19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Activitatea DRP în 2023

6 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Activitatea DRP în 2023 Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: „În 2023, am sprijinit comunitățile românești din 35 de țări”

Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

6 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Vizita de lucru a secretarului de stat Gheorghe Cârciu în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Oficialul român efectuează o vizită de lucru, în perioada 8 – 10 martie 2024, pentru a fi alături de reprezentanții comunităților de români din Manchester, Liverpool și Londra.

Cea mai cunoscută icoană făcătoare de minuni din lumea ortodoxă va ajunge în România

6 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Cea mai cunoscută icoană făcătoare de minuni din lumea ortodoxă va ajunge în România O copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea) a fost lucrată timp de 3 ani de monahii din Sfânta Mănăstire Vatoped de pe Sfântul Munte Athos și va purta de grijă credincioșilor din localitatea Sâmbăta Nouă din județul Tulcea, unde preot este părintele Mădălin Iscru, scrie unica md cu referire la realitatea.netIcoana la care se vor ruga credincioșii din eparhia Tulcii are dimensiuni aproape la fel ca cea originală, respectiv 120 de cm înălțime și 90 de cm lățime, 60 de kg, fiind îmbrăcată în argint, așa cum este și cea rămasă în Vatoped.

Nava rusă de patrulare „Serghei Kotov” a fost lovită și a mers la fund. Cercetașii ucraineni au scufundat nava rusă „Serghei Kotov”

6 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Nava rusă de patrulare „Serghei Kotov” a fost lovită și a mers la fund. Cercetașii ucraineni au scufundat nava rusă „Serghei Kotov” Nava a fost distrusă în noaptea de 5 martie. Direcția principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei a confirmat oficial că au distrus nava rusă „Serghei Kotov”. „În noaptea de 4 spre 5 martie 2024, unitatea specială a GUR a Ministerului Apărării al Ucrainei „Grupul 13” a atacat nava de patrulare a Flotei Mării Negre a Federației Ruse „Serghey Kotov”. Misiunea a luat loc în cooperare cu Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și cu sprijinul Ministerului Transformării Digitale al Ucrainei”, se spune în mesaj. Se observă că, în urma unui atac al dronelor marine MAGURA V5, nava rusească 22160 „Serghei Kotov” a suf

Săracul, sărac rămâne…De la 1 martie pensiile minime în Ucraina vor fi de 2.725 UAH ( 65 E), au sporit cu 364 grivne, iar cele maxime de 23.610 UAH (515 E), s-au mărit cu 3 mii grivne

5 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Săracul, sărac rămâne…De la 1 martie pensiile minime vor fi de 2.725 UAH ( 65 E), au sporit cu 364 grivne, iar cele maxime de 23.610 UAH (515 E), s-au mărit cu 3 mii grivne Cuantumul pensiilor și alocațiilor a crescut. Indexarea plăților pensiilor a avut loc în Ucraina la 1 martie. Această recalculare include o creștere a indemnizațiilor și a altor suplimente de pensie. Canalul 24 a povestit cum s-a schimbat mărimea pensiei maxime și minime.

​”Crimă de război” - UE a reacționat la moartea a 12 persoane la Odesa, dintre care 5 copii, din cauza atacului rus cu rachete. „UE va continua să sprijine Ucraina indiferent de situație”

5 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Potrivit lui Stano, atacurile deliberate ale Federației Ruse împotriva civililor sunt o crimă de război și „un alt exemplu de răspuns al lui Putin față de cei care cred că pacea cu Rusia este posibilă”. Uniunea Europeană a calificat atacul unei drone rusești asupra unei clădiri înalte cu 9 etaje din Odesa din 2 martie, care a ucis 12 persoane, dintre care cinci copii, drept crimă de război.

​ Câți bărbați și femei vor fi în Ucraina după război? Experți despre reducerea populației și raportul catastrofal dintre femei și bărbați

5 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

​ Câți bărbați și femei vor fi în Ucraina după război? Experți despre reducerea populației și raportul catastrofal dintre femei și bărbați Întrebare închisă despre bărbați Oleksandr Gladun adaugă că acum nimeni nu poate spune despre numărul bărbaților din Ucraina, darămite câți dintre ei sunt mobilizați - informația nu este făcută publică. „Nimeni nu poate spune asta. Am făcut o estimare pentru începutul anului 2022, când încă nu a fost război. Și după aceea, am inclus o ipoteză în cercetare despre care ar fi exact natalitatea în timpul războiului, care este moartea. rata ar fi. Am luat în considerare și rapoarte separate - cât de mulți militari au murit, deși nu a fost raportat oficial. Dar uneori, în interviuri, un oficial înalt o spunea. Am estimat și câți civili ar putea muri. Nu am inclus toate acestea direct în modelul nostru de prognoză, dar prin natalitatea și mortalitatea, prin durata vieții, datorită diferiților coeficienți.Am lucrat cu o structură de vârstă fără caracteristici calitative ale populației.Câți oameni sunt acum în armată este o informație închisă. , nimeni nu o spune din anumite m

Grozăviile războiului...Doliu în Odesa: cadavrul celei de-a noua persoane a fost găsit sub dărâmăturile blocului cu 9 etaje distrus de racheta invadatorului rus. Cel puțin 3 copii au fost uciși.

