19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Deputatul Eugen TOMAC a făcut DEMERS pentru a-i retrage cetățenia Irinei Tarasiuc

11 august 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Parlamentarul român Eugen Tomac a informat că a depus o sesizare la Ministerul Justiției pentru a i se retrage cetățenia românească interpretei Irina Tarasiuc din Republica Moldova. 

Eugen Tomac a spus, în cadrul unei emisiuni la Adevărul, că Tarasiuc va rămâne fără de cetățenie. „Cei care disprețuiesc România și își manifestă disprețul în mod public trebuie lăsați fără de cetățenie, indiscutabil”, a declarat Tomac. Deputatul a recunoscut faptul că redobândirea cetățeniei române reprezintă un puternic sentiment patriotic pentru unii, însă „este și o componentă practică” pentru alții.

„Am depus o sesizare către Ministerul Justiției pentru încălcarea de către aceasta a două articole din Constituția României. Un drept ți-l asumi atunci când meriți”, a mai spus Tomac. 

Vă amintit că interpreta Tarasiuc a scris pe Facebook că obținerea pașaportului român este, pentru ea, „o simplă viză”. Declarația a stârnit un val de nemulțumiri.
 

Internauții au format un grup pe Facebook și trimit scrisori autorităților prin care cer retragerea cetățeniei. În „joc” s-a implicat și mama interpretei, care a început să șantajeze și amenințe mai mulți internauți.