01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

PRIN LEGĂMÂNT DE SUFLET ŞI PRIN LEGE, DOMNEŞTE LIMBA ROMÂNĂ LA MAHALA

16 martie 2013 | Categorie: Actualități

Limba română a fost declarată oficială pe teritoriul a patru sate ce fac parte din Consiliul sătesc Mahala, duminica trecută, la adunarea generală a comunităţii. Astfel, în raionul Noua Suliţă, încă o localitate a urmat exemplul locuitorilor din satul Tărăsăuţi, care primii în regiunea Cernăuţi s-au grăbit să reacţioneze la Legea cu privirea la principiile de bază ale politicii limbilor în Ucraina, demonstrând, de rând cu sentimentele naţionale, şi faptul că sunt cetăţeni conştienţi şi îndeplinesc legile statului.

SĂRACA LIMBĂ BOGATĂ…

15 martie 2013 | Categorie: Actualități

Totul mergea ca pe roate la actuala ediţie a limbii române. Cine s-a grăbit să ajungă la Palatul Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină măcar cu vreo 10-15 minute mai devreme de ora anunţată şi-a găsit uşor un loc liber în primele rânduri, liderii care, de obicei, tăiau în carne vie, abordând problemele acute, parcă luaseră apă în gură…

DAR PE NOI NICI ÎN COT NU NE DOARE

15 martie 2013 | Categorie: Actualități

Prea multe ne sunt degetele de la o mână dacă vom începe să numărăm în câte sate de la Mămăliga până la Mahala au mai rămas şcoli numai cu limba română de predare.