28 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

VIOREL BADEA S-A ÎNTÂLNIT CU PRIMARUL CERNĂUŢIULUI

24 iulie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

În cadrul vizitei la Cernăuți, unde a lansat campania “Cine uită nu merită !”, senatorul Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senatul României, însoțit de Consulul General al României la Cernăuţi, dna Eleonora Moldovan, s-a întâlnit cu primarul orașului, Oleksii Kaspruk, cu care a discutat despre relațiile de colaborare dintre instituțiile românești și ucrainene, derularea unor proiecte transfrontaliere și sprijinirea comunității românești din regiune.

În timpul întrevederii, parlamentarul român a specificat sprijinul României pentru Ucraina în aceste momente tragice pentru statul ucrainean și a subliniat importanța consolidării relațiilor româno-ucrainene. Totodată, Viorel Badea i-a înmânat primarului Oleksii Kaspruk o medalie jubiliară, consacrată împlinirii a 150 de ani de la constituirea Senatului României, conducătorul Cernăuţiului fiind astfel primul primar din jurul granițelor statului român, distins cu o asemenea distincţie.  Senatorul Viorel Badea l-a invitat pe O. Kaspruk să facă o vizită oficială la București.

La rândul său, primarul Cernăuțiului și-a exprimat sprijinul pentru campania “Cine uită nu merită !”, menționând importanța valorificării patrimoniului cultural comun și a mulțumit statului roman pentru poziția adoptată în legătură cu situația din Ucraina.