19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Prietena Ucrainei, Polonia! Polițiștii de frontieră polonezi blochează trecerea cisternelor de combustibil și a ajutorului umanitar către Ucraina

20 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Prietena Ucrainei, Polonia! Polițiștii de frontieră polonezi blochează trecerea cisternelor de combustibil și a ajutorului umanitar către Ucraina Ajutorul umanitar de la Crucea Roșie nu a ajuns în Ucraina din cauza refuzului grănicerilor polonezi de a-l lăsa să treacă. Cisterne cu produse petroliere și alte substanțe periculoase s-au revărsat în parcări și pe marginea drumurilor.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a sosit luni dimineața la Kiev cu o vizită neanunțată Pentagonul a spus despre ce a venit să discute Austin la Kiev

20 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a sosit luni dimineața la Kiev cu o vizită neanunțată Pentagonul a spus despre ce a venit să discute Austin la Kiev Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, în timpul vizitei sale la Kiev din 20 noiembrie, va discuta despre asigurarea armatei ucrainene pentru perioada de iarnă și pentru viitor împotriva amenințărilor ruse.

Lovitură asupra Selidove, regiunea Donețk, numărul victimelor a crescut, sunt încă oameni sub dărâmături

16 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Lovitură asupra Selidove, regiunea Donețk, numărul victimelor a crescut, sunt încă oameni sub dărâmături Salvatorii lucrează la fața locului.

631 de zile de război la scară largă: Forțele armate ucrainene au respins toate atacurile inamice.

16 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

631 de zile de război la scară largă: Forțele armate ucrainene au respins toate atacurile inamice. Statul Major a anunțat informații noi de pe toate fronturile. Situația de pe front rămâne dificilă

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, cu un vot covârșitor, a scos Rusia din Curtea Internațională de Justiție, fiind primul român ales judecător la ONU

16 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, cu un vot covârșitor, a scos Rusia din Curtea Internațională de Justiție, fiind primul român ales judecător la ONU Consilierul prezidențial și fostul ministru de Externe al României, Bogdan Aurescu, a fost ales judecător la Curtea Internațională de Justiție, astfel, printr-un vot covârșitor scoțând Rusia din cadrul celui mai înalt organ judiciar internațional, învingându-l pe contracandidatul din Rusia în Adunarea Generală a ONU.

Unul dintre cei mai mari sportivi ai României, Dimitrie Popescu, a încetat din viață

15 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Unul dintre cei mai mari sportivi ai României, Dimitrie Popescu, a încetat din viață Marele campion la canotaj a adus în țară titlul olimpic în proba de patru rame cu cârmaci (4+), în anul 1992, la Jocurile Olimpice desfășurate la Barcelona, Spania.

Când și cum se va termina războiul din Ucraina: Dmytro Vasiliev a numit cele mai bune și cele mai rele opțiuni- „Dacă este vreme rece cu zăpadă mică, atunci vor fi și condiții destul de bune pentru acțiunile ofensive”

14 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Când și cum se va termina războiul din Ucraina: Dmytro Vasiliev a numit cele mai bune și cele mai rele opțiuni- „Dacă este vreme rece cu zăpadă mică, atunci vor fi și condiții destul de bune pentru acțiunile ofensive” „Mi se pare că vom fi la sud de Tokmak din decembrie 2023. Și dacă suntem câtuși de optimiști, cred că vom putea fi lângă Melitopol sau coasta Azov”, a estimat observatorul.

Lovituri cu rachete asupra Ucrainei: vor exista întreruperi de curent

13 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Lovituri cu rachete asupra Ucrainei: vor exista întreruperi de curent Potrivit Direcției Principale de Informații a Ucrainei, rușii au în prezent în stoc aproximativ 870 de rachete de înaltă precizie care pot lovi obiective aflate la o distanță de peste 350 de kilometri.

