19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

PREMIERĂ: JURNALISTII ROMÂNI AU LANSAT FILIALA FIJR UCRAINA

5 august 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Jurnalişti români din mai multe state au participat în perioada 1-3 august a.c., la Cernăuţi, la acţiunile organizate de către „Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români” – FIJR cu prilejul lansării filialei FIJR Ucraina.

Evenimentul a fost organizat de către FIJR în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa şi a fost onorat de prezenţa jurnaliştilor români din ţară şi din afara ei, precum şi de prezenţa unor oficiali români şi ucraineni.

Ceremonialul privind lansarea FIJR Ucraina a debutat cu instalarea jurnalistei DIANA TOMA în fruntea filialei de la Cernăuţi, care a anunţat cu acest prilej liniile programatice asumate de către noua conducere. Preşedintele FIJR, ROMEO COUŢI, i-a înmânat jurnalistei din Cernăuţi documentele statutare ale organizaţiei, precum şi însemnele FIJR. Plăcuţa cu numele organizaţiei a fost instalată la noul sediu al FIJR pus la dispoziţie de către redacţia ziarului de limba română „Zorile Bucovinei”.

În cadrul manifestărilor, jurnaliştii români au salutat demersul FIJR, dar în mod special au apreciat efortul organizatorilor de a desfăşura acest eveniment în ciuda blocadei instalate în vestul Ucrainei ca reacţie la iniţiativa autorităţilor de a înrola în războiul din estul Ucrainei şi tineri români din regiunea Cernăuţi.

VIATELIE ZÂGREA, reprezentantul redactiei romanești de la Radio Ucraina Internațional a mulțumit din nou FIJR pentru mobilizarea tuturor resurselor de lobby de care dispune organizația în vederea salvarii de la lichidare a redactiei sale.

Un alt moment marcant în cadrul programului FIJR a fost reprezentat de prezenţa jurnaliştilor români în redacţiile publicaţiilor de limba română din Cernăuţi. Astfel, prezenți la sediul publicației ”Zorile Bucovinei”, jurnaliștii romani au avut ocazia să dezbată cateva teme privind situaţia în care se află actualmente presa de limba română din Ucraina.

Sursa: http://www.jurnalistiromani.ro/