21 ianuarie 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Opozantul rus Boris Nemțov - asasinat la Moscova

28 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Am frică, e posibil ca Putin să mă omoare…”.

ŢARĂ A CERŞETORILOR – ne-am dorit şi noi o altă soartă

27 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Or, în loc de Europa, ne-am ales cu război şi sărăcie. Pensiile şi salariile au fost „îngheţate”, iar în consecinţa creşterii vertiginoase a dolarului şi euro, s-au devalorizat de cel puţin 3 -4 ori, deci, de atâtea ori am devenit mai săraci. În panică, oamenii, cheltuind economiile ce le-au mai rămas din timpuri mai bune, mătură totul din alimentare şi supermarket-uri, iar preţurile cresc ca pe drojdie zi de zi.

50 DE ROMÂNI ŞI UCRAINENI DIN ŢINUT – VOLUNTARI LA OPERAŢIUNILE ANTITERORISTE DIN UCRAINA

26 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

De la 1 martie a.c., începe cea de-a doua etapă a celui de-al patrulea val de mobilizare. În timpul primei etape, 50 persoane din ţinut şi-au manifestat deja dorinţa să participe voluntar la operaţiunile antiteroriste din estul Ucrainei, printre care sunt nu numai ucraineni, ci şi români din raioanele Hliboca şi Herţa (s. Banceni etc.).

SOACRA

22 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Însuşi Creatorul a făcut femeia pe pământ unica ființă dătătoare de viață. Și, spre marea noastră mirare, e îndeajuns ca acest chip, cântat de îngeri, să ajungă „soacră”, pe loc este transformată în cea mai odioasă bestie. „Soacra”, ca erou înspăimântător, ocupă primul loc în toate anecdotele rusești.

5 ANI DE ÎNCHISOARE – PENTRU ESCHIVAREA DE LA MOBILIZARE

21 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Pentru eschivarea de la mobilizare, cetăţenii Ucrainei vor fi pedepsiţi cu privarea de libertate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

Trupele ucrainene s-au retras din Debalţevo

19 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

La ora actuală, teroriştii proruşi, susţinuţi de Kremlin, îşi îndreaptă forţele spre Mariupol, port strategic ce leagă estul Ucrainei cu peninsula Crimeea, unde deja au fost aduse sisteme „Grad” şi artileria grea.

"ROMÂNIA ESTE UN SUSŢINĂTOR FERM AL SUVERANITĂŢII, UNITĂŢII ŞI INTEGRITĂŢII TERITORIALE A UCRAINEI”

17 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Bogdan Aurescu, ministrul român de externe, a declarat, marţea precedentă, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu omologul său de la Kyiv, Pavlo Klimkin, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, că, după ce Acordul de mic trafic de frontieră va fi semnat de Ucraina, împreună cu ministrul ucrainean de externe, va înmâna primele permise de mic trafic, specificând că România este un fidel susţinător al Ucrainei.

Lansarea Programului MAE “Dialog cu Diaspora pe teme consulare”

16 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Ministerul Afacerilor Externe demarează, la 16 februarie 2015, programul “Dialog cu diaspora pe teme consulare”, prin care se vor organiza acțiuni pro-active de promovare a programelor și proiectelor derulate de MAE, pe linia modernizării activității consulare, în vederea asigurării asistenței și protecției cetățenilor români aflați în străinătate.

FMI VA SALVA UCRAINA. CE NE CERE ÎN SCHIMB?

16 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

pentru aceste credite ucrainenii trebuie să suporte anumite sacrificii. Ele sunt puse în principal pe statele populaţiei.

Până la ultima grivnă în condiţiile stării de război

15 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Îmi tremură mâna şi mi-i groază să scriu aceste rânduri, însă aceasta e cruda realitate. Timpul iluziilor a expirat.

„UNICA ŞANSĂ” DE PACE – MAI EXISTĂ SPERANŢĂ

12 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

...joi, la Minsk, s-a ajuns, totuşi, la „un acord privind încetarea focului și o soluționare politică globală"...

GUVERNATORUL ŞI-A SCHIMBAT PĂREREA?

12 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

ÎN DONBAS A FOST OMORÂT ÎNCĂ UN BUCOVINEAN

FRĂŢIA EUROPEANĂ A ARTIŞTILOR FOTOGRAFI CUCEREŞTE LUMEA

11 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

în ciuda situaţiei politice dificile, organizatorii au avut curajul să-i ia pe artiştii fotografi ucraineni ca invitaţi de onoare ai Festivalului şi să inaugureze cea de-a III-a ediţie în două oraşe din Ucraina – Ujgorod şi Cernăuţi.

NU VOR LA RĂZBOI

9 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

De la începutul conflictului armat din estul Ucrainei, din martie 2014, în Donbas au fost omorâţi peste 5.500 de oameni, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite, a informat Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

CEI SUPUŞI SERVICIULUI MILITAR POT TRECE LIBER FRONTIERA!?

9 februarie 2015 | Categorie: Noutăţi

Statul Major al armatei ucrainene şi-a corectat declaraţia cum că cei supuşi serviciului militar, în timpul mobilizării, urmează să prezinte la trecerea frontierei o adeverinţă de la comisariatul militar.