26 septembrie 2020
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

волог.:

тиск:

вітер:

Parteneri media


VICTORIE EVIDENTĂ PENTRU ZELENSKI – PIERDERE ZDROBITOARE PENTRU POROŞENKO

22 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Cert, prea mare a fost dezamăgirea populaţiei, ucrainenii fiind hotărâţi să aleagă un preşedinte salvator, n-au ieşit la protest pe maidan, precum în 2013, i-au înaintat lui Poroşenko nota de plată, răsplătindu-l cu voturi după merite. Fostul garant nu a reuşit nici să pună capăt războiului din Donbas, nici să stârpească corupţia,

LA MULŢI ANI DE FLORII!

21 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Ortodocşii prăznuiesc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.

E UN MARE PĂCAT LEPĂDAREA DE NEAM ŞI LIMBA MATERNĂ

17 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Pentru românii înstrăinaţi nu există protector mai de nădejde decât Mihai Eminescu. Uniţi întru Eminescu, putem învinge obstacolele ce ne îndepărtează de limbă, credinţă şi tradiţii...

PROIECT DE PARTENERIAT EDUCAŢIONAL - INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT DIN ROMÂNIA ŞI CERNĂUŢI

16 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Delegația de la Școala medie nr. 13 din Cernăuți a fost condusă de doamna Eugenia Facaș, director, avându-l ca profesor coordonator pe domnul Nicolae Costaș. Delegația cadrelor didactice din România a fost condusă de doamna Ilina Lavinia, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Hunedoara, delegație din care au făcut parte 15 persoane, reprezentând nu numai liceele semnatare ale proiectului, dar și alte instituții de învățământ, precum Colegiul Național Pedagogic Regina Maria din Deva, Liceul de Arte Sigismund Toduță din Deva, precum și Muzeul Castelul Corvinilor, reprezentat de domnul director Sorin Tincu.

Rugăciune în limba română - la Vatican

16 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a acestuia în România. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.

CATEDRALA NOTRE-DAME DIN PARIS CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI (Video)

16 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins după 9 ore! Europa va ajuta la reconstrucție

EXPOZIŢIA CENTENAR A PICTORILOR ŞI SCULPTORILOR ROMÂNI CARE AU PARTICIPAT LA PRIMUL RĂZBOI MONDIA

14 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, în incinta Societăţii „Mihai Eminescu”, s-a desfăşurat un eveniment cultural deosebit – „Expoziţia Centenar a pictorilor şi sculptorilor români care au participat la Primul Război Mondial (1916-1918 ) reiterată la Cernăuţi prin reproduceri după materiale de epocă”, organizată de Prof. dr. Teodor Haşegan şi colegul său Ioan Răducea, scriitor, critic de artă din Iaşi.

CÂT MAI SUNTEM VII, SĂ ADÂNCIM URMELE ROMÂNEŞTI PE MOŞIA STRĂBUNĂ!

14 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Boianul mai are noroc de oameni cu mintea luminată şi inimă română, care nu se gândesc numai la propria bunăstare.

Masa - rotundă dedicată aniversării a 70 de ani de la constituirea NATO

13 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

In Sala Verde a Universității Naționale Yurii Fedkovych din Cernăuți a avut loc o masă- rotundă cu tema: „Ucraina – aspirant NATO: rolul organelor puterii și a societății civile în procesul de integrare euro-atlantică a statului“.

Vizita Consulului onorific al Republicii Coreea la Lviv la Consulatul României la Cernăuţi

10 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Discuțiile au vizat dezvoltarea cooperării româno – ucraineano - coreene în domeniul economic, cultural, de protecție și ecologizare a mediului,

Vizita secretarului de stat Alexeev la Solotvino

9 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Secretarul de stat Victor Alexeev a efectuat astăzi, 9 aprilie 2019, o deplasare la Solotvino, unde a vizitat Centrul de Informare al României și a avut întrevederi cu primarul Gheorghe Uhali, precum și cu coordonatorul activităților derulate la CIR, doamna Mariana Dan.

CU DOR ŞI DURERE NE AMINTIM DE ARDENŢII LUPTĂTORI PENTRU CAUZA ROMÂNEASCĂ

4 aprilie 2019 | Categorie: Noutăţi

Evocându-i pe cei care au lăsat îndemnuri la fapte bune prin publicaţiile lor, vreau să le mulţumesc ziariştilor de astăzi de la „Zorile Bucovinei” pentru că continuă drumul trasat de înaintaşi...

CU DOR DE POEZIE, DE FOLCLORUL ROMÂNESC (VIDEO)

31 martie 2019 | Categorie: Noutăţi

Poezia, folclorul, limba sunt tezaurul cel mai de preţ al românilor înstrăinați de Ţară, pe care noi, bucovinenii, le păstrăm cu sfinţenie, transmițând această dragoste faţă de valorile noastre culturale din generaţie în generaţie.

Cadrele didactice din Ucraina şi România s-au reunit la Cernăuţi

29 martie 2019 | Categorie: Noutăţi

La 28 martie a.c., în incinta Colegiul corporativ de economie și drept din Cernăuți, a avut loc Conferința științifică internațională cu tema: "Procesul inovativ și impactul acestuia în dezvoltarea științei, educației și practicii. Experiența europeană".

A fost greu şi amar atunci pentru românii deportaţi în Siberia şi acum e la fel

27 martie 2019 | Categorie: Noutăţi

S-au întors la baştină plini de păduchi, numai piele şi oase. Au găsit casa goală, fără uşi şi geamuri”.