22 septembrie 2021
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

MUNCA EROICĂ A JURNALIŞTILOR DE LA „ZORILE BUCOVINEI” ESTE RECUNOSCUTĂ

6 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Ne bucurăm mult de înfiinţarea în sediul redacţiei "Zorile Bucovinei" Cernăuţi a primei filiale, din afara României, a FIJR.

Colegul care ne-a îndemnat la solidaritate profesională vine cu noduri în papură

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Sau mai precis aruncă pietricele în nou creata, la Cernăuţi, filială a Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români, implicit pietrele ajungând şi în grădina conducerii Forumului, care l-a susţinut în momentele grele şi a ridicat opinia publică din România întru salvarea emisiunilor în limba română a Postului de radio „Ucraina Internaţional”.

PREMIERĂ: JURNALISTII ROMÂNI AU LANSAT FILIALA FIJR UCRAINA

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Jurnalişti români din mai multe state au participat în perioada 1-3 august a.c., la Cernăuţi, la acţiunile organizate de către „Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români” – FIJR cu prilejul lansării filialei FIJR Ucraina.

ÎN RĂZBOIUL SEPARATIST A MURIT PRIMUL ROMÂN DIN ŢINUT

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

La 27 iulie a.c., în Lugansk, în timpul desfăşurării unei operaţiuni antiteroriste, cercetaşul batalionului „Aidar”, Ilie Vasilaş, român din s. Gârbăuţi, raionul Hliboca, a nimerit în ambuscadă, unde şi a murit cu 5 zile înainte de a-şi sărbători jubileul de 55 de ani.

EMIL RADU MOLDOVAN: „MI-A CĂZUT LA SUFLET CERNĂUŢIUL ŞI OAMENII LUI BINEVOITORI...”

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Dl Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, împreună cu suita sa de elită şi cu membri ai Ansamblului profesionist „Dor românesc”, a avut o vizită la Consulatul General al României la Cernăuţi, unde înaltul demnitar român a discutat cu Excelenţa Sa, dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, chestiuni actuale, referitoare la situaţia tensionată din regiune şi ţară, la susţinerea românilor băştinaşi prin diverse proiecte şi schimburi de experienţe cu autorităţile ucrainene.

TRISTEŢI ŞI BUCURII – CU „DOR ROMÂNESC”

4 august 2014 | Categorie: Noutăţi

„Să nu uiţi în veci, măi frate, sângele apă nu se face...”

TINERII JURNALIŞTI ROMÂNI SOLIDARIZEAZĂ ÎNTRU ÎNLĂTURAREA FRONTIERELOR (La Cernăuţi a luat fiinţă prima filială a Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) din afara României)

2 august 2014 | Categorie: Noutăţi

De la bun început, ţin să-i liniştesc pe cei cu imaginaţia prea „bogată” că e vorba de frontiere culturale şi informaţionale...

Acum toţi românii din nordul Bucovinei sunt ca în gură de lup – numiţi separatişti şi trădători

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

„În spatele blocării şoselelor în nordul Bucovinei se află adepţii fostului regim”, a declarat Ion Muntean, liderul organizaţiei regionale „Батьківщина” din Cernăuţi, la o recentă conferinţă de presă, accentuând că situaţia confuză cu blocarea, timp de cinci zile, a şoselelor de importanţă naţională şi internaţională, atât de români, cât şi de ucraineni, s-a creat din cauză că puterea ţinutală prea puţin discută cu oamenii, ultimii nu sunt auziţi de cei de la conducere. Dacă li se lămurea situaţia, circulaţia nu era stopată sau, cel puţin, şoselele erau demult deblocate”.

SCOPUL ŞI SARCINILE CELEI DE-A TREIA ETAPE A MOBILIZĂRII PARŢIALE

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Marţea precedentă, Vitali Ciurai, Comisarul militar al regiunii Cernăuţi, în cadrul unei conferinţe de presă, a relatat despre înfăptuirea celei de-a treilea etape a mobilizări parţiale ce presupune de la 20 până la 45 de zile de pregătire către acest proces, perioadă de timp în care comisariatele militare vor înfăptui recrutarea celor supuşi serviciului militar, care vor fi trimişi în subdiviziuni de instruire ale unităţilor militare, în corespundere cu specialitatea şi gradul militar. Abia după acest termen ei vor fi asiguraţi totalmente cu mijloace de protecţie şi toate cele necesare, fiind în caz de necesitate trimişi în estul separatist al Ucrainei.

Precizări ale Ministerului Afacerilor Externe privind protestele etnicilor români din regiunea Cernăuţi

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima preocuparea fata de situatia care a generat protestele etnicilor romani din regiunea Cernauti din Ucraina, in contextul procesului de mobilizare a tinerilor cetateni ucraineni, declansat de autoritatile de la Kiev.

Stejarii lui Ștefan cel Mare, îngrijiți la Zilele Nordului

30 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

30 iulie 2014. Poiana celor Patru Stejari ai lui Ștefan cel Mare, monument istoric din Darabani, jud. Botoșani, va fi reamenajată în cursul acestui an, la inițiativa Asociației Nord. Demersurile au început în primăvara acestui an, iar activitățile fac parte din agenda festivalului Zilele Nordului, care se va desfășura la Darabani în perioada 8-10 august.

CARITATE ŞI PATRIOTISM:ROMÂNII DIN MAHALA ADUNĂ ALIMENTE PENTRU ARMATA UCRAINEANĂ!

30 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

În alte împrejurări, n-aş fi accentuat în titlul la acest articol asupra faptului că oamenii uniţi într-o acţiune caritabilă sunt români.

Viorel Badea despre protestele din regiunea Cernăuți în contextul mobilizării tinerilor cetățeni ucraineni

29 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Susțin măsurile legitime luate de autoritățile de la Kiev pentru apărarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și consider că orice poziții publice care atentează la integritatea Ucrainei în acest context geopolitic complicat nu fac altceva decât să susțină agresiunea teroriștilor din estul statului vecin, sprijiniți nemijlocit de Moscova.

LA CULICENI, ROMÂNIA SE ZBATE ÎNTR-O INIMĂ MARE...

27 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Din Culiceni, în anii instaurării puterii bolşevice, călăii sovietici au deportat în Siberia 20 de persoane, alţii peste 10 bărbaţi au fost arcăniţi şi duşi la muncă silnică pe ţărmul lacului Onega, de unde s-a întors doar unul. Acum, peste ani de durere, doar două fiice ale jertfelor represaliilor staliniste mai sunt în viaţă.

Coaliţia parlamentară s-a dizolvat, premierul şi-a anunţat demisia

26 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Joi, 24 iulie a fost o zi furtunoasă în Rada Supremă. După dizolvarea, cu numai o zi înainte într-o atmosferă incandescentă, de mare tărăboi, a fracţiunii comuniştilor, şi-a încetat existenţa şi coaliţia parlamentară.