18 ianuarie 2022
ZIARUL ROMÂNILOR DIN UCRAINA

CERCETĂTORUL ISTORIC VASILE ILICA – LA VÂRSTA NONAGENARĂ

11 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, bucovineanul devenit orădean, colonelul şi publicistul Vasile ILICA, desemnat membru de onoare al Asociaţiei pentru Cultul Eroilor, al Asociaţiei „Pro Basarabia şi Bucovina”, al Societăţii „Mihai Eminescu” din Cernăuţi, al Asociaţiei „Civic Media”, distins cu „Premiul Document” al Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova şi Biroului de Informare a Comisiei Europene din Republica Moldova, de Asociaţia „Civic Media” şi portalul „Basarabia-Bucovina. Info”, cu Premiul „Mile Carpenisan” pentru Curaj şi Excelenţă în Jurnalism,” împlineşte 90 de ani.

O TREPIDANTĂ ÎMBRĂŢIŞARE A SUFLETULUI ROMÂNESC DIN ARDEAL, BASARABIA ŞI BUCOVINA

11 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

... vom avea un reper spiritual în oraşul copilăriei lui Eminescu – statul român va aloca 250 mii de euro pentru renovarea capitală a Casei lui Aron Pumnul, dascălul iubit al lui Mihăiţă Eminovici

Conferinţa TVR Cluj: “ACASĂ ÎN EUROPA – fondurile europene”

10 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Vineri, 14 noiembrie 2014, începând cu ora 11.00, în Sala Albastră a complexului „SUMMIT EVENTS & CONFERENCE”, str. Tighina, nr.49, jurnalişti, analişti, politicieni, experţi, oameni de afaceri din România şi Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice de la Chişinău vor lua parte la dezbaterile Conferinţei TVR Cluj.

SE ALEGE GRÂUL DIN NEGHINĂ

9 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

ar trebui să se mai ridice cruci în două sate şterse de pe faţa pământului, pentru că erau populate de români

CUM TREBUIE SĂ TRĂIM CA SĂ NU MURIM

9 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

n-ar mai umbla în mască Iuda printre noi, dacă nu pleca de prea timpuriu la Eterna...

VICTOR PONTA ÎN VIZITĂ LA CERNĂUŢI (Video)

7 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Astăzi, într-o vizită de lucru de o zi, în regiunea Cernăuţi s-a aflat dl Victor Ponta, prim-ministrul României, care a sosit la Cernăuţi de la Suceava. Înaltul oaspete a fost însoţit de Emil-Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, şi omologul său de la Suceava Cătălin-Ioan Nichifor, iar în capitala Bucovinei V. Ponta a fost întâmpinat de doamna Eleonora Moldovan, Consulul General al României la Cernăuţi, Mihail Gainiceru, preşedintele Consiliului Regional, şi Olena Veryga, locţiitoare a şefului Administraţiei Regionale de Stat.

„RĂMÂN AICI ŞI VÂRSTA MI SE CERNE PRIN CETINILE PLAIULUI NATAL…”

6 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Deşi la 17 noiembrie curent, se împlinesc 10 ani de când cel mai mare Român din nordul Bucovinei, patriotul, profesorul, folcloristul şi scriitorul Grigore BOSTAN, Membru de Omoare al Academiei Române, titularul Catedrei de Filologie Română şi Clasică a Universităţii Naţionale „Iu Fedkovyci”, şi-a luat zborul ancestral spre Eterna, continuă să rămână o prezenţă vie, notorie, nu doar în inimile noastre, a discipolilor şi a celor ce l-au cunoscut, ci şi în întreg spaţiul românesc, chiar de dincolo de sârma ghimpată ce ne mai desparte.

CU TRUPUL MUTILAT, DAR CU DOR DE VIAŢĂ

5 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Jurnalistul are faţa arsă de explozie, brăzdată de răni cu sânge închegat, ambele mâini amputate - una aproape de umăr, iar cealaltă mai jos de cot, prin bandaje pătrunde sânge, orice mimică, orice mişcare a feţei îi provoacă dureri insuportabile. Şochează faptul că privirea îi iradiază dor de viaţă.

Concurs de eseuri pentru elevi şi studenţi de etnie română din regiunile ucrainene Odesa, Transcarpatia și Cernăuți

4 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Asociația Convergențe Europene (ACE) anunță lansarea concursului de eseuri “Identitate românească în spațiul european”, adresat elevilor și studenților de etnie română din regiunile ucrainene Odesa, Transcarpatia și Cernăuți.

ÎNVINGĂTORII NU SE JUDECĂ

4 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Adevărul e că lupta pentru mandatul de ales al poporului s-a încheiat, nu puţini bucovineni rămânând dezamăgiţi.

Alegeri sub ţeava automatelor

3 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

scrutinul desfăşurat prin intimidarea locuitorilor din teritoriile ocupate a acutizat conflictul, îndepărtând catastrofal şansa păcii.

DOLIU NAŢIONAL PENTRU UN JURNALIST

2 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

CONSTANTIN TĂNASE: „SUNT ROBUL UNEI ILUZII: CRED CĂ SCRISUL POATE SCHIMBA LUMEA”

Actorul rus Mihail Porecenkov - la safari în Doneţk

2 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

se vede că nu conştientizează tragedia din jurul său, având o deosebită plăcere să se distreze la acest ospăţ în timp de ciumă.

CU DORUL ÎNLĂCRIMAT, DEPARTE ÎN COPILĂRIE...

1 noiembrie 2014 | Categorie: Noutăţi

Românii de la Roşa au rămas ca spinii în ochii noilor stăpâni, ajungând să se numere vreo zece la o sută.

BUCOVINA A RĂMAS FĂRĂ GUVERNATOR

30 octombrie 2014 | Categorie: Noutăţi

... un bărbat înţelept mi-a spus că orice activitate în politică se încheie întotdeauna cu decepţie şi zdrobirea speranţelor, fiindcă aceasta e însăşi esenţa politicii şi a faptelor omeneşti.