28 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

“JURNALIST ÎN ROMÂNIA”, UN PROIECT DE TELEVIZIUNE UNICAT

20 octombrie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Studioul teritorial TVR CLUJ a încheiat prima etapă a proiectului de televiziune „JURNALIST ÎN ROMÂNIA” – proiectîn cadrul căruia, în premieră,jurnalişti români din afara graniţelor ţării sunt invitaţi în România, la Cluj-Napoca, în vederea realizării de reportaje ce vor fi difuzate în cadrul unor emisiuni de televiziune transmise concomitent de TVR şi de studiourile TV din ţările participante.

Prima echipă participantă, alcătuită din jurnalişti de televiziune din Republica Moldova: OLESEA RUSSU – TV Moldova 1, ANNA GLUŞCO – TV Moldova 1, AURA REVENCO – Jurnal TV  si ANNA SMOLNITCHI – TV 7, a realizat in parteneriat cu  jurnaliştii de la TVR CLUJ o serie de reportaje privind modul în care fondurile europene au contribuit la edificarea unor obiective de interes public.

 Astfel, în cadrul  programului denumit generic „ACASĂ ÎN EUROPA – fondurile europene”, OLESEA RUSSU a realizat un reportaj privind reabilitarea Cetăţii Alba Carolina, AURA REVENCO a produs un material care relevă aportul fondurilor europene în modernizarea Salinei Turda, iar ANNA SMOLNITCHI a abordat un subiect legat de infrastructura urbană, prezentând investiţia legată de zona pietonală din municipiul Bistriţa. De asemenea, ANNA GLUŞCO a surpins în reportajul său un proiect turistic privind construirea unei pensiuni turistice cu fonduri europene în localitatea clujeană Vlaha.

 Referitor la natura proiectului, jurnalistele din Republica Moldova aprecia demersul TVR CLUJ şi consideră că astfel de initiative trebuie încurajate şi perpetuate.

 “Suntem plăcut surprinse de modul în care a fost conceput acest proiect, de programul propus, dar mai ales de oportunitatea de a aborda subiecte cu un conţinut special. În plus, am reuşit un fapt inedit: munca în comun cu colegii noştrii de la TVR Cluj, despre care trebuie să spunem că sunt foarte drăguţi şi mai ales buni profesionişti. Ne dorim ca acest proiect să continue şi chiar să se extindă în formule care să cuprindă şi jurnaliştii participanţi la prima etapă” au declarat jurnalistele de la Chişinău.

 Următoarea etapă a proiectului constă în producerea unui show de televiziune, în cadrul căruia jurnaliştii participanţi îşi vor prezenta reportajele realizate în România. Emisiunea respectivă va fi produsă la Chişinău, la începutul lunii noiembrie, şi va fi transmisă în direct atât de către posturile de televiziune din România – TVR CLUJ, TVR MOLDOVA, TVR 3, TVR INTERNAŢIONAL – cât şi de televiziunile din Republica Moldova. 


Foto: facebook