29 noiembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

România, prima țară care a ratificat Acordurile de Asociere ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei cu UE

4 iulie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

 Senatul României a adoptat, la 3 iulie, cu unanimitate de voturi, respectiv 122 de voturi „pentru”, proiectul de lege privind ratificarea Acordurilor de Asociere între R. Moldova, Ucraina și Georgia cu Uniunea Europeană, în calitate de Cameră decizională.

Proiectele de lege fac parte din categoria legilor ordinare, iar Senatul era Camera decizională.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, prezent la dezbateri, a felicitat Senatul şi a mulţumit, în numele Guvernului, tuturor grupurilor politice parlamentare pentru acest vot, considerând că s-a transmis un semnal politic clar de unitate şi de susţinere a viitorului european al celor trei state.

La ședința de astăzi a Senatului a fost prezent și ambasadorul Rep. Moldova în România, Iurie Reniță.

Acest vot finalizează procedura de ratificare în Parlamentul României a celor trei Acorduri de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, Uniunea Europeană – Georgia şi Uniunea Europeană – Ucraina, iar Parlamentul României devine astfel primul for legislativ din statele membre UE care finalizează procedura.

Documentele intră în vigoare după ratificarea cele 28 de Parlamentele ale statelor membre UE şi aprobarea în Parlamentul European (PE).

http://timpromanesc.ro/