3 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Doliu în Odesa: cadavrul celei de-a noua persoane a fost găsit sub dărâmăturile blocului cu 9 etaje distrus de racheta invadatorului rus. Cel puțin 3 copii au fost uciși. Una dintre dronele inamice a lovit o clădire rezidențială cu nouă etaje, distrugând 18 apartamente - și aceasta este jumătate din intrare. "De la etajul I până la etajul 9, totul s-a prăbușit.

1Martie - Ziua Buneilor. ULTIMA DORINŢĂ A BUNELULUI NICOLAE NICHITA din Voloca - „vânat” şi dus cu forţa de sovietici în 1944 în calvarul din lagărul morţii de pe țărmurile lacului Onega – să fie înmormântat creștinește în satul natal

1 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

1Martie - Ziua Buneilor. ULTIMA DORINŢĂ A BUNELULUI NICOLAE NICHITA din Voloca - „vânat” şi dus cu forţa de sovietici în 1944 în calvarul din lagărul morţii de pe țărmurile lacului Onega – să fie înmormântat creștinește în satul natal Fatală a fost „eliberarea”pentru neamul românesc din Bucovina răpită, cedată şi înstrăinată. 150 de bărbaţi tineri şi voinici din Voloca, chinuiţi prin înfometare, ger şi muncă silnică la construcţia canalului Belomor, decedaţi în anii 1944-1945 în lagărele morţii din Karelia, în zona lacului Onega, printre care şi Bunelul după tată, Nicolae NICHITA al lui Gheorghe al lui Petrea Marandei din s.Hruşăuţi, comuna Voloca, care avea o tăbăcărie de dubit piei şi un mic atelier de făcut încălţăminte, au fost arcăniţi de o coadă de topor din sat, un trădător de neam, slugoi al bolşevicilor, Pricoche Avasâloaie, şi duşi la muncă silnică în lagărul morţii de pe ţărmurile lacului Onega, unde mulţi au murit de foamete…

Una dintre țările NATO a permis Ucrainei să-și folosească armele pentru a lovi teritoriul Federației Ruse Finlanda nu a impus nici o restricție privind ajutorul militar oferit Ucrainei. Armele finlandeze pot fi folosite și pentru lovituri pe teritoriul Rusiei.Acest lucru a spus șeful comisiei de apărare a Parlamentului Finlandei, Jukka Kopra, scrie Yle.

1 martie 2024 | Categorie: Noutăţi

Una dintre țările NATO a permis Ucrainei să-și folosească armele pentru a lovi teritoriul Federației Ruse Finlanda nu a impus nici o restricție privind ajutorul militar oferit Ucrainei. Armele finlandeze pot fi folosite și pentru lovituri pe teritoriul Rusiei.Acest lucru a spus șeful comisiei de apărare a Parlamentului Finlandei, Jukka Kopra, scrie Yle.

Corupție în Ucraina : ”Totul e curat”, spune Zelenskyi ! La Kiev, militari din apărarea teritorială împreună cu civili au furat bunuri ale brigăzii de apărare împotriva terorismului și le-au vândut pe Internet la prețuri reduse.

29 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Corupție în Ucraina : ”Totul e curat”, spune Zelenskyi ! La Kiev, militari din apărarea teritorială împreună cu civili au furat bunuri ale brigăzii de apărare împotriva terorismului și le-au vândut pe Internet la prețuri reduse. Sursa: Biroul de Investigații de Stat

Ucraina a doborât 10 avioane în 10 zile: Forbes scrie că Ucraina lovește rachete la Patriot și NASAMS, care se epuizează

28 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Ucraina a doborât 10 avioane în 10 zile: Forbes scrie că Ucraina lovește rachete la Patriot și NASAMS, care se epuizează SU-34, FOTO RIA NOVOSTI Publicația „Forbes” sugerează că succesul Forțelor Armate ale Ucrainei în doborârea aeronavelor rusești este legat de folosirea de rachete valoroase pentru Patriot și NASAMS, precum și de „unghiurile moarte” ale rușilor după ce au pierdut o treime din Aeronava de detectare radar cu rază lungă A-50.

Parlamentul European a susținut alocarea a 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

27 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Parlamentul European a susținut alocarea a 50 de miliarde de euro pentru Ucraina Parlamentul European a aprobat cu majoritate de voturi alocarea unui pachet de sprijin macrofinanciar Ucrainei în valoare de 50 de miliarde de euro.

Declarațiile senzaționale ale lui Zelenskyi: care sunt pierderile forțelor armatei ucrainene, vor fi negocieri cu Putin și când se va termina războiul

27 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Declarațiile senzaționale ale lui Zelenskyi: care sunt pierderile forțelor Aarmatei ucrainene, vor fi negocieri cu Putin și când se va termina războiul Ce a spus Volodymyr Zelenskyi în timpul conferinței de presă / Foto: TSN.ua Doi ani de război pe scară largă. Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a susținut o mare conferință de presă, unde pentru prima dată a desecretizat informații despre pierderile ucrainene și a spus că partenerii internaționali vor preda în sfârșit ceea ce așteptăm de atâta timp.

Zelenskyi despre corupția din Ucraina: „Totul este curat”

26 februarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Zelenskyi despre corupția din Ucraina: „Totul este curat” Președintele Volodymyr Zelenskyi, comentând temerile americanilor cu privire la corupția din Ucraina, a spus că „totul este curat”. Sursa: Zelenskyi într-un interviu pentru FoxNews