25 mai 2018
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, l-a primit pe ambasadorul Regatului Spaniei în România, E.S. Ramiro Fernández Bachiller

12 decembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Demnitarul român a evidenţiat rolul important al comunităţii române din Spania în societatea spaniolă, element care contribuie la consolidarea dialogului bilateral şi la o mai bună valorificare a diversităţii culturale, idee împărtăşită de interlocutorul spaniol.

300 de delegați vor participa la primul Congres al Românilor de Pretutindeni. În martie 2016

11 noiembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

300 de români din afara graniţelor ţării se vor reuni, pe 25 martie 2016, la primul Congres al Românilor de Pretutindeni, au stabilit astăzi, într-o şedinţă comună, Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaţilor şi Comisia românilor de pretutindeni din Senat.

Reuniunea Consiliului consultativ interinstituţional privind comunităţile româneşti din străinătate

27 octombrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

În cadrul întâlnirii s-au discutat subiecte de actualitate privind organizarea Congresului românilor de Pretutindeni, importanţa lectoratelor de limba română cu precădere în cadrul comunităţilor istorice a românilor din jurul graniţelor, dar şi mai îndepărtate precum cele din Kazahstan.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, a participat, laconstituirea Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni

25 octombrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a participat astăzi, 23 octombrie 2015, la ședința de constituire a Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni, care s-a desfășurat la Viena.

Memorandum de înțelegere încheiat între DPRRP și Biroul Relaţii cu Diaspora din Republica Moldova

21 octombrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut, ieri, 20 octombrie 2015, o întrevedere cu Vasile Turea, şeful Biroului Relaţii cu Diaspora din Cancelaria de Stat a Republicii Moldova.

Introducerea limbii române în programa școlară obişnuită a școlilor din Italia

12 octombrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, salută introducerea limbii române ca materie de studiu aflată în programa şcolară obișnuită a unor unităţi de învăţământ din Italia, în localități unde se regăsesc comunități importante de români.

Vizita oficială a secretarului de stat Sebastian Ioan Hotca în Republica Kazahstan, la invitaţia Societăţii Culturale Române “Dacia“ din Karaganda

12 octombrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Secretarul de stat pentru relația cu românii de peste hotare, domnul Sebastian Ioan Hotca, a efectuat, în perioada 9-12 octombrie 2015, o vizită oficială în Republica Kazahstan, la invitaţia Societăţii Culturale Române “Dacia“ din Karaganda, cu ocazia sărbătoririi a zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

Semnarea Protocolului de colaborare pentru realizarea Programului de tabere “ARC” toamna 2015

30 septembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr și ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, au semnat, astăzi, 30 septembrie, protocolul de colaborare pentru realizarea Programului de tabere “ARC” toamna 2015.

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a deschis anul școlar la liceul românesc „Mihai Eminescu” din Sofia

15 septembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

În acest an s-au înscris la liceu 25 de elevi la clasa a VIII-a, unul dintre cele mai mari numere de la reluarea învățământului românesc de nivel secundar în Bulgaria.

Întâlnirea ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu reprezentanții comunității românești din Bulgaria

15 septembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Ministrul delegat a prezentat prioritățile mandatului său în ce privește relația României cu românii de pretutindeni, accentuând asupra aspectelor referitoare la comunitățile istorice din jurul granițelor.

Semnarea declarației de intenție dintre guvernele român și portughez privind implementarea cursului de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească

10 septembrie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Acest acord va da posibilitatea copiilor de români, și nu numai lor, să studieze limba română, să dobândească elementele fundamentale despre cultura românească și să cunoască civilizația poporului român, în unități școlare din această țară chiar de la profesori veniți din România.

BRAVUL ROMÂN-AMERICAN, MAESTRUL DE DANS JOHN OMOREAN

31 iulie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

românii aduc în faţa lumii tezaurul moştenit de milenii. Ei păstrează în suflet credinţa, dragostea pentru avutul strămoşesc, tradiţiile de-acasă, neuitând de unde au plecat.

Maria ILIUŢ – PRIVIGHETOAREA CU CÂNTEC DE BALADĂ

16 iulie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Dumnezeu a dorit să avem pe pământ îngeri cu chip de femeie şi ne-a dăruit-o pe Maria Iliuţ, artistă cu glas duios şi dulce cum altul nu e, cu chip plin de perfecţiune. Am admirat-o marţea precedentă la Crasna, cu frumuseţea-i chipului îngeresc, în armonie uluitoare cu nobleţea sufletească, cu vocea-i catifelată, la regala Sărbătoare a Cântecului Popular Românesc, pe muntele Munşel, regizată ingenios şi organizată de Domnia Sa, dăruită din suflet consătenilor, tuturor românilor cu dor de Bucovina, de cântecul românesc, tezaurul folcloric constituind duhul acestui mioritic plai, duhul familiei şi al casei unde s-a născut.

DINTR-UN TÂRZIU ÎNGÂNDURAT. FESTIVALUL NAŢIUNILOR

6 iulie 2015 | Categorie: Românii de pretutindeni

Deşi se află alături de cei trei nepoţi, cărora chiar de la mii de kilometri a avut grijă să le altoiască dragostea românească în suflet, dna Olga, totuşi, tânjeşte după bătrâna-i vatră Colincăuţi, unde a rămas să odihnească pe vecie soţul ei...

ROMÂNIA, TE IUBIM!!!

16 iulie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Înaripaţi de vise şi speranţe, graţie Excelenţei Sale, dnei Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, căreia îi mulţumim pentru străduinţa, disponibilitatea şi bunăvoinţa ca nici un visător de a se odihni în Patria noastră istorică, pe litoralul Mării Negre,