Astăzi, 23 iunie,liderii UE au decis să acorde Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de candidat oficial la aderarea la Uniunea Europeană, a anunţat Preşedintele Consiliului European Charles Michel, citat joi de DPA şi France Presse, evocând un "moment istoric", în plină ofensivă rusă.
Acum, femeia spune că a devenit mamă, cuplul având „un bebeluş” împreună.
Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care cere ca Ucrainei și Republicii Moldova să li se acorde statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, precum și să sprijine perspectiva europeană a Georgiei. Potrivit „Adevărului European”, acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Parlamentului European.
Asemenea vești ne iau întotdeauna prin surprindere. Iar când e vorba de moartea cuiva, rămânem și cu sufletul îndurerat, mirați și nedumeriți. De ce acum? De ce atât de repede? Ce s-a întâmplat?
Cercetările britanice relevă probleme semnificative cu moralul armatei ruse; șeful armatei britanice le-a spus soldaților săi „să se pregătească să lupte din nou în Europa”. Secretarul general al NATO afirmă că, odată cu transferul de arme Ucrainei, forțele militare ale Federației Ruse ar trebui să fie izgonite din Donbas.
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a publicat noi mesaje pe Telegram în care vorbeşte despre procesul de integrare europeană al Ucrainei.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni promovează inițiațiva și implicarea românilor în păstrarea identității românești și apreciază contribuția acestora la dezvoltarea imaginii României. Astfel, invităm reprezentanții comunităților românești de pretutindeni, care desfășoară activități culturale și educative, să transmită un e-mail la adresa comunicare@dprp.gov.ro cu informații complete oricărui eveniment organizat, spre o cât mai mare vizibilitate a acestuia.
Sursa: șeful ARM Harkiv Oleg Sinegubov în Telegram, primarul din Chuguev Galina Minaeva într-un comentariu pentru Suspіlny, Evropeisca pravda. Detalii: Potrivit
Insulă revendicată de România. Insula Şerpilor, o stâncă aridă, aflată în faţa Deltei Dunării, mai precis a Braţului Chilia, a făcut parte din România până în anul 1948. Abia atunci, în urma unui controversat act de donaţie, ea a intrat în compoziţia URSS. Iar de atunci România s-a certat mai întâi cu URSS pentru ea, apoi cu Ucraina. La fel ca adesea în astfel de dispute o miză sunt şi bogăţiile de subsol estimate în zonă. În 2007 Ucraina a înfiinţat cătunul Bile pe insula oficial
Trimite-ne o scrisoare de intenţie, un CV și copia actului de identitate, la adresa de e-mail:
Capturate în martie 2014 în timpul ocupației Crimeei, platformele de exploatare și foraj ale companiei de stat ucrainene “Chornomorneftegaz” au devenit puncte convenabile pentru recunoașterea Flotei Ruse în sectorul de nord-vest al Mării Negre, aici apărând radare de tip Neva, care au făcut posibil controlul suprafeței maritime și spațiului aerian dintre
O înregistrare uluitoare, de numai un minut, a unei conversații dintre un militar rus și soția sa confirmă dezastrul care s-a abătut asupra „denazificatorilor” putiniști. Militarul putinist își anunță consoarta despre înfrângerea totală a trupelor de elită trimise în Donbass de conducerea de la Moscova. Armata a 58-a din Districtul Militar de Sud era considerată una dintre cele mai bine pregătite și dotate din Federația Rusă.
În total, în decurs de 3 ore, au fost efectuate 14 lovituri cu rachete în sudul țării: la Ochakov, la gura Dunării, la districtul Belgorod-Dnestrovski din regiunea Odesa și în or. Odesa.
Se estimează că, în urma luptelor de la Tighina, și-au pierdut viața aproximativ 200 de militari și civili moldoveni, alți 300 au fost răniți. În dimineața zilei de 20 iunie, orașul era în cea mai mare parte sub controlul trupelor moldovene. Tancuri ale Armatei a 14-a a Federației Ruse au încercat să forțeze podul dinspre Tiraspol spre Tighina, dar au fost oprite de forțele moldovene. Așa au început cele mai sângeroase lupte de pe întreaga durată a războiului de la Nistru. Timp de două zile, pe 20 și 21 iunie, asupra Tighinei s-a tras cu armament greu. Concomitent au fost atacate localitățile din vecinătate.În luptele de la Tighina, un rol important l-au avut voluntarii, care și-au pus benevol viața în pericol, pentru a apăra integritatea Republicii Moldova. :
Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat duminică la Sfânta Liturghie, dar și la ultima zi a Festivalului Cultural la Romaa- Ziua Românilor de Pretutindeni