25 mai 2018
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CELE MAI FURTUNOASE APLAUZE LE-AU PRIMIT HLIBOCENII

14 iulie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Festivalul International ARCANUL a devenit o sărbătoare de referinţă printre manifestările cultural artistice, devenite tradiţionale ce se desfăşoară an de an in judeţul Suceava

REZULTATELE CONCURSULUI DE CREAŢIE MIHAI EMINESCU

5 iulie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Rezultatele Concursului de creaţie cu premii prilejuit de aniversarea a 164 de ani de la naşterea şi comemorarea a 125 de ani de la încetarea din viaţă a lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 2014 – 15 iunie 2014).

MULŢUMIM PENTRU FASCINANTA VACANŢĂ ÎN ŢARA NOASTRĂ DE DOR - ROMÂNIA

4 iulie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Elevii CIE „Gimnaziul din Boian”, raionul Noua Suliţă, au avut marea fericire, de a se odihni pe litoralul Patriei noastre istorice, în Tabăra Sulina, în cadrul Programului „ARC – 2014”, finanţat şi organizat anual de către Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

FORUMUL COMUNITĂŢII ROMÂNEŞTI DIN SUDUL BASARABIEI ISMAIL, 15 Iunie

30 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

: Uniunea Interregională “COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN UCRAINA” şi toate organizaţiile - membri colectivi ai acesteia Asociaţia Naţional-Culturală a Moldovenilor din Ucraina şi toate organizaţiile - membri colectivi ai acesteia Organizaţiile naţional-culturale ale românilor/moldovenilor din Ucraina Consiliile locale şi raionale din unităţile administrativ-teritoriale cu populaţie majoritară românească/moldovenească (românofonă) din regiunile Transcarpatia, Cernăuţi şi Odesa Românii/Moldovenii din Ucraina

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a deschis oficial programul de tabere ARC 2014

29 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Joi, 26 iunie 2014, începând cu orele 1500, în incinta Centrului de agrement de la Sulina, a avut loc lansarea oficială a celei de-a VI-a ediţii a programului de tabere ARC, finanţat şi organizat de către Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului.

DPRRP organizează cea de-a VI-a ediţie a Programului ARC

21 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni anunţă lansarea Programului anual de tabere „ARC” 2014 care se va desfăşura în perioada 23 iunie – 18 august 2014 la Sulina, Județul Tulcea, în serii de câte şapte zile.

ŞI-A ÎNCHEIAT LUCRĂRILE CONGRESUL FORUMULUI INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI

16 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Organizat cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, Congresul Forumului Internaţional al Jurnaliştilor (FIJR) şi-a încheiat lucrările.

LA BĂLŢI ÎŞI DESFĂŞOARĂ LUCRĂRILE CONGRESUL FORUMULUI INTERNAŢIONAL A L JURNALIŞTILOR ROMÂNI

14 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Organizată cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, la 14 iunie curent, în aula Universităţii „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova, şi-a început lucrările ce-a de-a V-a ediţie a Congresului Forumului Internaţional al Jurnaliştilor (FIJR), inaugurată de preşedintele Romeo COUŢI. Desfăşurat sub egida „NOILE MEDIA – JURNALISM – COMUNITATE”, evenimentul întruneşte jurnalişti din 5 ţări – Republica Moldova, Ucraina, Germania, Serbia şi, desigur, România.

A V-a ediţie a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”

11 iunie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI anunţă organizarea celei de a V-a ediţii a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”, eveniment care va avea loc în perioada 13-15 iunie, în municipiul Bălţi, Republica Moldova.

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI - F.I.J.R.

31 mai 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

organizează ce-a de a V-a ediţie a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, eveniment organizat sub genericul NOILE MEDIA – JURNALISM - COMUNITATE

ÎNTR-O SINGURĂ ICOANĂ

27 mai 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

...românii atât de îndepărtaţi de plaiurile străbune îşi zidesc România în suflet, iar cei care o au aproape se înstrăinează tot mai rău

Vasile ILICA – distins cu PREMIUL „MILE CARPENISAN”

24 mai 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Veteranul de război, publicistul şi cercetătorul istoric Vasile ILICA din Oradea, născut la 11 noiembrie 1924 în s. Broscăuţi Noi, raionul Storojineţ, refugiat în România în 1944, când Bucovina a fost cotropită de sovietici, devenit, în aprilie 2012, „persona non grata”, cu interdicţia de intrare în Ucraina pe un termen de cinci ani, în consecinţa apariţiei volumelor „Fântâna Albă – o mărturie de sânge” (1999), „Martiri şi mărturii din nordul Bucovinei” (2003), „Bucovina abandonată” (2010), „Bucovina pe calea reîntregirii – 1775-1918”, „Momente din istoria zbuciumată a Bucovinei – episodul: Nordul Bucovinei zonă de ocupație a URSS (1940–1991)” (2011), “Bucovina noastră – Antologie istorica 1775 -2011” (2012), „Basarabia la întâlnire cu istoria – 1917–1918”, pentru lupta-i neobosită în numele adevărului istoric, a fost, de Ziua Libertăţii Presei, distins de Asociaţia „Civic Media” şi portalul „Basarabia-Bucovina. Info”, cu Premiul „Mile Carpenisan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism, desemnat drept membru de onoare al Asociaţiei „Civic Media”, informează portalul „Basarabia-Bucovina. Info”.

SIMPLIFICAREA ACORDĂRII CETĂŢENIEI ROMÂNE ETNICILOR ROMÂNI DIN ALTE ŢĂRI

2 mai 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Senatul României a adoptat modificări la acordarea cetăţeniei române. Propunerea legislativă privind modificarea Legii 21/1991 a cetăţeniei române, iniţiată de un grup de parlamentari, printre care senatorul Viorel Badea şi deputatul Eugen Tomac, a fost adoptată de Senatul României. Ea prevede simplificarea acordării cetăţeniei române etnicilor români din alte ţări – Ucraina, Ungaria, Serbia, Macedonia, Bulgaria, Albania, Grecia.

NE FACE MARE ROMÂNIA

30 aprilie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

Se numeşte Vasile Şoimaru şi face parte din cohorta celor curajoşi...

Norica Nicolai a stipulat într-o Rezoluție a Parlamentului European protejarea drepturilor românilor din Ucraina

27 februarie 2014 | Categorie: Românii de pretutindeni

"Schimbarea de regim din Kiev poate fi văzută ca o victorie a vocației europene a Ucrainei, dar trebuie să se aibă în vedere apărarea tuturor valorilor Europei pentru care zeci de oameni și-au dat viața în stradă. Ne dorim de la noul Guvern să apere drepturile omului, inclusiv drepturile minorităților", a susținut Norica Nicolai în fața colegilor liberali din Parlamentul European, la finalizarea Rezoluției ce va fi votată azi la Strasbourg.