18 mai 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

BUCOVINA A RĂMAS FĂRĂ GUVERNATOR

30 octombrie 2014 р. | Categorie: Noutăţi

Prin decretul său din 29 octombrie a.c., Preşedintele Petro Poroşenko l-a eliberat din post pe Roman Vanzureak, şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi (ARS), membru al Partidului „Udar”, care a depus cerere de concediere la 23 octombrie, motivându-şi decizia prin faptul că noua componenţă a Radei Supreme şi Preşedintele Ucrainei urmează să-şi formeze echipa.

În pagina sa de pe Facebook, Roman Vanzureak a scris: „Voi continua calea pregătită de soartă, să fac ceea ce am făcut. E adevărat, de acum nu în postul de conducător al ţinutului. Noului guvernator îi doresc să păstreze suflul libertăţii şi deschiderii, adus de noi de pe Maidan, urându-i succese şi rezultate înalte în folosul Bucovinei.

În una din discuţiile sincere de pe Maidan, un bărbat înţelept mi-a spus că orice activitate în politică se încheie întotdeauna cu decepţie şi zdrobirea speranţelor, fiindcă aceasta e însăşi esenţa politicii şi a faptelor omeneşti.

Mi-am amintit din nou aceste cuvinte, cu toate că nu sunt de acord cu această părere, fiindcă, chiar acum, după concediere, nu simt nici o dezamăgire, cu atât mai mult zdrobirea iluziilor şi speranţelor, ci doar mulţumire bucovinenilor, care s-au schimbat considerabil în ultimul timp…Sunt cuprins de o linişte divină şi calm”.

Ţinând cont de faptul că Ivan Rybak, primul locţiitor al şefului ARS Cernăuţi a fost ales deputat al poporului, regiunea noastră a rămas, de fapt, fără conducător.