03 iunie 2023
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

„Vladimir Putin, este chiar mai periculos decât Hitler sau Stalin, din cauza armamentului avansat de care dispune…”

13 iunie 2022 | Categorie: Politic

Kremlinul a reacţionat la apelurile premierului polonez Mateusz Morawiecki de a "smulge din rădăcină" "ideologia monstruoasă" a Rusiei, transmite Reuters.

Televiziunile rusești dezbat dacă prizonierii capturaţi în Ucraina trebuie împușcați, spânzurați sau sfârtecați, ca în Evul Mediu

10 iunie 2022 | Categorie: Politic

Barbari ieşiţi din minţi! În sec. XXI!!! Sfârşitul lumii! Certuri privind executarea prizonierilor, în direct la televiziunile din Rusia. Oare aceşti criminali să nu aibă feciori? Or inimă? Împuşcaţi, spânzuraţi sau sfârtecaţi ar trebui ei, invadatorii, care au distrus o ţară atât de frumoasă, şi nu doar una, care omoară şi violează, nu tinerii care au luptat, luptă, apărându-şi patria.

La Cernăuţi a avut loc Conferința Internațională „Procesele electorale în țările post-totalitare…”

18 februarie 2019 | Categorie: Politic

Cu un mesaj de salut la conferinţă a fost prezent ministrul consilier Edmond Neagoe, diplomat la Consulatul General al României la Cernăuţi. Tematica respectivă a fost abordată de analiştii Dorin Popescu, preşedintele Asociaţiei „Casa Mării Negre”, Serghei Hacman,

CÂNDVA, BUCOVINA SE VA ÎNTOARCE LA LOCUL EI ÎN ŢARĂ ŞI ÎN ISTORIE

7 februarie 2014 | Categorie: Politic

Am citit cu stupoare ca un anume "tovaras cu putere",a decis ( ca asa vrea el),sa intrerupa activitatea de emisie in limba romana a postului de radio "Ucraina-International".

VAI DE „BUNĂSTAREA” NOASTRĂ!

9 noiembrie 2013 | Categorie: Politic

Toţi politicienii se jură că obiectivul major al activităţii lor este bunăstarea poporului. Am auzit aceste cuvinte şi din gura deputatului Ghennadi Fedoreak, ales în Rada Supremă de locuitorii raionului Noua Suliţă. Nu pot să uit că în programul său electoral era scris că preţul unei butelii de gaz lichefiat se va menţine constant, adică nu se va ridica mai sus de 121 grivne.

„FRATELE MAI MARE” ÎŞI ARATĂ COLŢII

20 septembrie 2013 | Categorie: Politic

În ziarul „ZORILE BUCOVINEI” din 2 august a.c., a fost publicat articolul „FRATELE ÎŢI SCOATE OCHII”. Într-adevăr e aşa – acest „frate-impostor” îi scoate Ucrainei nu numai ochii, dar şi sufletul. Şi aceasta se întâmplă de aproape 360 de ani încoace, de când Bogdan Hmelnyţkyi a semnat tratatul de pace în 1654. Şi pentru a afla când a apărut acest „frate”, ar trebui să ne adâncim în istorie pentru a clarifica toată această „frăţie”.