28 mai 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Concursuri pentru tineri români, pe teme literare, de artă plastică şi fotografie

27 mai 2014 р. | Categorie: Noutăţi

C O M U N I C A T  D E P R E S Ă

Consulatul General al României la Cernăuţi, informează pe această cale întreg mediul asociativ românesc şi şcolile de limbă română din regiunea Cernăuţi, cu privire la implementarea unor proiecte culturale, constând în organizarea unor concursuri cu premii, pe teme literare, de artă plastică şi fotografie, cu implicarea directă a Consiliului Judeţean Suceava, prin intermediul Centrului Cultural „Bucovina”, şi sprijinul Consulatului.

Proiectul cultural se adresează elevilor din clasele V-XII, cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani, proveniţi de la şcolile din judeţul Suceava, precum şi de la şcolile din regiunea Cernăuţi. Proiectul are trei componente (secţiuni) distincte, şi anume:

1.  Concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”

Acest concurs trebuie să fie organizat în Ucraina până la data de 6 iunie 2014, pentru zonele Storojineţ, Cernăuţi şi Crasna, partea română (atât organizatorii concursului cât şi Consulatul General al României la Cernăuţi) urmând să fie informată în timp util (până la 6 iunie 2014) cu privire la elevii câştigători. Aceştia vor fi invitaţi pe data de 15 august 2014 în România, unde vor trebui să recite poemul „La Putna” (câte patru strofe, pe baza unui proiect regizoral), alături de alte poeme eminesciene.

2. Concursul de artă plastică „Universul Eminescian”

Concursul este dedicat elevilor din Regiunea Cernăuţi care trebuie să trimită câte o lucrare cu dimensiunea de 30x40 cm (grafică, pictură, artă decorativă) la Centrul Cultural „Bucovina” din Suceava, strada Universităţii, nr.48 până la data de 2 iunie 2014.

Cele mai bune lucrări vor fi expuse într-o expoziţie care se va vernisa la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava, pe data de 7 iunie 2014 şi la Mănăstirea Putna, pe data de 15 iunie 2014.

Fiecare dintre secţiuni va avea câte trei câştigători  care vor fi invitaţi să participe alături de doi însoţitori din regiunea Cernăuţi şi de concurenţii suceveni la manifestările din 15 august 2014 de la Putna unde vor primi premii şi diplome iar pe data de 16 august se va organiza o deplasare la obiectivele turistice din judeţul Suceava.

Cheltuielile cu masa şi cazarea sunt asigurate de Centrul Cultural „Bucovina”, invitaţii urmând să-şi plătească transportul de la Cernăuţi la Suceava şi retur.

Pentru detalii suplimentare, vă puteţi adresa doamnei Alina Bondar, consilier principal la Serviciul proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, tel./fax 0040/230/522794, e-mail alina.bondar@cjsuceava.ro sau domnului Victor T. Rusu, şef secţie la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”,  e-mail victortrusu@gmail.com.