28 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ROMÂNIA SPRIJINĂ UCRAINA ÎN CONFLICTUL CU RUSIA

23 august 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Victor Ponta, premierul României, aflându-se la o întâlnire  informală la Tulcea s-a referit la situaţia tensionată, provocată de conflictul ucraineano-rus ce se agravează în loc să se rezolve şi la susţinerea Ucrainei de către România, alături de UE şi SUA.

„Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, constat cu mare îngrijorare, am vorbit cu domnul ministru Corlățean că situația în loc să se rezolve, dimpotrivă, se acutizează și România are o poziție clară și foarte fermă, alături de Uniunea Europeană și SUA, de sprijin pentru Ucraina și de reacție fermă față de agresiunea care, iată, continuă…”.

CONSULUL  LITUANIEI A FOST OMORÂT DE CĂTRE TERORIŞTI

Mykola Zelenets, Consulul onorific al  Lituaniei  a fost răpit şi omorât de mercenarii ruşi din Lugansk.

Conform datelor oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pe frontul din estul separatist al Ucrainei au fost omorâte peste 2000 de persoane, alte peste 5.000 au fost rănite, printre acestea sunt  jurnaliști, preoți, observatori internaționali și locuitori paşnici. Teroriştii continuă nimicirea oamenilor. De data aceasta, în mâinile teroriştilor a nimerit Mykola Zelenets, Consulul onorific al Lituaniei, care mai întâi a fost răpit, iar apoi ucis.

Diana TOMA