The Economist: SUA estimează numărul soldaților ucraineni morți la 70.000

13 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

The Economist: SUA estimează numărul soldaților ucraineni morți la 70.000 Citând date de la oficiali americani, revista The Economist susține că cel puțin 70.000 de soldați ucraineni au murit în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă. Acest lucru se precizează într-un articol publicat pe 12 noiembrie, scrie „Adevărul european”.

Atacul de dimineață asupra regiunii Kiev: 18 case și o întreprindere au fost avariate

11 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Atacul de dimineață asupra regiunii Kiev: 18 case și o întreprindere au fost avariateCa urmare a atacului cu rachetă de dimineață al rușilor asupra regiunii Kiev, 18 clădiri rezidențiale private, precum și o întreprindere privată, au fost avariate. Sursa: Administrația Militară Regională Kiev

Gheorghe Cârciu, secretar de stat DRP: ”Mulțumesc din suflet Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru invitația de a participa la binecuvântarea spațiului de slujire al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul”, din Roma.

10 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Gheorghe Cârciu, secretar de stat DRP: ”Mulțumesc din suflet Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru invitația de a participa la binecuvântarea spațiului de slujire al Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul”, din Roma. Noul complex parohial a fost achiziționat cu sprijinul DRP și va fi de acum înainte în mod permanent casa spirituală a românilor din această zonă a Europei, păstorită de Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Țuțuroi. De asemenea, el va fi și școală pentru comunitate, centru social și de promovare a tradițiilor românești.

O felicităm, o stimăm și ne bucurăm că țara noastră are oameni minunați care ne reprezintă pretutindeni cu cinste în cele mai importante foruri internaționale.

9 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Sunt mândru că doamna Simona-Mirela Miculescu, mai întâi sătmăreancă, aș spune eu în mod subiectiv, și apoi ambasador extraordinar și plenipotențiar, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, a fost aleasă în unanimitate, de către reprezentanții a 194 de state membre, în funcția de Președintă a Conferinței Generale a UNESCO pentru următorii doi ani.

Reconstrucția postbelică a Ucrainei va fi liberă de corupție - Zelenskyi

9 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Ucraina va putea garanta că recuperarea sa de după război va fi lipsită de corupție. Acest lucru a fost declarat de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, relatează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Astăzi, îi sărbătorim pe stâlpii armatei din Rai – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (pe stil nou), îngerii slujitori ai lui Dumnezeu. La mulți ani, tuturor celor care poartă numele Mihail și Gavriil!

8 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, îi sărbătorim pe stâlpii armatei din Rai – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, îngerii slujitori ai lui Dumnezeu. La mulți ani, tuturor celor care poartă numele Mihail și Gavriil! Îndrumători, patronii și unul dintre exemplele puterii pure a credinței, Sfinții apără creștinii și îi îndrumă pe calea dreaptă. Mii de oameni poartă numele acestor Sfinți, care își sărbătoresc ziua numelui sau ziua de naștere. Biserica consideră că ei sunt îngeri paznici și conducători spre Rai. Ei sunt sprijinul nostru, al creștinilor, care tindem spre divin.

În acest weekend, comunitatea românească din Paris a sărbătorit hramul Catedralei ”Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”.

6 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

n acest weekend, comunitatea românească din Paris a sărbătorit hramul Catedralei ”Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Sâmbătă, am putut urmări împreună lansarea filmului documentar ”Coroana României”, al regizorului George Grigoriu, o incursiune de excepție în istoria poporului nostru. În Sfânta zi de Duminică am avut binecuvântatul prilej de a mă ruga alături de Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif, păstorul credincioșilor ortdocși români din Europa Occidentală și Meridională, și de diaspora pariziană, la Sfânta Liturghie arhierească. Să ne ajute Dumnezeu ca această catedrală să rămână pentru totdeauna un simbol al speranței și al unității noastre, căci ea reprezintă cea mai veche comunitate ortodoxă din Paris.