19 martie 2024
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

Dacă am avea mulţi asemenea preoţi!! LA MULŢI ANI, părinte scump și drag VASILE COVALCIUC, protopop de Storojineţ, model de evlavie și slujire Credinţei și Neamului!

15 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Dacă am avea mulţi asemenea preoţi!! LA MULŢI ANI, părinte scump și drag VASILE COVALCIUC, protopop de Storojineţ, model de evlavie și slujire Credinţei și Neamului! Cel mai mare duhovnic al românilor înstrăinați luptă pentru dreptate și credință! În lumina divină a Sfintelor Sărbători, prăznuite sub semnul Naşterii şi Nemuririi, când peste tot răsună chemarea geniului poeziei româneşti Mihai Eminescu, care îşi mărturisea credința, îndemnându-i pe români să vină la Biserică - „Maica spirituală a Neamului Românesc, care a născut unitatea limbii și unitatea etnică a poporului”, în sfântul praznic al zilei de 14 ianuarie, credincioşii ortodocşi de stil vechi din nordul istoric al Bucovinei şi-au înălţat sufletele prin rugăciune, sărbătorindu-l pe Sfântul Vasile cel Mare.

Putin: „Rusia a depășit Germania și e prima economie a Europei”

13 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Putin: „Rusia a depășit Germania și e prima economie a Europei” Vladimir Putin a mers în Orientul Îndepărtat pentru un nou așa-zis turneu electoral și a făcut afirmații absurde, menite să-i mobilizeze sprijinul înainte de alegerile trucate din acest an. Dictatorul rus a afirmat că economia Rusiei este „prima din Europa” după ce „a depășit-o pe cea a Germaniei” și că „se clasează pe locul cinci în lume”.

Pângărirea drapelului României, pedepsită prin lege

13 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Pângărirea drapelului României, pedepsită prin lege Legea care prevede că încălcarea interdicţiei de a adăuga pe drapelul României alte inscripţii şi simboluri, în afara celor aprobate prin lege, se va sancţiona cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei, a fost promulgată.

Kremlinul încearcă să destabilizeze Moldova - Rusia în Transnistria creează pretexte pentru destabilizarea Moldovei - ISW

13 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Kremlinul încearcă să destabilizeze Moldova - Rusia în Transnistria creează pretexte pentru destabilizarea Moldovei - ISW Se creează condiții de informare pentru o posibilă operațiune cu steag fals în Transnistria, care este susținută de Rusia. Acest lucru se face ca parte a eforturilor Kremlinului de a destabiliza Moldova.

Parlamentul European a adunat semnături pentru privarea Ungariei de votul său în Consiliul UE

13 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Parlamentul European a adunat semnături pentru privarea Ungariei de votul său în Consiliul UE Deputatul european din Finlanda Petri Sarvamaa a adunat cele 120 de semnături necesare pentru o petiție de privare a Ungariei de dreptul de vot în Consiliul Uniunii Europene.

Ucraina a încheiat un acord de securitate cu Marea Britanie

12 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Ucraina a încheiat un acord de securitate cu Marea Britanie Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, și prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, au semnat un acord de securitate. Acordul va fi valabil până la aderarea Ucrainei la NATO.

Soarta dramatică a fiicei lui Ștefan cel Mare. Cum i-au omorât rușii pe Elena și pe fiul ei, Dimitrie

12 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Soarta dramatică a fiicei lui Ștefan cel Mare. Cum i-au omorât rușii pe Elena și pe fiul ei, Dimitrie La 12 ianuarie 1483, a avut loc căsătoria Olenei, fiica lui Ştefan cel Mare al Moldovei cu Ivan, fiul şi moştenitorul marelui cneaz al Moscovei, Ivan al III-lea cel groaznic

Turcia, Bulgaria și România au semnat un acord privind deminarea Mării Negre

11 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Turcia, Bulgaria și România au semnat un acord privind deminarea Mării Negre Turcia, Bulgaria și România au semnat joi un acord privind lupta comună împotriva minelor marine, care amenință transportul maritim în Marea Neagră încă de la începutul războiului din Ucraina.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a întâlnit, la data de 9 ianuarie, la Bruxelles, reprezentanţii comunităţii româneşti din Belgia.

11 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a întâlnit, la data de 9 ianuarie, la Bruxelles, reprezentanţii comunităţii româneşti din Belgia. În cadrul vizitei de lucru, secretarul de stat a transmis detaliile programelor și acțiunile dezvoltate la nivelul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, cu scopul de a conserva și promova elementele identitare naționale.

Toate și grație României, Patriei noastre istorice! Doar în Unire se pot înfăptui lucruri mărețe! Încă o școală din Sudul Basarabiei înlocuiește așa-zisa „limbă moldovenească” cu limba română. Ce păcat că în nordul istoric al Bucovinei lipsește această unitate!

