24 noiembrie 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

LA IZVORUL CREDINŢEI ŞI VEŞNICIEI SĂ NE RUGĂM ÎN DULCELE GRAI ROMÂNESC

7 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Am împărtăşit şi eu acest praznic al bucuriei, fiind prezentă în această oază a evlaviei, unde porţile cerului se deschid cu harul divin şi mirul credinţei, însoţind distinsa familie de diplomaţi, pe dl Ionel Ivan, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernăuţi, şi pe simpatica, amabila sa soţie Mioara, oaspeţi dragi şi aşteptaţi ai părintelui Vasile Covalciuc, protopop de Storojineţ.

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu omologul ucrainean Pavlo Klimkin

6 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Vizita în zona de frontieră la Sighetu Marmaţiei - Solotvino a marcat lansarea procesului de transpunere în practică a angajamentelor asumate la cel mai înalt nivel cu ocazia vizitei la București a Preşedintelui Petro Poroşenko în România, din 21 aprilie 2016. Cu acest prilej, a fost transmis la nivel local și regional mesajul politic de deschidere, de angajament pentru construirea unei agende pozitive cu Ucraina, respectiv sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a inaugurat Consulatul României la Solotvino, Ucraina

6 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Operaţionalizarea Consulatului României la Solotvino va contribui la consolidarea, în continuare, a relațiilor dintre România şi Ucraina şi la încurajarea contactelor dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Tisei.

SFÂNTUL MUCENIC GHEORGHE, PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ AL LUI HRISTOS, SĂRBĂTORIT LA MĂNĂSTIREA VORONEŢ

6 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Nu e departe de noi Voroneţul, dar să ajungem pe acel tărâm de divinitate, ca de fapt oriunde în România, e nevoie de multă răbdare la trecerea prin vama de la Porubna-Siret.

Vizita comună a ministrului Lazăr Comănescu şi a omologului ucrainean la Solotvino şi Sighetu Marmaţiei

5 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, va efectua vineri, 6 mai 2016, împreună cu omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, o vizită în zona de frontieră comună România-Ucraina, la Sighetu Marmaţiei şi Solotvino.

S-A STINS STEAUA VIEŢII CUNOSCUTULUI CÂNTĂREŢ DE OPERĂ DMYTRO GNATIUK

5 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Miercuri, 4 mai, mii de kyiveni şi-au luat rămas bun de la cunoscutul bariton şi regizor, originar din Mamaivţi, regiunea Cernăuţi A văzut lumina zilei la 25 martie 1925, absolvind apoi şcoala românească din sat, vorbea liber limba română.

ÎN CODRII COSMINULUI A PLOUAT CU LACRIMA LUI ŞTEFAN CEL MARE

3 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

A lăcrimat şi cerul, şi pădurea, şi ochii înrouraţi ai celor o mână de români, adunaţi la crucea de la Stejarul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Codrii Cosminului. . „Cum să nu vin în acest loc sfinţit de urmele lui Ştefan cel Mare, căci sunt român. Român m-am născut şi Român vreau să mor. Când veneticii ne-au răpit Bucovina...

SĂ VĂ ÎNSOŢEASCĂ MEREU BUCURIA ÎNVIERII

2 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Printre cele mai apropiate fiinţe cărora vreau să le împărtăşesc bucuria mea, spunându-le „Hristos a Înviat!”, sunteţi şi Dumneavoastră, dragi ziarişti de la „Zorile Bucovinei”...

OAMENI VREDNICI DE SFÂNTA LUMINĂ

2 mai 2016 | Categorie: Noutăţi

Aceste versuri sunt ca o baladă a vieţii autoarei şi, în genere, a românilor asupriţi de ruşi după cel de-al doilea război mondial...

CÂTEVA PACHETE DE CĂRŢI VOR OPRI DEZASTRUL DEZNAŢIONALIZĂRII?

28 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

Cu oftări, cu sărutări la întâlnirile cu delegaţii din Ţara-mamă, învăţământul în limba maternă a ajuns astăzi la sapă de lemn, mai mult de 20 de şcoli din localităţile româneşti au devenit mixte – cu predarea în limba română şi cea ucraineană. Şi această listă neagră se măreşte nu cu trecerea anilor, ci a zilelor, a orelor...

PAŞTELE - LA CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUŢI

27 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, 27 aprilie a.c., în preajma uneia dintre cele mai importante sărbători creștine – Paştele, Consulatul General al României la Cernăuți, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei din Suceava (director Constantin Emil Ursu), a organizat vernisajul expoziţiei „Paştele în Bucovina”, consacrat sărbătorilor pascale, pregătirii de Praznicul Învierii lui Iisus Hristos ce simbolizează păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor moştenite în Bucovina ce aduc lumină şi speranţă în sufletele şi casele noastre.

ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ПОРТАЛОМ E-VISA

24 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

UN ARBORE DEZRĂDĂCINAT

24 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

Eram bucuroasă de a-l întâlni din nou pe acest bărbat, Petru Huţanu, născut la Cupca şi refugiat cu familia în România, după ce a scăpat cu viaţă din măcelul din 1 aprilie 1941 de la Fântâna Albă.

ROMÂNIA ÎI VA OFERI UCRAINEI AJUTOR MILITAR ÎN VALOARE DE 750.000 DE EURO

21 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

Minoritatea ucraineană din România beneficiază de un sprijin considerabil din partea statului român - aproximativ 1,6 milioane de euro/an.

PREŞEDINTELE UCRAINEI – ÎN VIZITĂ LA BUCUREŞTI

21 aprilie 2016 | Categorie: Noutăţi

Petro Poroşenko, Preşedintele Ucrainei, a efectuat azi o vizită oficială în România, fiind întâmpinat, la Palatul Cotroceni, de omologul său român, Preşedintele Klaus Iohannis. Ceremonia oficială a început la ora 10.30, pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, după intonarea imnurilor celor două state,