21 ianuarie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

DEŞTEAPTĂ-TE , ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!

26 decembrie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Nepăsarea este o boală mare pentru omul care gândeşte: „După mine şi potopul”. Asemenea persoane se deosebesc de animale doar prin faptul că umblă pe două picioare. Cu părere de rău, această boală a cuprins mase întregi. Reuşit a determinat situaţia actuală dna Felicia Toma în articolul „Cine mai are nevoie de adevăr?” (nr.74, ziarul „ZORILE BUCOVINEI”).

Comunicat de presă în susţinerea

5 decembrie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

În aceste zile de mare cumpănă pentru viitorul ţării în care trăim şi ai cărui cetăţeni suntem, ziarul „Zorile Bucovinei” şi Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi sunt alături de sutele de mii de protestatari din Kyiv şi toate oraşele Ucrainei, care s-au ridicat în apărarea principiilor democraţiei şi pentru promovarea valorilor europene. Susţinem şi suntem solidari cu „Euromaidanul”, în primul rând, prin cuvântul scris, prin poziţia cetăţenească, prin promovarea consecventă a valorilor umane şi idealurilor naţionale.

O ROMÂNIE DE SUFLET LA „ZORILE BUCOVINEI”

29 noiembrie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Nu putea să treacă pe lângă noi această zi. Chiar dacă n-ar fi fost iniţiativa deputaţilor de Suceava de a marca în fiecare an, la 28 noiembrie, Ziua Bucovinei şi chiar dacă această propunere legislativă nu s-ar fi bucurat de susţinerea Parlamentului României, care a decretat-o ca sărbătoare naţională a bucovinenilor şi tuturor celor ce simt şi respiră istoria neamului, totuna aveam să ne strângem într-o comuniune sufletească la „Zorile Bucovinei”, lucru ce-l facem, de fapt, mai mult sau mai puţin reuşit, în fiecare număr de ziar.

ZIUA BUCOVINEI – LA „ZORILE BUCOVINEI”

16 noiembrie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

De Ziua Bucovinei, ziarul ZORILE BUCOVINEI Societatea Jurnaliştilor Români Independenţi din regiunea Cernăuţi, împreună cu Fundaţia Culturală ,,Leca Morariu” Suceava şi filiala Suceava a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, organizează, miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 11,00, la redacţia ziarului ,,Zorile Bucovinei” (or. Cernăuţi, str. O. Kobyleanska, nr. 5), o manifestare de cinstire a două personalităţi originare din Cernăuţi – Leca Morariu şi Dragoş Vitencu.

„ZORILE BUCOVINEI” – O SĂRBĂTOARE DE SUFLET

23 octombrie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Pentru mine ziarul „ZORILE BUCOVINEI” e o sărbătoare de suflet, cel mai apropiat şi aşteptat prieten. L-am îndrăgit şi-l abonez încă de pe băncile şcolii. Şi atunci nici prin gând să-mi treacă că va sosi timpul ca în paginile bisăptămânalului să apară permanent, la rubrica „Voie bună la cei mici”, versurile mele pentru copii.

AMINTIRI ÎNLĂCRIMATE

5 august 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Poet, publicist şi folclorist. S-a născut la 18 august 1941 în localitatea Crasnoilsc, raionul Storojineţ, regiunea Cernăuţi. Dispare în împrejurări enigmatice la 26 iulie 1969 şi este descoperit (în primul rând, prin eforturile prietenului său Ion Ţâbuleac) într-un mormânt, neidentificat, în Cimitirul Central din Cernăuţi, la 12 septembrie 1969, deshumat şi înmormântat creştineşte în cimitirul din Crasna natală.

N-AM TIMP SĂ MOR

14 iulie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Au venit nu demult la mine doi tineri, rugându-mă să le vând cărţi de-ale mele, în special cea de-a patra – „Eu caut cărarea”. Cu părere de rău, le-am spus că nu am, de fapt nici nu am avut de vânzare, fiindcă le-am dăruit la biblioteci, unor familii şi în România. Atunci ei mi-au spus că citesc „ZORILE BUCOVINEI” şi au venit să mă vadă, întrebându-mă de ce sunt singură. Le-am spus că n-am avut copii, iar cei doi fraţi şi patru surori au decedat şi am rămas doar eu.

CÂND NU NE DUREAU ŞALELE ŞI NE MERGEA ÎN DRAGOSTE…

11 iulie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Încercând să mă opun provocării unor nostalgii fireşti, dar totodată inutile, am în vedere doar trecutul individual, care, pentru fiecare om ajuns în zona crepusculară, revine în culori trandafirii, aureolat de frumuseţi irepetabile. În acest context s-ar potrivi anecdota despre bătrâna care, întrebată de ce-l adoră pe Stalin, a răspuns că pe timpul tiranului n-o dureau şalele şi o iubeau bărbaţii...

CÂND PROFESIA DEVINE DESTIN

13 iunie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

...mii de abonaţi şi cititori formează familia noastră. Astfel, nu numai în paginile ziarului, ci şi atunci când ne adunăm la o masă de sărbătoare, vă avem pe toţi cu gândul şi cu sufletul aproape.

Dragi conaţionali!

5 mai 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Din oaza misterului sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos, odată cu lumina credinţei, să pătrundă în casele dumneavoastră soarele iubirii, belşugul, prosperitatea şi norocul.

GHEORGHE MIHALCEAN – ÎN ALINTUL IUBIRII NOASTRE

25 aprilie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Ne-a părăsit regretatul Gheorghe Mihalcean într-o perioadă relativ bună pentru ziar, dacă o comparăm cu situaţia de astăzi. Am moştenit de la el povara dragostei pentru comoara limbii materne şi ziarul care menţine spiritul românesc. Deşi suntem strâmtoraţi material, respirăm mai liber decât în perioada conducerii sale şi ne considerăm fericiţi că nici un cinovnic n-o să ne bată cu pumnul în masă, dându-ne ordine jignitoare sau lovind în demnitatea noastră, dureros până la moarte.

„ZORILE BUCOVINEI”: TRECUT, PREZENT ŞI VIITOR

17 martie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Istoria ziarului

DE-A PURURI ZIUA CEA DE AZI...

15 martie 2013 | Categorie: Zorile Bucovinei

Trebuia să mă întorc acasă, la părinţi, şi a fost marele meu noroc că la Cernăuţi exista „Zorile Bucovinei”.