03 decembrie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Profeţii înfricoşătoare

10 august 2014 | Categorie: Noutăţi

el a prevenit că războiul o să înceapă în timpul sau imediat după Olimpiada de iarnă de la Soci, şi că va începe din Crimeea Ucrainei

Diversiuni, confruntări armate, trădări...

10 august 2014 | Categorie: Noutăţi

O fetiţă de şase ani grav rănită la cap şi-a dat sufletul în spital, o femeie gravidă agoniza în subsolul casei, unde sta ascunsă de focul armelor grele...

Banii adunaţi în timpul concertelor caritabile au fost înmânaţi ostaşilor răniţi pe câmpurile de luptă din zona Lugansk

10 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Banii adunaţi în timpul concertelor caritabile în suma totală de 7.777 grivne au fost înmânaţi de dl Vasile Tărâţeanu, preşedintele Fundaţiei, ostaşilor răniţi pe câmpurile de luptă din zona Lugansk, internaţi acum pentru tratament în secţia de chirurgie a Spitalului militar din Cernăuţi, majoritatea răniţilor fiind originari din raioanele Hliboca, Storojineţ, Chiţmani, Hotin şi din oraşul Cernăuţi.

MĂCAR CÂND SUNTEM CĂLCAŢI PE BĂTĂTURĂ…

8 august 2014 | Categorie: Noutăţi

deodată îmi amuţeşte vocea, de parcă aş purta vina pentru toate bunicile cunoscuţilor ucraineni care au primit vărguţe peste mână.

„Limba noastră cea română”, consacrată celei de a 25-a aniversări de la fondarea SCR „M. Eminescu”

8 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Programul

MUNCA EROICĂ A JURNALIŞTILOR DE LA „ZORILE BUCOVINEI” ESTE RECUNOSCUTĂ

6 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Ne bucurăm mult de înfiinţarea în sediul redacţiei "Zorile Bucovinei" Cernăuţi a primei filiale, din afara României, a FIJR.

Colegul care ne-a îndemnat la solidaritate profesională vine cu noduri în papură

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Sau mai precis aruncă pietricele în nou creata, la Cernăuţi, filială a Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români, implicit pietrele ajungând şi în grădina conducerii Forumului, care l-a susţinut în momentele grele şi a ridicat opinia publică din România întru salvarea emisiunilor în limba română a Postului de radio „Ucraina Internaţional”.

PREMIERĂ: JURNALISTII ROMÂNI AU LANSAT FILIALA FIJR UCRAINA

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Jurnalişti români din mai multe state au participat în perioada 1-3 august a.c., la Cernăuţi, la acţiunile organizate de către „Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români” – FIJR cu prilejul lansării filialei FIJR Ucraina.

ÎN RĂZBOIUL SEPARATIST A MURIT PRIMUL ROMÂN DIN ŢINUT

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

La 27 iulie a.c., în Lugansk, în timpul desfăşurării unei operaţiuni antiteroriste, cercetaşul batalionului „Aidar”, Ilie Vasilaş, român din s. Gârbăuţi, raionul Hliboca, a nimerit în ambuscadă, unde şi a murit cu 5 zile înainte de a-şi sărbători jubileul de 55 de ani.

EMIL RADU MOLDOVAN: „MI-A CĂZUT LA SUFLET CERNĂUŢIUL ŞI OAMENII LUI BINEVOITORI...”

5 august 2014 | Categorie: Noutăţi

Dl Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, împreună cu suita sa de elită şi cu membri ai Ansamblului profesionist „Dor românesc”, a avut o vizită la Consulatul General al României la Cernăuţi, unde înaltul demnitar român a discutat cu Excelenţa Sa, dna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, chestiuni actuale, referitoare la situaţia tensionată din regiune şi ţară, la susţinerea românilor băştinaşi prin diverse proiecte şi schimburi de experienţe cu autorităţile ucrainene.

TRISTEŢI ŞI BUCURII – CU „DOR ROMÂNESC”

4 august 2014 | Categorie: Noutăţi

„Să nu uiţi în veci, măi frate, sângele apă nu se face...”

TINERII JURNALIŞTI ROMÂNI SOLIDARIZEAZĂ ÎNTRU ÎNLĂTURAREA FRONTIERELOR (La Cernăuţi a luat fiinţă prima filială a Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români (FIJR) din afara României)

2 august 2014 | Categorie: Noutăţi

De la bun început, ţin să-i liniştesc pe cei cu imaginaţia prea „bogată” că e vorba de frontiere culturale şi informaţionale...

Acum toţi românii din nordul Bucovinei sunt ca în gură de lup – numiţi separatişti şi trădători

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

„În spatele blocării şoselelor în nordul Bucovinei se află adepţii fostului regim”, a declarat Ion Muntean, liderul organizaţiei regionale „Батьківщина” din Cernăuţi, la o recentă conferinţă de presă, accentuând că situaţia confuză cu blocarea, timp de cinci zile, a şoselelor de importanţă naţională şi internaţională, atât de români, cât şi de ucraineni, s-a creat din cauză că puterea ţinutală prea puţin discută cu oamenii, ultimii nu sunt auziţi de cei de la conducere. Dacă li se lămurea situaţia, circulaţia nu era stopată sau, cel puţin, şoselele erau demult deblocate”.

SCOPUL ŞI SARCINILE CELEI DE-A TREIA ETAPE A MOBILIZĂRII PARŢIALE

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Marţea precedentă, Vitali Ciurai, Comisarul militar al regiunii Cernăuţi, în cadrul unei conferinţe de presă, a relatat despre înfăptuirea celei de-a treilea etape a mobilizări parţiale ce presupune de la 20 până la 45 de zile de pregătire către acest proces, perioadă de timp în care comisariatele militare vor înfăptui recrutarea celor supuşi serviciului militar, care vor fi trimişi în subdiviziuni de instruire ale unităţilor militare, în corespundere cu specialitatea şi gradul militar. Abia după acest termen ei vor fi asiguraţi totalmente cu mijloace de protecţie şi toate cele necesare, fiind în caz de necesitate trimişi în estul separatist al Ucrainei.

Precizări ale Ministerului Afacerilor Externe privind protestele etnicilor români din regiunea Cernăuţi

31 iulie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima preocuparea fata de situatia care a generat protestele etnicilor romani din regiunea Cernauti din Ucraina, in contextul procesului de mobilizare a tinerilor cetateni ucraineni, declansat de autoritatile de la Kiev.