19 februarie 2018
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

TRUPA „HEMURITORII” – DIN NOU PE MELEAGURILE BUCOVINENE

21 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Patronul Complexului "Socol", Vasile Socolovschi, din Pătrăuţii de Sus, raionul Storojineţ, a hotărât să le facă consătenilor un frumos cadou de Lăsatul secului – a invitat cu un program select trupa „Nemuritorii” din Buzău...

ÎN UCRAINA NOASTRĂ MARE, CINE FURĂ – ACELA ARE!

20 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Zadarnic aștept de trei ani îndeplinirea promisiunilor făcute în fața poporului de Președintele Viktor Ianukovyci, miniștri, deputați și alți mari demnitari. În loc de îmbunătățirea așteptată, cetățenii de rând se ”bucură” în fiecare zi de noi scumpiri și înrăutățirea vieții.

Transportul provoacă cutremure

20 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Numai într-o singură zi, la 11 martie, Observatorul seismic din Cernăuţi a înregistrat 20 de oscilaţii a scoarţei terestre. Specialiştii susţin că acesta e un fenomen obişnuit, zilnic avânt loc până la 25 de mişcări tectonice, care sunt fixate doar de tehnica avansată.

ARE STATUL UCRAINEAN DREPTUL SĂ SE AMESTECE ÎN CHESTIUNILE BISERICII?

19 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

Spune lumea ...că „onoraţi” de cei investiţi cu putere sunt şi preoţi, care slujesc cu evlavie altarul credinţei neamului nostru.

ÎN CERNĂUŢI AU FOST FICSATE 17 MIŞCĂRI ALE SCOARŢEI TERESTRE

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

La 16 februarie a.c., seismologii cernăuţeni au înregistrat pe teritoriul centrului nostru regional 17 mişcări ale scoarţei terestre.

ÎN SCUARUL DIN FAŢA UNIVERSITĂŢII VOR APĂREA UN AMFITEATRU ŞI O CAFENEA

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

În consecinţa unui concurs de proiecte privind reconstrucţia şi amenajarea scuarului din faţa fostei Reședințe Mitropolitane, la care au fost înaintate 31 de lucrări ale arhitecţilor din Kyiv, Lviv şi Cernăuţi, au învins cei din Lviv.

POLITICA ŞI BANII – BAZA CONFLICTULUI ÎNTRE FONDATORII TVA

16 martie 2013 | Categorie: Noutăţi

De la 6 martie a.c., Canalul de televiziune TVA a încetat timp de câteva zile să-şi emite programul.