19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

190 de propuneri de proiecte transmise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), până la 31 martie 2022!

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

190 de propuneri de proiecte transmise la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), până la 31 martie 2022!

Republica Moldova este "cel mai vulnerabil" vecin al Ucrainei

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Republica Moldova este "cel mai vulnerabil" vecin al Ucrainei, primind cel mai mare număr de refugiaţi per capita, a declarat, marţi, la Berlin, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, înaintea Conferinţei internaţionale privind crearea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Platform).

Fântâna Albă – tragedia unui neam

5 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la una dintre cele mai mari tragedii din istoria neamului românesc, tragedia de la Fântâna Albă, unde au fost împușcați mii de români nevinovați. Cu părere de rău la această tristă comemorare s-a mai adăugat acum și tragedia unei țări întregi, bântuită de cruzimea războiului ce a provocat atâtea victime umane și pierderi enorme de bunuri materiale.

„Nepoata rănită a fost răpită de ruși”: refugiatul din Mariupol s-a adresat presei din Cernăuți - rrușii deportează ilegal mii de locuitori ai Mariupolului în Rusia, buneii au frică s-ă n-o ducă şi pe Kira

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Kira, în vârstă de 12 ani, a fost rănită pe o mină ce a explodat, când încerca să fugă din Mariupol. Rușii au deportat-o ​​ilegal la spitalul din Donețk. Acum, bunicul și bunica, care şi-au găsit adăpost în Cernăuţi, încearcă să o salveze pe nepoată.

În Bucea a fost descoperită o groapă comună cu aproape 300 de oameni ucişi, zeci de cadavre pe străzi

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Primarul municipiului Bucea, Anatol Fedoruk, a spus că în oraș a fost găsită o groapă comună, unde au fost îngropate aproximativ 300 de persoane, zeci de cadavre zaceau pe străzi, unele dintre ele cu mâinile legate. Sursa: AFP, consilier al șefului OP Mihail Podolyak pe Twitter

Bogdan Aurescu: Curtea Penală Internaţională trebuie să acţioneze imediat pentru a investiga crimele comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Curtea Penală Internaţională trebuie să acţioneze imediat pentru a investiga crimele comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, în cazul cărora răspunderea aparţine Rusiei, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, după consultărilor avute cu omologul său din Estonia, Eva-Maria Liimets.

Vasili Rozanov – ”Nu suntem o națiune, ci un iad nebun”.

4 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Scriitori ai Rusiei care și-au exprimat părerile despre propriul lor popor: Mihail Bulgakov – ”Nu suntem un popor, ci vite, șobolani, hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași” • Maxim Gorki – ”Cel mai important semn de izbândă al poporului rus este cruzimea sa plină de sadism”

Mărturii din iadul din Ucraina - The Times: „Soldații ruși mă violau în timp ce fiul meu înspăimântat plângea”

3 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

...acesta nu este numele real al ucrainencei. Nici numele fiului ei nu este Alexei. Cu toate acestea,aceste nume au fost alese pentru a spune în siguranță povestea despre cum soldații ruși au invadat casa oamenilor, i-au jefuit, l-au împușcat pe bărbatul femeii și apoi au violat-o timp de câteva ore, pe 9 martie. Autoritățile ucrainene au raportat crime sexuale sistematice împotriva femeilor, comise de trupele ruse. Violul adăugat la arsenalul lor deja crud și arhaic. Ministrul de externe Dmitri Kuleba încearcă să obțină dreptate prin Curtea Penală Internațională, deoarece violul este o crimă de război din 2008

Femei goale moarte, pe care au încercat să le ardă: în timpul retragerii din regiunea Kiev, ocupanții au lăsat munți de cadavre ce zac pe drumuri.

3 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Fotografii groaznice au fost publicate de postul de televiziune Ucrainski novinî.Bucha, regiunea Kiev. Cadavrele unor oameni cu mâinile legate, împușcaţi de soldații ruși, zac pe străzi. Așa arată fascismul rusesc. Fotografia prezintă civili uciși împușcați de ocupanți în Motyzyn. Două femei și patru bărbați. Ucişi dintr-o lovitură în ceafă. Unii oameni au mâinile legate la spate.Sub pătura sunt 4-5 femei goale moarte, pe care criminalii de război ruși au încercat să le ardă.

Regiunea Kiev eliberată de invadatori - Maliar

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Armata rusă a părăsit complet cartierul Brovarski din regiunea Kiev Reamintim că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat la 1 aprilie că apărătorii noștri au eliberat deja aproape 30 de așezări din direcțiile Kiev și Cernihiv de forțele de ocupație. Potrivit secretarului NSDC, Aleksey Danilov, părți din

Eroicii apărători ai or Mariupol salvează astăzi întreaga Ucraina - Reznikov

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Apărării al Ucrainei Alexei Reznikov afirmă că eroicii apărători ai oraşului Mariupol, distrus de inamic 90%, fiind omorâţi, conform datelor neoficiale, la 30 mii de civili, salvează astăzi întreaga Ucraină.

42 mari companii internaționale activează până în prezent în Rusia - majoritatea sunt din Statele Unite (12), Franța (5), China (5), Taiwan (3) și Germania (2)

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

42 mari companii internaționale activează până în prezent în Rusia - majoritatea sunt din Statele Unite (12), Franța (5), China (5), Taiwan (3) și Germania (2)

Ucrainenii, apartamentele cărora au fost distruse în consecinţa războiului, vor primi locuinţe noi în oraşul dorit

2 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Ucrainenii vor putea alege un oraș pentru a primi locuințe noi, astfel vor fi compensați pentru apartamentele distruse. Ucraina se pregătește să plătească despăgubiri locuitorilor țării pentru locuințele distruse și distruse parţial în timpul războiului. În special, este vorba nu de bani, ci, conform noului proiect de lege, votat de Rada Supremă, de obţinerea locuințelor până la 150 de metri pătrați, a declarat președintele partidului „Slujitorul poporului”, Olena Şulyak.

Comemorarea martirilor români, masacraţi la 1 aprilie la Fântâna Albă - ŞI DUPĂ 81 DE ANI LA FÂNTÂNA ALBĂ GEME PĂMÂNTUL, SE AUDE PLÂNSUL ROMÂNILOR ÎNGROPAŢI DE VII

1 aprilie 2022 | Categorie: Noutăţi

Cum n-ar încerca unii să nege adevărul istoric cum că „serviciile speciale române au provocat tragedia de la Fântâna Albă”, pentru noi adevărul e unul: măcelul românilor din poiana Varniţa, Lunca, victimizaţi în pustiurile Kazahstanului, în siberii de gheaţă, în lagărele foametei şi morţii de pe ţărmurile lacului Onega, în minele din Donbas şi Ural, a fost pus la cale de autorităţile sovietice pentru a şterge de pe faţa pământului neamul românesc, care nu i-a întâmpinat pe „eliberatori” cu pâine şi sare

În Mykolaiv, în consecinţa atacului cu rachete, 17 oameni au fost omorâţi, alţii câteva zeci au fost rănite

31 martie 2022 | Categorie: Noutăţi

„În 31 martie, la ora 10:00, 17 persoane au murit (salvatorii au eliberat 15 cadavre din dărâmături, 1 a murit la terapie intensivă).