18 mai 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

ACORDUL ISTORIC DE ASOCIERE A UCRAINEI CU UE A FOST RATIFICAT

17 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La 16 septembrie curent, Rada Supremă și Parlamentul European au ratificat concomitent Acordul de Asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană.

Herţa atacată de lupi în piele de oaie

15 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Tot mai multe pietre sunt aruncate în raionul Herţa locuit de români, acest raion din regiunea Cernăuţi fiind atacat de lupi în piele de oaie, de lideri naţionali, jurnalişti, politicieni şi „mari patrioţi”.

Jurnalişti din mai multe ţări au participat la lansarea FIJR MOLDOVA

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI – FIJR a inaugurat vineri, 12 septembrie a.c., filiala FIJR MOLDOVA.

MOR ŞI ROMÂNI PENTRU INTEGRITATEA UCRAINEI

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...citind scrisoarea primită de la corespondenta noastră voluntară, Domnica Mihalescu-Luchianiuc din Ostriţa Herţei, am rămas cu o tulburătoare nedumerire. Mi se pare nefiresc că despre tânărul român din Carapciu, care a fost omorât pe frontul din Lugansk am aflat doar din cele scrise de dumneaei.

ORAŞUL SIRET, GAZDA ADUNĂRII GENERALE A ORGANIZAŢIEI DOUZELAGE ÎN LUNA APRILIE 2015

13 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Primăria Oraşului Siret, împreună cu Organizaţia Douzelage Siret organizează pe data de 19 septembrie 2014, începând cu ora 10.30, conferinţa de presă cu tema: Oraşul Siret, gazda Adunării Generale a organizaţiei Douzelage în luna Aprilie 2015.

Bogdan STANOEVICI: „ÎN UNIRE E PUTEREA!”

12 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

După încheierea primei vizite oficiale în vechea urbe de pe malul Prutului a domnului Bogdan STANOEVICI, Ministrul Delegat pentru Românii de Pretutindeni, am discutat cu înaltul oaspete pe diverse teme.

TROFEUL FESTIVALULUI DE LA TÂRGU-JIU – VOLOCENILOR

10 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La sfârşitul lunii august, în oraşul Târgu-Jiu din România, s-a desfăşurat festivalul internaţional de folclor la care au participat Ansamblul popular de dansuri „Mărţişor”, condus de Ion Cogan, şi Orchestra de instrumente populare „Trandafir”, dirijată de Ion Bodnar. Împreună cu volocenii la festival au evoluat artişti amatori din Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Italia, Algeria, Ucraina, România.

ULTRA-PATRIOTISM UCRAINEAN LA ROMÂNII DIN HERŢA?

9 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

...românii din Herţa n-ar trebui să tacă, dacă, într-adevăr, nu s-au transformat într-o turmă bună de dus la abator.

PROPAGAREA MODULUI SĂNĂTOS DE VIAŢĂ ÎN ROMÂNIA, UCRAINA ŞI REPUBLICA MOLDOVA

8 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

În cadrul proiectului „Programul propagării modului sănătos de viaţă „Alegerea tineretului – sportul ”, Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, tineri în vârstă de 7-20 de ani din aceste trei ţări vecine vor fi motivaţi să se ocupe cu sportul în loc să-şi petreacă timpul liber la calculator sau prin baruri.

Conferinţa Internaţională „Patriotism, Democraţie, Europenism” la Tîrgu Neamţ

8 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

La 6 septembrie a.c., Asociaţia Pro Democraţia Club Târgu Neamţ, a organizat conferinţa internaţională cu tema „Patriotism, Democraţie, Europenism”, manifestare din seria conferinţelor Întâlnirile APD, care au debutat în luna martie 2014 cu conferinţa „Contribuţia valorilor la progresul societăţii româneşti”, unde invitaţi au fost academicianul Solomon Marcus şi inventatorul Ionuţ Budişteanu.

„Pacea” de după semnarea armistiţiului

7 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrii Lysenko, a declarat că separatiştii pro-ruşi au deschis de 10 ori focul asupra trupelor ucrainene.

DUREREA MAMELOR

6 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

De ce noi, românii din nordul Bucovinei, să fim ca „în gură de lup – numiţi separatişti şi trădători”? Atunci cum să fie numiţi şi reprezentanţii altor neamuri ce trăiesc în Ucraina – ucraineni, maghiari, polonezi etc., care au protestat la fel ca noi, blocând şoselele centrale? Oare mai marii noştri nu simt durerea mamelor, care nu doresc să-şi trimită copiii la moarte. Tinerii noştri sunt trimişi să lupte în estul Ucrainei, pe când statul ucrainean nu are arme sigure de luptă, nici veste antiglonţ, nici hrană pentru militari îndeajuns. Adună lumea, pe cât poate, produse şi parale pentru armată, însă nu ştie nimeni dacă într-adevăr ajung la ostaşii de pe front.

A FOST DAT ŢĂRÂNEI ÎNCĂ UN MILITAR BUCOVINEAN

6 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

87 de trupuri ale militarilor ucraineni au fost aduse la morga din Zaporijja

Spectacol, folcloric și șezătoare la Oprișeni.

4 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

În data de 30.08.2014 promotorii proiectului s-au oprit la Oprișeni, raionul Hliboca, cu activitatea: Spectacol folcloric și șezătoarea - „La șezătoare”. Această activitate s-a derulat la Muzeul satului din Oprișeni la care au participat mai multe generații, fiii și fiicele satului Oprișeni.

„PUTEM IUBI UCRAINA ŞI ROMÂNEŞTE, PĂSTRÂNDU-NE GRAIUL MATERN, TRADIŢIILE ŞI CREDINŢA ”

3 septembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Trebuie să ai o inimă iubitoare care să bată pentru perenitatea valorilor şi identităţii naţionale, trebuie să mai ai şi un primar cu dragoste de străbuni şi de aproapele în suflet, precum e dna Elena Nandriş.