sunt săraci lipiţi pământului ca majoritatea populaţiei. Ajunşi la putere poate vor face câtuşi de puţin şi pentru popor, nu doar pentru propriul buzunar. Roman Vanzureak, şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, şi-a declarat veniturile pe anul 2013, conform legii. Deci, suma totală a veniturilor guvernatorului pe anul 2013 o constituie 239 mii 67 de grivne – 237 mii 442 grivne salariul anual, 1 mie 625 grivne – dividende. Dumnealui dispune şi de un lot de pământ cu o suprafaţă de 1000 metri pătraţi, de un automobil Mercedes Benz, un automobil de tonaj Mercedes Vito. Suma conturilor bancare ale conducătorul ţinutal o constituie 6 mii 176 grivne.

Veniturile membrilor familiei guvernatorului sunt de 29 mii 903 grivne. Membrii familiei lui Roman Vanzureaz au în proprietate  două parcele de pământ, cu o suprafaţă de 2000 metri pătraţi şi, respectiv, 4000 metri pătraţi, o casă de locuit cu o suprafaţă de 98,1 metri pătraţi. Modeste sunt şi cheltuielile pentru întreţinerea proprietăţii – 6 mii 978 grivne.

T. FELICIA