29 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Găsirea vinovaților: Occidentul a crezut într-un miracol neoferind Ucrainei arme

21 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Găsirea vinovaților: Occidentul a crezut într-un miracol neoferind Ucrainei arme Ucraina și Occidentul au căzut în capcana propriilor așteptări umflate cu privire la rezultatele contraofensivei de vară. Acum, analiștii și experții militari occidentali spun direct: Kievul nu a realizat un progres semnificativ din cauza lipsei de arme, pe care aliații le-au livrat nu în timp util și, în plus, nu în totalitate. Cu toate acestea, din anumite motive, Occidentul credea că Forțele d

Este posibilă demisia lui Zalujnyi, comandantul Forțelor Armate Ucrainene?

20 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Este posibilă demisia lui Zalujnyi, comandantul Forțelor Armate Ucrainene? Chiar înainte de noul an, Ucraina are nevoie disperată de noi provizii de arme și muniție. A fost necesar să se convină în avans cu partenerii și a fost, de asemenea, important să se planifice în avans producția propriilor arm

Ungaria este împotriva Moldovei și a Ucrainei în UE: „Vom folosi dreptul de veto ” - Orban şi-a exprimat şi dezacordul privind un nou ajutor financiar pentru Ucraina de peste 50 de miliarde de euro

17 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Ungaria este împotriva Moldovei și a Ucrainei în UE: „Vom folosi dreptul de veto ”. Orban şi-a exprimat şi dezacordul privind un nou ajutor financiar pentru Ucraina de peste 50 de miliarde de euro

Biden: Sprijinul pentru Ucraina este important pentru întreaga lume„pentru că Putin nu se va opri”

15 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Biden: Sprijinul pentru Ucraina este important pentru întreaga lume„pentru că Putin nu se va opri” Președintele american Joe Biden a spus că nu va refuza să sprijine Ucraina, deoarece aceasta este importantă pentru întreaga lume.

„Suntem pe punctul de a ne întoarce în Europa anilor ’30”. Apel comun al intelectualilor europeni

11 decembrie 2023 | Categorie: Politic

„Suntem pe punctul de a ne întoarce în Europa anilor ’30”. Apel comun al intelectualilor europeni LUNI, 11 DECEMBRIE 2023,— GRUPUL ANALISTILOR EUROPENI DE SECURITATE Auzim sunete de alarmă. Pentru că trupele ucrainene luptă pe front fără a avea suficiente arme pentru a duce un lung război de uzură. Și, în același timp, Rusia crește producția de arme; Europa nu își îndeplinește promisiunile privind furnizarea de muniție pentru Forțele Armate; iar din Statele Unite, în vederea alegerilor viitoare, există amenințări cu oprirea ajutorului militar. Pe acest fond, există cei care consideră că cea mai bună opțiune este de a forța Ucraina să facă concesii și să pună capăt războiului. Așadar, astăzi, noi - analiștii care lucrează pe probleme de securitate europeană de mulți ani - ne adresăm cetățenilor Europei și liderilor acestora cu un apel important.

De ce Occidentul prezice înfrângerea Ucrainei: unde este adevărul și unde este manipularea? Cine și ce se află în spatele acestei trădări?

11 decembrie 2023 | Categorie: Politic

De ce Occidentul prezice înfrângerea Ucrainei: unde este adevărul și unde este manipularea? Cine și ce se află în spatele acestei trădări? Se pare că Occidentul continuă să nu înțeleagă încotro merge Rusia lui Putin, care și-a asigurat sprijinul Chinei, Iranului, Coreei de Nord și folosește și resursele Belarusului. Mai devreme sau mai târziu, Putin îi va mobiliza și pe belaruși pentru război. Și ucrainenii, dacă Ucraina va cădea. Este doar o chestiune de timp, dacă nu este oprită.

