03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

2 NOI DECESE ŞI PESTE 116 INFECTAŢI DE CORONAVIRUS – ÎN UCRAINA

25 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

În consecinţa sporirii îmbolnăvirilor cu coronavirus, care au cauzat încă 2 decese, depăşind cifra de 116, a fost instituită situaţia de urgență pe întreg teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de 30 de zile, până la 24 aprilie. Deci, pentru o lună de zile va fi prelungită şi carantina. Astfel, Paştile le vom sărbători închişi în case.

ÎN REGIUNEA CERNĂUŢI SUNT CEI MAI MULŢI INFECTAŢI cu CORONAVIRUS – 38 DE PERSOANE DINTRE CARE 6 COPII

24 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

În regiunea Cernăuți, la 24 martie curent, au fost înregistrate 13 noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, iar în Ucraina numărul lor a ajuns la 96. Deci, în total sunt 38 de persoane – 12 în Colencăuţi, 1 – în Hotin, 7 – în Brusnyţea, r-nul Chiţmani, 4 - Lujeni , 2- Cucurul Mare, 1 – Igeşti, r-n Storojineţ, 2- Zastavna, 1 – Iurkivţi, 1- Cameanca, r-n Hliboca, 1-Lucoviţa, 1-Toporăuţi, 2-or. Cernăuţi. Reamintim că a fost înregistrat un deces în consecinţa bolii cronice existente și un pacient s-a tratat.

”Cred că Suceava va deveni Lombardia României” - îN ROMÂNIA sunt 8 decese în consecinţa îmbolnăvirilor cu COVID-19

24 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

8 oameni au murit, 6 dintre care în doar 24 de ore. Cu zeci de cazuri confirmate, Suceava este un punct fierbinte pe harta judeţelor afectate de COVID-19. La 24 martie curent, ora 13.00, 92 de cazuri cu SARS CoV2 au fost confirmate la personalul medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, a anunţat Federaţia SANITAS din România (PRO-TV).

SITUAŢIA ÎMBOLNĂVIRILOR PROVOCATE DE COVID-19 ÎN ROMÂNIA SE AGRAVEAZĂ – 576 cazuri şi 8 decese

24 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

MAI SINCER, CU SUFLETUL MAI CURAT VOM COMEMORA MARTIRII MĂCELULUI DE LA FÂNTÂNA ALBĂ

23 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Nu vom putea ajunge în pădurea Varniţei - locul Holocaustului românesc din ţinutul înstrăinat de Ţară, vom rosti rugăciuni şi vom aprinde lumânări în memoria martirilor izolaţi în case...

COLENCĂUŢI – CEL MAI AFECTAT SAT DE CORONAVIRUS DIN NORDUL BUCOVINEI

19 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

În regiunea Cernăuţi e jale. Acum, când înfloresc ghioceii, iar soarele tot mai zâmbitor se arată după nori, ar trebui să ne bucurăm de primăvară, de viaţă…Deşi viaţa continuă, zilele însorite ne sunt cernite de virusul ucigător ce ţine o lume într-o încordare şi nelinişte totală. N-aş spune că suntem cuprinşi doar de frică, panică, mai degrabă e o aşteptare grea sub semnul întrebării: Oare această ciumă a secolului XXI ne va mai da şanse să ne bucurăm de viaţă? Ne va fi de învăţătură? Moare o lume ca alta mai bună, lipsită de invidie şi răutate, să se nască? Nu sunt pesimistă, dar, urmărind cu atenţie comportarea unor indivizi, chiar în aceste momente dramatice pentru omenire, îmi vine greu să cred că oamenii se pot schimba. La fel şi guvernanţilor nu prea le pasă de popor.

