15 decembrie 2019
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Viorel Badea: "Ziua Limbii Române, prima sărbătoare comună a românilor de pretutindeni..."

31 august 2014 р. | Categorie: Noutăţi

"Ziua Limbii Române, prima sărbătoare comună a românilor de pretutindeni, este un bun prilej pentru a ne promova identitatea naţională românească şi o oportunitate pentru a ne constitui într-o voce comună atunci când avem de susţinut idei şi proiecte pentru comunităţile româneşti de pretutindeni.

Prin urmare, adresez un mesaj de salut celor care marchează aceastăfrumoasă sărbătoare în Ucraina, în special în regiunea  Cernăuţi, unde limba română şi tradiţiile au fost întotdeauna elemente de legătură atât cu România, cât şi cu restul spaţiilor locuite de români.

Încurajez sărbătorirea Zilei Limbii Române împreună cu celelalte naţionalităţi conlocuitoare din nordul Bucovinei, pentru că tradiţiile, limba, istoria şi cultura poporului nostru merită să fie cunoscute şi promovate. În aceste momente, când Ucraina trece prin mari greutăţi, cu toţii trebuie să ne păstrăm credinţa şi limba maternă, să depunem eforturi pentru libertăţile şi drepturile noastre, pentru a trăi într-o societate liberă şi prosperă.

Continuaţi să promovaţi limba şi cultura română, aşa cum marile personalităţi cernăuţene o făceau din cele mai vechi timpuri, marcând importanţa păstrării identităţii noastre în comunităţile istorice".

Senator Viorel Badea, vicepreşedintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României