28 noiembrie 2021
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

COLABORAREA TEATRULUI CERNĂUŢEAN CU CELE DIN ROMÂNIA ŞI REPUBLICA MOLDOVA E TOT MAI EVIDENTĂ

27 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

În ultimul timp, Teatrul Muzical-Dramatic „O. Kobyleanska” din Cernăuţi atrage tot mai mulţi spectatori, punând în scenă piese noi şi colaborând tot mai activ cu trupe artistice din alte ţări, în deosebi, cu teatre din România – Iaşi şi Botoşani.

Tot mai puţini...

25 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

An de an, populaţia Ucrainei e în continuă descreştere şi peste cinci ani, conform datelor Comitetului de Stat pentru Statistică, ucrainenii vor rămânea mai puţini de 45 de milioane, iar peste 50 de ani ei vor fi doar 37,5 milioane.

TRUPA „HEMURITORII” – DIN NOU PE MELEAGURILE BUCOVINENE

21 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Patronul Complexului "Socol", Vasile Socolovschi, din Pătrăuţii de Sus, raionul Storojineţ, a hotărât să le facă consătenilor un frumos cadou de Lăsatul secului – a invitat cu un program select trupa „Nemuritorii” din Buzău...

ÎN UCRAINA NOASTRĂ MARE, CINE FURĂ – ACELA ARE!

20 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Zadarnic aștept de trei ani îndeplinirea promisiunilor făcute în fața poporului de Președintele Viktor Ianukovyci, miniștri, deputați și alți mari demnitari. În loc de îmbunătățirea așteptată, cetățenii de rând se ”bucură” în fiecare zi de noi scumpiri și înrăutățirea vieții.

Transportul provoacă cutremure

20 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Numai într-o singură zi, la 11 martie, Observatorul seismic din Cernăuţi a înregistrat 20 de oscilaţii a scoarţei terestre. Specialiştii susţin că acesta e un fenomen obişnuit, zilnic avânt loc până la 25 de mişcări tectonice, care sunt fixate doar de tehnica avansată.

ARE STATUL UCRAINEAN DREPTUL SĂ SE AMESTECE ÎN CHESTIUNILE BISERICII?

19 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Spune lumea ...că „onoraţi” de cei investiţi cu putere sunt şi preoţi, care slujesc cu evlavie altarul credinţei neamului nostru.

ÎN CERNĂUŢI AU FOST FICSATE 17 MIŞCĂRI ALE SCOARŢEI TERESTRE

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

La 16 februarie a.c., seismologii cernăuţeni au înregistrat pe teritoriul centrului nostru regional 17 mişcări ale scoarţei terestre.

ÎN SCUARUL DIN FAŢA UNIVERSITĂŢII VOR APĂREA UN AMFITEATRU ŞI O CAFENEA

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

În consecinţa unui concurs de proiecte privind reconstrucţia şi amenajarea scuarului din faţa fostei Reședințe Mitropolitane, la care au fost înaintate 31 de lucrări ale arhitecţilor din Kyiv, Lviv şi Cernăuţi, au învins cei din Lviv.

POLITICA ŞI BANII – BAZA CONFLICTULUI ÎNTRE FONDATORII TVA

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

De la 6 martie a.c., Canalul de televiziune TVA a încetat timp de câteva zile să-şi emite programul.