07 februarie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Un milionar din Cernăuţi îşi tratează cangurul în România

26 iunie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

În timp ce militarii ucraineni, care luptă în estul separatist al Ucrainei, duc lipsă de alimente, apă potabilă, muniţii, veste de protecţie  antiglonţ, un bogătan din Cernăuţi şi-a dus cangurul bolnav  la tratament în România, cheltuind în acest scop bani mari. Cangurul ce are doi ani şi-a fracturat laba, iar medicii români, împreună cu cei austrieci, îl tratează. În prezent, animalul e pe cale de însănătoşire. Veterinarii au informat că proprietarul cangurului e un milionar din Cernăuţi. Jurnaliştii de la TV 1+1 (TSN) au încercat, fără careva rezultate, să afle cine e bogătanul care preţuieşte mai mult viaţa animalului, decât a oamenilor.

În Slaviansk a fost omorât încă un militar din Cernăuţi

La 24 iunie curent, în elicopterul Mi-8 ce a fost doborât de teroriştii proruşi în Slaviansk, şi-a găsit moartea încă un cernăuţean - locotenentul superior Oleksandr PETRAŞCIUK, în vârstă de 27 de ani, a anunţat  Direcţia Serviciului  Securităţii de Stat a Ucrainei în regiunea Cernăuţi. Tânărul cernăuţean, după încheierea studiilor, a fost repartizat şi activa în cadrul subdiviziunii speciale „Alfa” din Kyiv. Colegii de breaslă a Eroului Ucrainei sunt profund îndureraţi şi hotărâţi să continue lupta pentru unitatea teritorială şi independenţa ţării.

Toţi  militarii care participă la operaţiunea antiteroristă în estul Ucrainei vor obţine statut de participanţi la operaţiile de luptă, despre aceasta a informat Preşedintele Petro Poroşenko.

L-a  tăiat pe frate cu coasa

Un bărbat de 41 de ani din raionul Vijniţa a sosit în ospeţie la fratele său mai mic, în vârstă de 39 de ani. Între cei doi s-a iscat o ceartă. Fratele cel mare a luat coasa ce se afla alături şi a înfipt-o în cel mic. În consecinţă, ultimul a murit până la sosirea Ambulanţei.

Au fost concediaţi 17 mii de miliţieni

În ultimul timp, pentru încălcarea jurământului, 17 mii de miliţieni au fost concediaţi din rândurile Ministerului de Interne al Ucrainei, a anunţat S. Cebotar, locţiitor al ministrului afacerilor interne. Înaltul funcţionar a declarat că astfel organele de drept „curăţă” subdiviziunile sale de persoane coruptibile, implicate în traficul de narcotice, învinuiţi de trădare, de săvârşirea altor crime şi încălcări ale legislaţiei în vigoare.

Diana TOMA

·

·