01 iulie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Înmânarea primelor permise de mic trafic de frontieră de către Consulatul General al României din Cernăuţi

1 septembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Comunicat de presă

EVENIMENT ISTORIC LA CONSULATUL GENERAL AL ROMÂNIEI LA CERNĂUŢI – ÎNMÂNAREA PRIMELOR PERMISE DE MIC TRAFIC

1 septembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, la Consulatul General al România la Cernăuţi, în prezenţa reprezentanţilor mass-media de limba română şi ucraineană din Bucovina istorică, dnii Ionel Ivan, ministru consilier şi Dan Costea, funcţionar consular, au înmânat primele 20 de permise de trecere a frontierei.

GALA PREMIILOR „JURNALIST ÎN ROMÂNIA”

1 septembrie 2015 | Categorie: Noutăţi

Proiectul TVR Cluj „Jurnalist în România” a ajuns la final! Studioul teritorial Cluj al TVR alături de Grupul de Iniţiativă Basarabeană Cluj organizează în data de 4 septembrie 2015, la Cluj-Napoca, evenimentul GALA PREMIILOR „JURNALIST ÎN ROMÂNIA”.

„GÂNDIŢI, SIMŢIŢI ŞI VORBIŢI ROMÂNEŞTE”

31 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Acesta a fost îndemnul domnului Marcel Bujor, rostit în timpul vizitei de lucru a membrilor delegaţiei Comisiei românilor de pretutindeni a Senatului României în regiunea Cernăuţi, Ţinutul Herţa şi în raionul Storojineţ cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române. În centrul raional Storojineţ, senatorii români, însoţiţi de ministru consilier Ionel Ivan şi consulul Edmond Neagoe, au fost întâmpinaţi în faţa bisericii Sfântul Gheorghe de Iaroslav Bartoş, şeful Administraţiei Raionale de Stat, Diana Covalciuc, primul său adjunct, şi Vasile Covalciuc, protopopul raionului. În locaşul sfânt, arhiplin de credincioşi, oaspeţii din Ţară au fost prezenţi la Sfânta Liturghie

SENATORI ROMÂNI – ÎN VIZITĂ ÎN BUCOVINA ISTORICĂ ŞI ŢINUTUL HERŢA

30 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Pentru prima dată în provincia istorică a României, nordul Bucovinei, se află, într-o vizită de lucru, o delegaţie foarte importantă a Comisiei românilor de pretutindeni din Senatul României, condusă de preşedintele Marcel Bujor, din care fac parte senatorii Viorel Badea, vicepreşedinte, Iulian Cristache şi Ion-Simeon Purec.

Limba romana este limba oficiala a Uniunii Europene

28 august 2015 | Categorie: Noutăţi

... toti cei care doresc, sunt invitati sa depuna o floare la monumentul lui Mihai Eminescu din Cernauti, la 31 august 2015, orele 11.00, in semn de respect pentru Limba Romana. Alaturi de noi se vor afla parlamentari din Romania, reprezentanti ai Administratiei de Stat din Regiunea Cernauti, alti invitati de onoare

CINE ARE NEVOIE DE CAI VERZI PE PEREŢI?

28 august 2015 | Categorie: Noutăţi

...românii sunt atât de blânzi şi inofensivi, încât, neavând ce le reproşa, e nevoie să se recurgă la născociri dintre cele mai năstruşnice.

Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va vizita nordul Bucovinei

26 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Comunicat de presă – Senat În perioada 28-31 august 2015, Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va avea o vizită de lucru în nordul Bucovinei (Ținutul Herța, raionul Storojineț și Cernăuți), Ucraina.

SE VORBEŞTE CĂ SE FURĂ PĂDUREA... DAR CINE SUNT ŞI UNDE-S HOŢII?

26 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Priveliştea spectaculoasă era amplificată de inscripţiile radical inspirate de pe pancartele purtate câţiva tineri protestatari. Iată doar una din cele mai haioase: „Nu va fi lustraţie, vom face castraţie”.

CEREM CA STRĂZILE DIN CERNĂUŢI SĂ REVINĂ LA DENUMIREA LOR ISTORICĂ

24 august 2015 | Categorie: Noutăţi

...am propus comisiei toponimice orăşeneşti schimbarea denumirilor actuale ale 8 străzi prin revenirea la denumirea lor istorică, am înaintat redenumirea unei străzi (academicianul Grigore Bostan) şi îndeplinirea unei hotărâri a Consiliului Orăşenesc (punctul 9), adoptată încă cu opt ani în urmă. Deci, propunerile noastre sunt următoarele :

DE ZIUA LIMBII ROMÂNE VA FI INAUGURATĂ CASA-MUZEU „GRIGORE VIERU”. Dar noi când vom intra în Casa lui Aron Pumnul?

23 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Avem şi noi o Casă, cea a lui Aron Pumnul, care îşi aşteaptă de zeci de ani restaurarea şi inaugurarea. Mergem spre ea de zilele lui Eminescu, oftăm de cele ce ne văd ochii...

VOLUMUL „RUSIA LA RĂSPÂNTIE” PREZENTAT LA CERNĂUŢI

22 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, la Cernăuţi, a avut loc lansarea volumului „Rusia la răspântie” a cunoscutului politolog Oleg Serebrian, directorul Institutului de Studii Europene din Republica Moldova, doctor în ştiinţe, fost ambasador al Moldovei la Paris.

UNDE-I CRASNA, BADE GHEORGHE?

21 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Vom sădi noi o pădure nouă, în locul celei seculare, tăiate şi cărate de hoţii investiţi cu putere. Şi măcar nepoţii nepoţilor noştri vor zice cu demnitate şi mândrie: „Asta-i Crasna, bade Gheorghe!”

Reprezentanţi ai misiunii OSCE la Cernăuţi au vizitat „Zorile Bucovinei”

20 august 2015 | Categorie: Noutăţi

Cum nu ne ajută, aşa nici nu ne strică, spunem noi despre recenta vizită la redacţia ziarului nostru a doi reprezentanţi ai OSCE, aflaţi într-o misiune specială de monitorizare în Ucraina.

CÂND MAI GREA, CÂND MAI UŞOARĂ, CRUCEA MARIEI TOMA

19 august 2015 | Categorie: Noutăţi

era ziua lui Eminescu şi la Boian a fost mare sărbătoare. Atunci Grigore Vieru a scos singur şi a băut apă din fântâna din curtea bisericii noastre.