Nu i-ar strica nici deputatului Gh. Mazuraşu, ales din partea românilor din regiunea Cernăuţi, să se antreneze în „sportul” războiului, iar trece pofta de asemenea proiecte discriminatorii. Poate ia arma în mâini, împreună cu ceilalţi autori ai proiectului şi demonstrează cum trebuie să-ţi iubeşti cu adevărat ţara!
Ce durere! Inima se frânge în bucăţi! În fiecare zi Bucovina îşi îngroapă pe rând fiii ucişi de criminali! Câte 2, 4, 6,7… O tragedie naţională. Alţii sunt vânaţi peste tot, cu toate că funcţionarii Ministerului Apărării interzic acest lucru, cei de la comisariatele militare nu ţin cont de nimic, nici de faptul că sunt bolnavi sau invalizi. Lumea vorbeşte că fărdelegile, corupţia continuă să domnească aici.
Potrivit acestuia, dintre cei 2.577 de copii care au depus cerere, 969 sunt preşcolari şi 1.608 elevi. Până vineri, 2.379 dintre ei au fost deja repartizaţi/înscrişi - 938 de preşcolari şi 1.441 de elevi.
Secretarul de stat Gheoghe Cârciu a participat la cea de-a 14-a ediție a Congresului Studenților din România, organizat de Uniunea Studenților din România (USR) ,
Adjunctul ministrului apărării al Ucrainei Oleksandr Polişciuk s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Țurcanu, la finalizarea misiunii sale diplomatice în Ucraina.
De Ziua cămășii cusute şi a muzeelor Sunt două evenimente, altădată le-ași fi spus sărbători, dar bucuria lor e umbrită de tragedia prin care trecem acum.
Ucraina continuă să piardă eroi care luptă pentru libertate și independență cu prețul propriei vieți în lupte aprige împotriva ocupanților ruși...
Nu uitaţi, tinerii din Ucraina luptă şi mor şi pentru voi, pentru copiii şi nepoţii voştri! Lăsaţi, uitaţi de răutate, răzbunare, insulte! Toleranţă şi respect pentru aproapele, pentru eroii care mor!Vă rugăm, respectaţi „Zorile Bucovinei” şi pe aproapele, fiţi indulgenţi şi toleranţi, mai ales acum, când avem nevoie de susţinerea Dv, nu de ură şi vrajbă. Nu uitaţi înţelepciunea: când sapi groapa cuiva, cazi singur în ea!. Bucuraţi-vă că nu vă cad bombe peste case, peste voi, peste copiii şi nepoţii voştri, că nu sunt ucişi, schilodiţi în consecinţa tirurilor cu rachete, bombelor invadatorilor. Bucuraţi-vă că iadul nu e la voi şi rugaţi-vă lui Dumnezeu să nu fie nicicând, precum e aici, în Ucraina…
Astăzi, 16 mai, se împlinesc 15 ani de când nu mai este printre noi prietenul românilor din Cernăuţi, dar şi al tuturor românilor înstrăinaţi, reporterul Mircea MOTRICI din Suceava, luptător şi susţinător înflăcărat al unităţii românilor de pretutindeni. De pe drumurile voievodale ale sufletului românesc, pe care a călătorit o viaţă, s-a înălţat spre cer, unde sunt strămoşii săi. A plecat la 16 mai 2007 „să culeagă boabe de rouă printre stele", dar a rămas să dăinuie prin scris şi prin cuvânt,prin lacrima celor care l-au iubit şi preţuit. Prin creaţiile sale Mircea Motrici a rămas în amintirea iubitorilor de frumuseţi spirituale o lacrimă în inima Bucovinei, „zburător prin eter” cu aripi din aviaţie.
Ministrul român de externe Bogdan Aurescu a anunțat reluarea de la 14 mai curent a activității ambasadei României la Kiev. Acest lucru este raportat de „Adevărul european”.
"Toate familiile fericite se aseamănă, nefericite… se deosebesc”, spunea scriitorul rus Lev Tolstoi. Deşi nu împărtăşesc ideea lui Tolstoi că toate familiile fericite sunt la fel, am descoperit un lucru pe care majoritatea familiilor fericite îl au în comun
Prin accesarea platformei www.econsulat.ro puteți solicita o
Continuăm să pierdem eroi care apără libertatea și independența cu prețul propriei vieți, sunt omorâţi în lupte aprige cu ocupanții ruși. Bucovina își ia rămas bun de la cei mai buni fii ai săi:
În total, peste 200 de copaci au fost afectați de uraganul ce s-a abătut astăzi asupra capitalei Ucrainei. Furtuna distrugătoare ce a făcut ravagii în Kiev, districtele Solomyansky și Sviatoshynsky ale capitalei au suferit cel mai mult, a rupt ramura scheletică a teiului de 400 de ani al lui Petru Movilă, mitropolit ortodox al Kievului, al Galiţiei, teolog de origine româna, născut la Suceava în anul 1596, ca fiu al lui Simion Movilă care va domni mai târziu în Țara Românească, și al soției acestuia, Marghita, care este un monument al naturii, informează Administrația de Stat a orașului Kiev (Elena Barsukovajjurnalist UE. „Viaţă”), Conform legendei, acest tei a fost plantat de Petru Vovilă în 1635..
Fondator al mai multor companii de construcții și complexe turistice, Ion Semeniuc oferă facilităţi turistice pentru migranți. Complexele turistice ale deputatului român sunt supraaglomerate cu locuitori din regiunile sfâșiate de război. Hotelurile au găzduit mult mai mulți oameni decât se aștepta...