19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

​ Atacul în masă asupra Odesei. Iurii Glodan, care anul trecut și-a pierdut soția, soacra și fiica de trei luni în timpul unui atac cu rachetă asupra Odesei, a fost omorât de invadatori. Astfel ucigașii au distrus întreaga familie

6 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

​ Atacul în masă asupra Odesei. Iurii Glodan, care anul trecut și-a pierdut soția, soacra și fiica de trei luni în timpul unui atac cu rachetă asupra Odesei, a fost omorât de invadatori. Astfel ucigașii au distrus întreaga familie Vă amintim că anul precedent, înaintea Paștelui, Iuri era plecat la magazin, când o rachetă rusă a lovit clădirea înaltă cu 16 etaje, omorându-i pe cei dragi. Apartamentul familiei sale se afla la etajul al 6-lea. Au fost omorâte pe lor fiica de 3 luni, soția și soacra.

În Europa, nu vorbesc despre victorie, ci despre un plan realist pentru supraviețuirea Ucrainei - Washington Post

4 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

În Europa, nu vorbesc despre victorie, ci despre un plan realist pentru supraviețuirea Ucrainei - Washington Post Europa este îngrijorată că, dacă Donald Trump revine la putere în SUA, valoarea ajutorului acordat Ucrainei de la Washington va scădea semnificativ, dacă nu se va opri complet.

UCRAINA A DEPUS LA UNIUNEA EUROPEANĂ PRIMA OPȚIUNE A „PLANULUI UCRAINEI” DE A PRIMI 50 MILIARDE DE EURO DE FINANȚARE

4 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Cabinetul de miniștri a finalizat pregătirea primei versiuni a planului de redresare, reconstrucție și modernizare, așa-numitul „Plan ucrainean”, în baza căruia Ucraina ar trebui să primească 50 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru reconstrucție încă din 2023. Prim-ministrul Denys Șmyhal a spus acest lucru în ședința de guvern de vineri, scrie liga.net. "Astăzi facem un alt pas important pe drumul către Europa. Guvernul predă Comisiei Europene proiectul pr

Mircea Lucescu a demisionat din funcția de antrenor principal al echipei „Dinamo” Kiev

3 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Mircea Lucescu a demisionat din funcția de antrenor principal al „Dinamo” și și-a anunțat sfârșitul carierei. Sursa: Suspilne.Sport cu referire la Lucescu după meciul cu Şahtior Discurs direct: "Astăzi nu aș vrea să vorbesc despre joc. Vreau să spun că am dat 15 ani fotbalului din Ucraina. Așa am decis să-mi închei cariera. Acesta a fost ultimul meci. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, jucătorii echipei ”Șahtar”. Mulțumesc tuturor. Aș dori să termin într-un mod diferit, dar totul se termină - o carieră de fotbal, și dragoste și viață. Totul are un început și un sfârșit. "

Cântărețul cu rădăcini bucovinene ILIE CARAȘ desemnat cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților - Ordinul ”Crucea Bucovinei ”. Felicitări, maestre!

2 noiembrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Ne bucură inimile că printre valoroasele talente ce poartă faima Bucovinei noastre dragi în lume strălucește şi steaua tânărului cântăreț Ilie CARAŞ din pitoreasca vatră de vrednici români de pe Valea Siretului, satul Ropcea, raionul Storojineţ, afirmându-se ca excelent continuator al Generaţiei de Aur în arealul folclorului românesc. Recent, cunoscutul și îndrăgitul cântăreț Ilie Caraș, pentru promovarea culturii naționale în lume, pentru slujirea Bisericii și comunității, a fost desemnat cu Ordinul ”Crucea Bucovinei ”- cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, din partea ÎPS Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Au ucis bebeluși și bătrâni - au fost descoperite cadavrele a 40 de bebeluși: teroriștii le-au tăiat capul.

31 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Au ucis bebeluși și bătrâni - au fost descoperite cadavrele a 40 de bebeluși: teroriștii le-au tăiat capul. Biden a condamnat acțiunile Hamas și ale lui Putin, spunând că atacurile asupra Israelului și invadarea Ucrainei au motive comune. Președintele Volodymyr Zelenskyi a remarcat că tactica Hamas în Israel este aceeași cu tactica Rusiei, pe care o folosește împotriva Ucrainei

Inima Bucovinei e frântă și plânge... Tineri, frumoși, viteji - eroii s-au întors pentru totdeauna acasă. Plâng mamele, plâng copiii rămași orfani, plânge întreaga Bucovină…

29 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Inima Bucovinei e frântă și plânge... Tineri, frumoși, viteji - eroii s-au întors pentru totdeauna acasă. Plâng mamele, plâng copiii rămași orfani, plânge întreaga Bucovină… Bucovina și-a luat rămas bun de la militarii care au apărat Ucraina de invadatorii ruși.

