În a doua zi de Paști, în s. Mamaivţi, raionul Chiţmani, s-a desfășurat Festivalul de lalele, în ultimii ani devenind una din cele mai populare atracţii turistice din ţinut.
Cedăm şi pierdem, amare ni-s zilele şi grea crucea predestinată de destin. Anul acesta pentru noi, românii din nordul istoric al Bucovinei, Hristos a Înviat în lacrima limbii române. Or, tradiţionalul pelerinaj pascal la legendarul Stejar al lui Ştefan cel Mare din faimoşii Codri ai Cosminului din lunea Luminatei Sărbători s-a desfăşurat sub semnul îndoliat al limbii române
N-au susţinut controversata lege 4 parlamentari din regiunea Cernăuţi – Grigore Timiş „s-a abţinut”, Viktor Korol – absent, Myhailo Papiev (Blocul de opoziţie) – „împotrivă”, Ivan Mirnyi (Blocul de opoziţie) – „împotrivă”.
Cetatea Hotinului și ținutul cernăuțean a fost prezentată de profesorul de istorie, arheologul Nicolai Bodnariuc,
La ceruri s-a înălţat ruga ca Dumnezeu să ne dea putere de a ne apăra fiinţa naţională şi limba română...
...îmi exprim încrederea că, prin dialog și demersuri comune, vom putea să contribuim la consolidarea și diversificarea relațiilor dintre România și Ucraina, în sprijinul integrității teritoriale și al securității Ucrainei, precum
Patru concurenți au luptat în finala celui de-al 9-lea sezon al concursului „Vocea Ucrainei” pentru marele trofeu și premiul special – un apartament cu trei camere în centrul Kievului.
Cert, prea mare a fost dezamăgirea populaţiei, ucrainenii fiind hotărâţi să aleagă un preşedinte salvator, n-au ieşit la protest pe maidan, precum în 2013, i-au înaintat lui Poroşenko nota de plată, răsplătindu-l cu voturi după merite. Fostul garant nu a reuşit nici să pună capăt războiului din Donbas, nici să stârpească corupţia,
Ortodocşii prăznuiesc Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori.
Pentru românii înstrăinaţi nu există protector mai de nădejde decât Mihai Eminescu. Uniţi întru Eminescu, putem învinge obstacolele ce ne îndepărtează de limbă, credinţă şi tradiţii...
Delegația de la Școala medie nr. 13 din Cernăuți a fost condusă de doamna Eugenia Facaș, director, avându-l ca profesor coordonator pe domnul Nicolae Costaș. Delegația cadrelor didactice din România a fost condusă de doamna Ilina Lavinia, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Hunedoara, delegație din care au făcut parte 15 persoane, reprezentând nu numai liceele semnatare ale proiectului, dar și alte instituții de învățământ, precum Colegiul Național Pedagogic Regina Maria din Deva, Liceul de Arte Sigismund Toduță din Deva, precum și Muzeul Castelul Corvinilor, reprezentat de domnul director Sorin Tincu.
Gestul Suveranului Pontif de a pune un român să citească această rugăciune are loc în contextul pregătirilor pentru apropiata călătorie apostolică a acestuia în România. Papa Francisc va ajunge în România pe 31 mai şi va sta aici trei zile. Vizita are loc la 20 de ani după cea a Papei Ioan Paul al II-lea.
Incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins după 9 ore! Europa va ajuta la reconstrucție
Astăzi, în incinta Societăţii „Mihai Eminescu”, s-a desfăşurat un eveniment cultural deosebit – „Expoziţia Centenar a pictorilor şi sculptorilor români care au participat la Primul Război Mondial (1916-1918 ) reiterată la Cernăuţi prin reproduceri după materiale de epocă”, organizată de Prof. dr. Teodor Haşegan şi colegul său Ioan Răducea, scriitor, critic de artă din Iaşi.