CĂTRE TOȚI ROMÂNII DE BUNĂ CREDINȚĂ DIN UCRAINA! POZIȚIA ALIANȚEI

18 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Realitatea este următoarea: din 1991 comunitatea românească din Ucraina a pierdut

ÎN CERNĂUŢI A DECEDAT O FEMEIE CU SUSPICIUNE DE COVID-19, iar primul pacient bolnav cu coronavirus s-a vindecat

16 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, 16 martie, în secţia de boli infecţioase a Spitalului clinic regional din Cernăuţi, aproape de ora 19.00, a decedat o femeie ce se afla la tratament staţionar cu suspiciune de COVID-19

STAREA DE URGENȚĂ PE ÎNTREG TERITORIUL ROMÂNIEI

16 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Conform Decretului emis de Klaus Iohannis , pentru o perioadă de 30 de zile. va fi instituită starea de urgență pe întreg teritoriul României.

NE-A ÎNVĂŢAT SĂ FIM TARI ÎN SUFERINŢĂ ŞI CREDINŢĂ ROMÂNEASCĂ

16 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

A sfinţit şi cu lacrimile sale Tricolorul arborat pe sediul primăriei, amintind la liturghii că „limba noastră-i limbă sfântă”...

NOI, ROMÂNII ÎNSTRĂINAŢI DE ŢARĂ, ŞTIM NU DIN AUZITE CE ÎNSEAMNĂ SĂ-I PIERZI PE CEI SCUMPI ŞI DRAGI

15 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

E îngrozitor ceea ce se întâmplă acum în Italia, dar şi în întreaga lume. Am discutat pe Viber cu sora Aurora care lucrează în Lombardia, focarul pandemiei, şi m-au podidit lacrimile. Ghearele epidemiei sovietice după „eliberarea” nordului Bucovinei le-au suportat pe propria piele buneii şi străbuneii noştri, când erau ridicaţi noaptea cu forţa şi dispăreau fără urmă, încât nu-şi mai vedeau niciodată familia. Acum pandemia ce seamănă moarte e şi mai necruţătoare. Am râs, am glumit pe seama ei, dar realitatea e mult dureroasă… „Pentru cei care încă râd, încă mai cred că e o glumă. Pentru cei care spun că lor nu li se poate întâmpla nimic. Pentru cei care braveaza că-i doare-n cot de covid19... Contul pentru inconștienta noastră îl vor plăti părinții și bunicii noștri. Și vă asigur... costă enorm!”, scrie, în pagina sa de Facebook, prietena Maria Nedelcu

Consulatul General al Romaniei la Cernauti își suspendă temporar activitatea

15 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

În contextul evoluției pandemiei de SARS COV 2 (COVID-19) coronavirus, vă informăm că începând cu data de 16.03.2020,

DE CORONAVIRUS AU DECEDAT DOUĂ UCRAINENCE

15 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Regiunea Cernăuți a declarat stare de urgenţă din cauza epidemiei de coronavirus. În Cernăuţi sunt

COPIII ROMÂNILOR VOR ÎNVĂŢA ÎN UCRAINEANĂ – PREŞEDINTELE UCRAINEI A SEMNAT LEGEA „Cu privire la învăţământul mediu”

13 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Liderii românilor din Ucraina, în deosebi cei din Cernăuţi, au tot trudit scriind adresări fără rost conducerii Ucrainei, iar legea ce ne scoate din şcoli limba română a fost, totuşi, semnată de preşedintele Zelenski.

ŞI UCRAINA A INTRODUS CARANTINA

11 martie 2020 | Categorie: Noutăţi

Guvernul ucrainean a dat ordin să se introducă, de la 12 martie până la începutul lunii aprilie, carantina în toate regiunile ţării. Până în prezent în lume au fost înregistrate peste 120.000 cazuri de coronavirus, iar numărul deceselor din această cauză a ajuns la aproape 4500.Conform datelor Centrului de Sănătate Publică, la 11 martie în Ucraina erau înregistrate 43 de cazuri de suspiciune de îmbolnăvire cu noul coronavirus COVID- 19 şi doar un singur caz a fost confirmat la Cernăuţi.