Corupție în Ucraina! Comisarul militar care l-a bătut pe soldat a „uitat” de asemenea să declare peste 46 de milioane de grivne. Este suspectat de violență împotriva unui subordonat și de jaf, riscă până la 12 ani de închisoare.

28 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Corupție în Ucraina! Comisarul militar care l-a bătut pe soldat a „uitat” de asemenea să declare peste 46 de milioane de grivne. Este suspectat de violență împotriva unui subordonat și de jaf, riscă până la 12 ani de închisoare. Conducătorul Comisariatului Militar Regional Rivne, Serhii Lutsyuk, care a bătut un subordonat în iulie, a fost informat cu privire la o nouă suspiciune - din cauza nedeclarării bunurilor de peste 46,6 milioane grivne, din care o parte a fost prescrisă unei mătuși pensionare.

Uniți prin credință pentru biruință

27 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Sub acest generic s-a desfășurat în orașul Buzău (România) ce-a de a cincea Conferință a Asociației creștine ASCIOR. Ajunsă la primul mic jubileu Conferința de la Buzău a fost de fapt una internațională la care au participat invitați din circa patru țări ale Europei: România, Moldova, Ucraina și Italia.

Rușii au atacat 9 regiuni din Ucraina cu rachete și drone. Există victime, răniți și distrugeri. În special, ocupanții au ucis un adolescent de 16 ani.

27 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

În perioada 26-27 octombrie, trupele ruse au atacat orașe și sate din nouă regiuni ale Ucrainei cu bombe aeriene, rachete, drone, artilerie, MLRS și alte arme.

Șantajul nuclear împotriva Occidentului va continua - în Rusia, a avut loc o repetiție a „ atacului nuclear al Federației Ruse”: reacția DPI MAU

26 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Andrii Iusov, un reprezentant al Direcției Principale de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat pentru Channel 24 despre acest lucru. "Nu trebuie să o percepem în niciun fel. Aceasta este o sperietoare care nu este pentru ucraineni. Este destul de evident că nu s-a spus, s-a demonstrat sau nu s-a făcut nimic nou", a explicat el. Iusov crede că printr-un astfel de spectacol, Kremlinul vrea să arate că „liderul ține totul sub control și apasă personal pe butoane”.

Să nu uite ucrainenii!! - un tânăr român de 27 de ani din Arad, România, a murit în războiul din Ucraina

25 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

„Pentru mine e un erou, sunt foarte mândru de el. L-am apreciat tot timpul. O persoană foarte calculată, calmă, o inimă de aur. Ar fi dat tot pentru tine, nu ar fi contat. A fost foarte perseverent, foarte dedicat. În mai putin de un an a învățat ucraineana,. Rudolf Wittman, născut și crescut în Arad, cu un an în urmă a plecat să lupte pe frontul din Ucraina. Acolo a fost omorât la doar 27 de ani, în timp ce lupta pentru dreptate și libertatea altora. Acolo și-a găsit și dragostea - pe Ivanna, o ucraineancă. La scurt timp după moartea iubitulu, tânăra a postat un mesaj emoționant pe rețele sociale,. „Ți-ai dat viața pentru Ucraina, pentru un război care nu trebuia să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea un viitor”. A scris tânăra căreia românul i-a promis s-o ia de soție, după ce se va termina războiul

NU EXISTĂ NICI MĂCAR O SINGURĂ CASĂ ÎNTREAGĂ, NEDISTRUSĂ, ÎN AVDEEVKA, UCRAINA

24 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

NU EXISTĂ NICI MĂCAR O SINGURĂ CASĂ ÎNTREAGĂ, NEDISTRUSĂ, ÎN AVDEEVKA, UCRAINA Orașul este supus atacurilor constante din partea armatei ruse. În Avdeevka din regiunea Donețk, care se află în pragul ostilităților din 2014 și în apropierea căreia au avut loc lupte sângeroase în ultimele săptămâni, nu mai există nici o casă întreagă, nedistrusă, a declarat jurnalistul Iuri Butusov, care a vizitat orașul. "Acesta este lo

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a condus, în perioada 19 – 23 octombrie 2023, delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), care a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și în Republica Italiană.

24 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

„Încercăm să găsim soluții, astfel încât copiii românilor și cei din căsătorii mixte să poată avea parte de cursuri în limba română sau să învețe limba română.

Ucraina a primit un grant de 1,15 miliarde de dolari din partea SUA pentru beneficii sociale și salarii

23 octombrie 2023 | Categorie: Noutăţi

Ucraina a primit un grant de 1,15 miliarde de dolari din partea SUA pentru beneficii sociale și salarii Bugetul de stat al Ucrainei a primit un grant de la SUA în valoare de 1,15 miliarde de dolari prin Fondul fiduciar al multor donatori ai Băncii Mondiale.