03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Astăzi sărbătorim Ziua Dunării - Delta Dunării, bijuterie a României şi Europei

1 iulie 2021 | Categorie: Noutăţi

Delta Dunării este un labirint de lacuri şi canale, ce şerpuiesc prin cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial #UNESCO.Este cel mai tânăr pământ românesc şi continuă să crească şi astăzi. În fiecare an, delta creşte cu aproximativ 40 m². Din toata suprafața acesteia, estimată la 5700 km², doar 10 procente reprezintă uscat. Restul reprezintă ecosisteme naturale acvatice şi terestre, destinate reconstrucției ecologice.

Măsurile referitoare la regimul de intrare, ședere și tranzit pe teritoriul României

1 iulie 2021 | Categorie: Noutăţi

Condițiile pentru intrarea în România a cetățenilor străini:

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va continua să sprijine românii de pretutindeni, prin acordarea de finanțări nerambursabile în scopul realizării de proiecte, programe și acțiuni pentru păstrarea identității naționale, lingvistice, culturale și spirituale

30 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

DRP va continua să sprijine românii de pretutindeni, prin acordarea de finanțări nerambursabile în scopul realizării de proiecte, programe și acțiuni pentru păstrarea identității naționale, lingvistice, culturale și spirituale

Nu avem dreptul să-i uităm pe eroi – omorâţi fiindcă erau români

30 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Urmele eroilor noştri crucificaţi pe crucea neamului Românesc sunt peste tot – prin Siberia, Kazahstan, Karelia, Donbas, Onega, împuşcaţi mişeleşte la Lunca şi la Fântâna Albă, în închisori şi gulaguri staliniste. Or, întreaga Ţară de Sus a Moldovei lui Ştefan cel Mare e o uriaşă urmă a sacrificiului martirilor care au ales să moară pentru neam. E un înălţător şi tacit monument – odă libertăţii - în cinstea eroilor, care şi-au dat viaţa la altarul de jertfă al neamului românesc.

La cafeaua de dimineață... cu prieteni dragi

29 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Nu e vorba doar de o ceașcă de cafea ci de titlul unei cărți în

28 IUNIE 1940 – BUCOVINA CEDATĂ, RĂPITĂ ŞI ÎNSTRĂINATĂ

28 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

...începea ocuparea criminală de către armata sovietică a teritoriilor românești, foste părți ale Principatului Moldova Independent, numite Basarabia și Bucovina, părți ale României ca succesoare de drept a Principatului Moldova și Principatului Munteniei (Historia ro.).

Concurs de jurnalism

28 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Concurs de jurnalism

Părintele Ion care a sosit din oraşul sfânt - tărâm al făgăduinţei, prin leacurile sale sfinte tratează orice boală

27 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Părintele Ion care a sosit din oraşul sfânt - tărâm al făgăduinţei, prin leacurile sale sfinte tratează orice boală

Lansare de carte la Cernăuţi. „Cărţile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii”

24 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

LA CERNĂUŢI, cu aripi noi de îngeri, la sediul Asociaţiei Centrul Cultural Român „Eu. Hurmuzachi”, s-a redeschis salonul cu un rod bogat de carte românească – ”Mesaje din trecut” (Istoria ca lumină, speranţă şi leac), a cercetătorului arhivelor Dragoș Olaru, ”La răspântia Boianului” de profesoara Viorica Chibac-Cuciureanu, ”Neamul nostru de martiri”, ”Din toată inima pentru Voroneț”, autoare Maria Toacă, „Forţa destinului sau fereastra prin care priveşti cerul” (Cernăuţi, Editura „Alexandru cel Bun”), de regretatul scriitor Ilie Luceac, în calitate de amfitrion şi moderator al manifestării strălucind prin exigenţa sa scriitorul Ştefan Hostiuc, care a opinat pentru prezentarea separată a fiecărui volum de carte apărut, „dispunând de sediul renovat al Societăţii „Mihai Eminescu”, de sala „Dumitru Covalciuc” a Centrului Bucovinean al lui Iurie Levcic se pot face lansări de carte importante, ca fiecare volum să fie prezentat aparte”.

Guvernul japonez interzice folosirea cuptoarelor cu microunde în țară, iar cei care nu respectă cerința se pedepsesc cu închisoare până la 15 ani

23 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Motivul interzicerii microundelor în Țara Soarelui Răsare a fost cercetarea oamenilor de știință de la Universitatea din Hiroshima, care au constatat că peste 20 de ani de utilizare a cuptorului cu microunde, undele radioactive au cauzat mai mult rău sănătății cetățenilor decât bombardarea nucleară a aeronavelor americane din septembrie 1945.

"Omu-i un miracol al miracolelor”, dar şi cel mai mare rău pe pământ

21 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Toate relele, invidia, minciuna vine de la om, războaiele la fel – am intuit din cartea profesorului universitar, dr. Ilie Popescu, preşedintele Societăţii Regionale „Golgota”. Or, la putere e ura, minciuna, invidia, iar Adevărul umblă cu capul spart. Toţi se cred corecţi, buni, dar în realitate îs falşi, plin de răutate şi invidie.

La Ciudei, în Duminica Sufletului Românesc – Duminica Mare, de hramul comunei, am trăit clipe superbe de înaltă vibraţie românească

21 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

...ar fi fost o duminică obişnuită, dacă nu era anticipată de un prinos de a aduna în potirul inestimabilelor valori naţionale simţire şi trăire românească. Or, românii din această veche vatră românească ştiu să-şi preţuiască comorile străbune…

Felicitări pentru monahia Elena Simionovici, distinsă cu Marele Premiu „Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania”

20 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

În această zi de înălţare duhovnicească, venim cu un prinos de sincere felicitări, cu toată dragostea şi preţuirea noastră, pentru o scriitoare de incontestabil talent - Monahia Elena Simionovici de la Mănăstirea Voroneţ, preşedintă de onoare a Societăţii Scriitorilor Bucovineni, membră a Uniunii Scriitorilor din România, distinsă cu Marele Premiu „Mitropolit Bartolomeu Valeriu Anania”.

Părintele Ion care a sosit din oraşul sfânt - tărâm al făgăduinţei, prin leacurile sale sfinte tratează orice boală

20 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Părintele Ion care a sosit din oraşul sfânt - tărâm al făgăduinţei, prin leacurile sale sfinte tratează orice boală

Când mă gândesc cât de umilit şi înjosit este graiul nostru, nu pot să nu mă revolt

19 iunie 2021 | Categorie: Noutăţi

Cunoaştem prea bine situaţia Limbii Române în şcolile noastre şi despre distrugerea fulgerătoare a şcolilor şi a claselor cu limba română de predare .