9 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Doar în Unire se pot înfăptui lucruri mărețe! Încă o școală din Sudul Basarabiei înlocuiește așa-zisa „limbă moldovenească” cu limba română. Ce păcat că în nordul istoric al Bucovinei lipsește această unitate! Se pare, autoritățile ucrainene își țin cuvântul. ” Limba română în regim de urgentă în școala din Frumușica Veche! Aseară, 4 ianuarie 2024, s-a votat unanim trecerea de la limba moldovenească la limba română! Ce o fi oare? Să fi fost avertizat directorul de către organele de stat că va fi eliberat din funcție? Este interesant rezultatul votării: nimeni n-a votat

Alexandru Ioan Cuza venea adeseori la Cernăuți după înfrângerea revoluției din 1848! Domnitorul care a contribuit la formarea statului unitar ROMÂNIA - La 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan CUZA a fost ales domn al Moldovei

5 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

”Nu greșelile, ci faptele lui Cuza Vodă i-au adus detronarea. Cât va avea țara aceasta o istorie, cea mai frumoasă pagină va fi aceea a lui Alexandru Ioan!” .

Rusia ar putea ataca Moldova și țările baltice în câțiva ani …Mâinile Kremlinului sunt dezlegate de lipsa de hotărâre a Occidentului de a răspunde la rachetele și dronele rusești care zboară în Polonia și România

3 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Prețul pentru această lipsă de dorință de a răspunde prompt la fărădelegile Rusiei va fi moartea oamenilor, distrugerea satelor și orașelor - tot ceea ce europenii văd astăzi în Ucraina.

​Kievul a cunoscut cel mai puternic atac cu rachete ruse de la începutul invaziei la scară largă. Oamenii sunt scoși de sub dărâmături, disperați, fără case, fără îmbrăcăminte…Au pierdut totul într-o secundă ce au agonisit o viață! Cum își revine capitala Ucrainei

3 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

​Kievul a cunoscut cel mai puternic atac cu rachete ruse de la începutul invaziei la scară largă. Oamenii sunt scoși de sub dărâmături, disperați, fără case, fără îmbrăcăminte…Au pierdut totul într-o secundă ce au agonisit o viață! Cum își revine capitala Ucrainei Vă amintim că, în dimineața zilei de 30 decembrie, Rusia a atacat Ucraina cu peste 100 de rachete de diferite tipuri în mai multe valuri. Au fost omorâți peste 40 de civili, printre care și copii în mai multe orașe din Ucraina – cele mai multe jertfe au fost în Kiev – 19 persoane și peste 100 de răniți, Odesa, Lviv, Zaporijja, Donețk, Harkiv, Cercasî… La 2 ianuarie s-au auzit explozii puternice în cinci districte din Kiev. Forțele de Apărare Aeriană au reușit să doboare 61 de rachete inamice pe cerul deasupr

Încrederea lui Putin în propriile forțe crește pe fondul dezacordurilor politice din SUA și UE privind sprijinul pentru Ucraina și apeluri din ce în ce mai puternice la negocieri cu Rusia și înghețarea conflictului

3 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Încrederea lui Putin în propriile forțe crește pe fondul dezacordurilor politice din SUA și UE privind sprijinul pentru Ucraina și apeluri din ce în ce mai puternice la negocieri cu Rusia și înghețarea conflictului Putin amenință Finlanda după aderarea la NATO: „Nu au fost probleme, acum vor fi” După cum sa dovedit, țările - membre ale Alianței, care nici măcar nu participă la ostilități, nu au suficiente muniții și echipamente pentru a sprijini pe deplin Ucraina într-un război de mare intensitate. Repornirea industriei de apărare necesită timp și bani. Partenerii noștri occidentali se leagănă încet, crescând producția de tancuri, sisteme de apărare aeriană, artilerie și muniție, care sunt atât de necesare pentru ca noi să ne confruntăm eficient cu agresorul. Și majoritatea țărilor NATO nu au atins încă nivelul declarat al cheltuielilor militare de 2% din PIB.

Gheorghe Cârciu, ministru secretar de stat în cadrul Departamentului pentru românii de Pretutindeni: Dragi români, sper ca Noul An să vă găsească sănătoși și voioși, oriunde v-ați afla!

1 ianuarie 2024 | Categorie: Noutăţi

Gheorghe Cârciu, ministru secretar de stat în cadrul Departamentului pentru românii de Pretutindeni: Dragi români, sper ca Noul An să vă găsească sănătoși și voioși, oriunde v-ați afla! Să dea Dumnezeu să ne vedem cu bine și în 2024, să continuăm munca de consolidare a legăturii firești dintre comunitățile de români din afara granițelor și țara mamă.