16 ianuarie 2021
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

PUTIN, NU UITA, CRIMEEA NU-I A TA!

13 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

RUSIA PUNE ÎN PERICOL NU DOAR UCRAINA, CI ŞI SECURITATEA EUROPEI

„DACĂ ÎNGENUNCHEZI ÎN FAŢA RUŞILOR, POŢI RĂMÂNE FĂRĂ CAP”

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Potrivit logicii liderului din Kremlin, Republica Moldova ar urma să-şi bage armata la Tiraspol pentru a-şi apăra conaţionalii într-adevăr discriminaţi...

IANUKOVYCI E MAI VIU DECÂT CEI VII

12 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deşi în ultimul timp în presă au apărut zvonuri că Ianukovyci a decedat într-un spital din Rostov-pe-Don în consecinţa unui atac de cord, el, spre regret, s-a dovedit a fi mai viu decât cei vii şi din nou îşi prezintă „programul” ridicol în Rusia. E al doilea „turneu”, de când a spălat putina şi a părăsit ţara, după vărsările de sânge comise din porunca sa. Conform declaraţiilor fostului dictator la cel de-al doilea briefing din Rostov-pe-Don, el se consideră preşedintele legitim al Ucrainei şi se pregăteşte, în scurt timp, cum numai îi vor permite condiţiile, să se întoarcă în Kyiv, indignat fiind că „puterea în ţară a fost acaparată de o bandă de ultranaţionalişti şi neofascişti”.

CERNĂUŢIUL – SOLIDAR CU ÎNTREAGA ŢARĂ ÎN LUPTA PENTRU SUVERANITATEA UCRAINEI

11 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Consiliul Regional Cernăuţi, cel orăşenesc Cernăuţi şi cele raionale din ţinut, în legătură cu situaţia politică tensionată din Republica Autonomă Crimeea, s-au adresat cu propunerea să primească 300 de familii din peninsulă, care îşi vor manifesta dorinţa să trăiască temporar în ţinutul nostru.

Comunicat MAE- Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa-publicat de Biroul de presa MAE

10 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut luni, 10 martie, la Kiev, consultări cu omologul său ucrainean, Andrii Deşciţa. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat detaliat acutizarea recentă a crizei din Ucraina, în mod deosebit situaţia din Crimeea.

RUSIA PLANIFICĂ ACAPARAREA NU DOAR A CRIMEII, CI ŞI A ÎNTREGII UCRAINE

10 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

A treia săptămână continuă escaladarea situaţiei politice în Ucraina, în deosebi, în Crimeea. Kremlinul nu recunoaşte actuala putere de la Kyiv, dorind, cu orice preţ, să ocupe Ucraina. Situată pe coasta de nord a Mării Negre, cu populaţia majoritară rusă, aproape 60%, Republica Autonomă Crimeea, cu capitala la Simferopol, a aparţinut de-a lungul secolelor şi Rusiei, şi Ucrainei. Evident e şi faptul că, anularea de către Rada Supremă a Ucrainei a legii ce permitea utilizarea limbii ruse ca limbă oficială, a dus la tensionarea situaţiei, cu toate că, după cum se comunică în presă, Kremlinul a planificat invazia şi acapararea peninsulei încă cu trei ani în urmă.

ROMÂNII SUNT ALĂTURI DE UCRAINENI

9 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Convorbirile pentru detensionarea situaţiei din Crimeea continuă.

FRUMOASELOR, IUBITELOR, DUIOASELOR

8 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Primăvara şi femeia. Aceste două noţiuni par să fie indisolubile, se împletesc din rădăcină. Or, ca şi vesela primăvară, care, cu sânu-i de verdeaţă, cu odoarele-i pure, înnoitoare, cu sărutul cald al soarelui şi zâmbetul dulce al ghioceilor, alungă din inima omului tristețile şi regretele, făcând loc în capul mesei bucuriilor, femeia e o enigmă, o speranţă. Cu sufletu-i inocent, doar cu un surâs, cu o privire caldă, păstrează tainele existenţei şi focul dragostei mereu aprins.

SĂ ÎNCEPEM ZIUA CU-N ZÂMBET

8 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

să începem ziua cu un gând bun, cu o imagine însorită în suflet...

Situația minorității române din Ucraina – pe primul plan

7 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat preocuparea faţă de situaţia creată în privinţa sistemului de protecţie a persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale prin abrogarea Legii privind principiile politicii de stat în domeniul lingvistic. A subliniat, totodată, că a luat notă de decizia noului preşedinte al Ucrainei de a nu promulga decretul de abrogare şi a exprimat speranţa că o nouă legislaţie cuprinzătoare, conformă cu normele europene şi cu tratatele internaţionale în materie la care Ucraina este parte va fi elaborată şi adoptată cât mai curând, în consultare cu toate minorităţile naţionale din Ucraina, inclusiv cu cea română, precum şi cu asistenţa Comisiei de la Veneţia şi a ICMN al OSCE.

Recensământul identității ori mormântul…?!

4 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Lung e drumul şi cotit…, dar mergi pe el Drept, ca să nu te clatine îndoielile şi vei ajunge la împlinire… Speranţă! Credinţă! Victorie!

IANUKOVYCI – O MARIONETĂ ÎN MÂNA LUI PUTIN

4 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

În organul legislativ care i-a dat mandat preşedintelui rus pentru agresiunea militară fac parte opt membri originari din Ucraina...

CANCELARUL GERMAN ÎI CERE LUI PUTIN SĂ RESPECTE INTEGRITATEA TERITORIALĂ A UCRAINEI

3 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

VETO PE DECIZIA PARLAMENTULUI PRIVIND ABROGAREA LEGII LIMBILOR

Lansarea cărţii electronice „Povestea Moldovei" la Cernăuţi

3 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

La sediul Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi a avut loc lansarea cărţii electronice „Povestea Moldovei".

Vezi cine a câştigat trofeul festivalului Mărţişor Dorohoian!

2 martie 2014 | Categorie: Noutăţi

Festivalul Mărţişor Dorohoian şi-a desemnat, duminică seară, câştigătorii. Marele trofeu al concursului internaţional de muzică aflat la a 31-a ediţie a fost cucerit de ucraineanul Alexandru Gheorghe Tărâţeanu (foto), care a concurat la categoria de vârstă 16- 25 de ani.