Unitate în jurul lui Putin: Majoritatea rușilor susțin războiul

11 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Unitate în jurul lui Putin: Majoritatea rușilor susțin războiul Occidentul a căzut în propria sa capcană a așteptărilor false cu privire la posibile schimbări în Rusia. Da, Ucraina a avut speranțe în acest lucru, deoarece numărul rușilor morți într-un război la scară largă a crescut. Cu toate acestea, regimul lui Putin s-a dovedit a fi mai stabil. Spre sfârșitul celui de-al doilea an al războiului pe scară largă continuă consolidarea în continuare a oligarhilor ruși și a populației, care susțin războiul și uciderea ucrainenilor,

Rusia este pregătită de război cu NATO! Medvedev a spus că amenințarea unui război între Rusia și NATO nu a fost nicicând atât de reală. El a numit dorința președintelui american Joe Biden de a ajuta ucrainenii să reziste agresiunii Rusiei drept „șantaj primitiv”

8 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Rusia este pregătită pentru război cu NATO! Medvedev a spus că amenințarea unui război între Rusia și NATO nu a fost nicicând atât de reală. El a numit dorința președintelui american Joe Biden de a ajuta ucrainenii să reziste agresiunii Rusiei drept „șantaj primitiv” Președintele adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmytro Medvedev, a declarat încă o dată că amenințarea confruntării Rusiei cu NATO și începerea celui de-al treilea război mondial „nu a fost niciodată atât de reală”.

„Dacă Putin va pune mâna pe Ucraina, nu se va opri aici… El va ataca un aliat NATO și atunci trupele americane se vor lupta cu cele rusești” – Joe Biden.

7 decembrie 2023 | Categorie: Politic

​Acesta este șantaj politic - Biden a reacționat la eșecul problemei ajutorului pentru Ucraina Președintele american Joe Biden a reacționat la eșecul votului procedural din Senatul SUA privind ajutorul acordat Ucrainei și l-a numit șantaj politic.

Senatul SUA nu a votat la 6 decembrie proiectul de lege privind acordarea de ajutor - 61 miliarde de dolari - Ucrainei

7 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Pentru a fi votat proiectul, el a trebuit să primească cel puțin 60 de voturi din 100. Doar 49 de senatori au votat „pentru”.

Joe Biden despre un posibil refuz de a sprijini Ucraina: Aceasta este o nebunie

7 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Joe Biden despre un posibil refuz de a sprijini Ucraina: Aceasta este o nebunie Președintele american Joe Biden a numit perspectiva unui posibil refuz al ajutorului Ucrainei, care rezistă agresiunii ruse, o greșeală absolută, informează Adevărul ucrainean..

Iermak: Ucraina are un plan, dar fără ajutorul SUA există un risc mare de a pierde războiul cu Rusia

7 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Iermak: Ucraina are un plan, dar fără ajutorul SUA există un risc mare de a pierde războiul cu Rusia Kievul a cerut Congresului SUA să voteze pachetul de ajutor pentru Ucraina cât mai curând posibil, deoarece întârzierea furnizării ajutorului american către Kiev ar risca ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia.

Dacă Congresul nu aprobă ajutorul pentru Ucraina, va deschide cutia Pandorei în întreaga lume. Blinken, Secretarul de stat al SUA a subliniat importanța continuării sprijinirii Ucrainei pentru ca Rusia să fie învinsă în agresiunea sa

6 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Democrații din Senatul SUA au dezvăluit un pachet de finanțare pentru securitate națională în valoare de aproximativ 111 miliarde de dolari pentru a oferi ajutor Ucrainei și Israelului, precum și măsuri pentru protejarea graniței de sud.

Jocul militar-politic: natura tensiunii dintre președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyi și șeful Forțelor Armate Ucrainene Vitali Zalujnyi

4 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Jocul militar-politic: natura tensiunii dintre președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskyi și șeful Forțelor Armate Ucrainene Vitali Zalujnyi În ultimele săptămâni, principalele mass-media din lume au oglindit în moduri detaliile „conflictului” dintre președintele ucrainean și șeful Forțelor Armate. Ca răspuns, Bankova a marcat

Șeful Pentagonului: SUA nu îi vor permite lui Putin să câștige războiul împotriva Ucrainei

3 decembrie 2023 | Categorie: Politic

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a spus că Statele Unite nu vor permite președintelui rus Vladimir Putin să câștige războiul pe care l-a început împotriva Ucrainei și Hamas - în conflictul împotriva Israelului.